Informatii comunicate

COMUNICATE

 

De dragul artei laseaza programe adresate gradinitelor in Muzeul Taranului Roman


De dragul artei laseaza programe adresate gradinitelor in Muzeul Taranului RomanCategorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 08.12.2011

Asociaţia De dragul artei lansează programele de educaţie creativă pentru grădiniţe în Muzeul Naţional al Tăranului Român. Pentru luna decembrie şi ianuarie tema propusă este Chipuri de sărbătoare şi abordează tematica icoanei Maicii Domnului cu Pruncul ca resursă pentru adevărata poveste a Crăciunului şi ca sursă de inspiraţie pentru relaţia mamă-copil. 


Programul propune două tipuri de activităţi într-un singur program: vizită interactivă în muzeu şi un atelier creativ. Muzică, joc, poveste şi descoperire personală şi în grup, prin imagini maiestrit pictate şi prin experienţa personală a copilului, iată ingredientele programului. 

 

În sala de Icoane a muzeului, pornind de la frumoase icoane care îi reprezintă pe Maica Domnului cu Pruncul se vor propune jocuri şi activităţi care vor face referire pe de o parte la evenimentul sărbătorit de Crăciun, naşterea lui Iisus, şi, pe de altă parte, la propria experienţă a copilului în raport cu mama sa.  Astfel, copiii vor fi invitaţi să identifice detaliul semnificativ dintr-o icoană, să compare personajele pictate cu cele din fotografia pe care fiecare copil va trebui s-o aducă: mama cu bebeluşul în braţe. Cei mai mari vor face schiţe după icoane, iar totul va fi agrementat de un colind şi de povestea Crăciunului într-o atmosferă de sărbătoare.  În atelier copiii vor realiza colaje pornind de la icoanele văzute în expunere.

 

Taxa de participare la program este de 20 lei/copil. Grupul trebuie să conţină minim 10 şi maxim 20 copii. Prezenţa cel puţin a unui educator este obligatorie.

 

Programările se fac la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0745 495 404. Programele se vor desfăşura în zilele din timpul săptămânii, de  marţi până vineri, în intervalul de vizitare a muzeului.

 

Despre De dragul artei

Programele de educaţie creativă lansate de asociaţia De dragul artei au apărut din necesitatea de a însufleţi obiectele de muzeu sau cele de artă şi de a le tranforma în sursă de creativitate pentru copii şi tineri. Asociaţia îşi propune să fie o sursă de inspiraţie pentru educaţia din România, să propună cele mai adaptate, imaginative şi moderne programe de educaţie creativă în muzee sau spaţii similare.

 

"Suntem un grup de părinţi, educatori de muzeu, artişti, în unele cazuri câte ceva din fiecare. Ne-am strâns pentru a propune programe inedite pentru copii şi tineri şi pentru a oferi copiilor noştri ce e mai bun şi interesant, interactiv şi amuzant în domeniul cultural."

 

Raluca Neamu

DE DRAGUL ARTEI

www.dedragulartei.ro


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online