Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Doua evenimente speciale la Opera Nationala Bucuresti, 13 - 14 mai


Doua evenimente speciale la Opera Nationala Bucuresti, 13 - 14 maiCategorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 05.05.2011

DOUA EVENIMENTE SPECIALE la ONB:

Spectacol extraordinar dedicat sopranei VIRGINIA ZEANI.

„Rigoletto" cu participarea baritonlui BORIS STATSENKO

 

Vineri, 13 mai (19.00), iubitorii genului liric au ocazia sa participe la o seara deosebita la Opera Nationala Bucuresti: reprezentatia cu opera semnata de P.I. Ceaikovski - „Evgheni Oneghin" va fi dedicata Virginiei Zeani, artista de talie internationala, una dintre cele mai apreciate voci lirice europene ale secolului XX. Evenimentul se va desfasura in prezenta sopranei.

 

In anul 1946, in urma unei serii de concerte, Virginia Zeani a fost remarcata de presa vremii ca o tanara voce avand calitati exceptionale. Ca urmare a acestor aprecieri, a plecat in Italia, unde a studiat cu tenorul Aureliano Pertile, abordand cu acest prilej repertoriul de belcanto. Debutul sau in rolul Violetta din „La Traviata" de Giuseppe Verdi, in 1948, la Teatrul Duse din Bologna, a fost o revelatie pentru intreaga lume a teatrului liric.

 

Acest debut i-a deschis drumul catre o cariera internationala exceptionala, care a purtat-o pe mari scene ale lumii precum Teatro alla Scala din Milano, Opera di Roma, Metropolitan Opera din New York, in teatre de opera din Marea Britanie, Irlanda, Spania, Franta, Portugalia, SUA etc. A cantat alaturi de personalitati de seama ale teatrului liric mondial precum Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Franco Corelli s.a.

 

Repertoriul Virginiei Zeani, extrem de variat, a cuprins majoritatea rolurilor importante verdiene si pucciniene, dar si dificile partituri precum Tatiana din „Evgheni Oneghin" de P.I. Ceaikovski sau Elsa din „Lohengrin" de Richard Wagner. De asemenea, a fost prima interpreta a rolului titular din opera „Alzira" (de Gaetano Donizetti), cu ocazia redescoperirii acestei opere in anul 1967, si a abordat in egala masura si repertoriul contemporan.

 

Evgheni Oneghin

 

Distributia spectacolului „Evgheni Oneghin" va reuni importanti artisti ai ONB: Iordache Basalic, Teodor Ilincai, Tina Munteanu, Oana Andra, Marius Bolos, Gabriela Dragusin, Sorana Negrea (debut), Florin Diaconescu, Dan Indricau. Isi vor da concursul orchestra si corul ONB, coordonat de maestrul Stelian Olariu. Intreaga reprezentatie se va desfasura sub bagheta dirijorului Iurie Florea.

 

 Marti, 24 mai, la ora 18.00, in Foaierul ONB, publicul este asteptat la o noua intalnire cu Virginia Zeani, ce va avea loc cu prilejul lansarii volumului „Canta che ti passa. Virginia Zeani in dialog cu Sever Voinescu", publicat de editura Galaxia Gutenberg.

 

Sambata, 14 mai (19.00), un alt eveniment special isi asteapta spectatorii, la Opera Nationala Bucuresti: "Rigoletto" (Giuseppe Verdi), cu participarea extraordinara a baritonului rus BORIS STATSENKO in rolul titular.

 

Rigoletto

 

Baritonul rus Boris Statsenko a urmat studiile de canto la Conservatorul de Stat din Moscova si este laureat a numeroase competitii lirice, precum Concursul „Glinka" (1987), Concursul „Maria Callas" de la Atena (1989) si Concursul „Ceaikovski" de la Moscova (1990).

 

In 1990 a devenit solist al Teatrului Mare din Moscova, unde a interpretat partituri dificile, precum rolul titular din opera „Evgheni Oneghin" (Piotr Ilici Ceaikovski) si Giorgio Germont din „La Traviata" (Giuseppe Verdi). A cantat pe multe dintre scenele importante ale lumii, la Hamburg, Dresda, Berlin, Stuttgart, Frankfurt, Oslo, Amsterdam, Toulouse, Marsilia, Paris, Torino, Venetia, Tokio s.a.m.d.

 

Palmaresul sau contine mai mult de cinzeci de roluri din repertoriul de opera rus, german si italian: Escamillo din „Carmen" (Georges Bizet), Enrico din „Lucia di Lammermoor" (Gaetano Donizetti), Don Giovanni din opera omonima (Wolfgang Amadeus Mozart), Scarpia din „Tosca", Marcello din „La Bohème", Sharpless din „Madama Butterfly" (Giacomo Puccini), Amonasro din „Aida", Rodrigo din „Din Carlos", Rigoletto si Nabucco din operele omonime (Giuseppe Verdi) s.a.

 

Alaturi de invitatul special, isi vor da concursul artistii ONB: Marius Manea, Irina Iordachescu, Horia Sandu, Sidonia Nica, Adriana Alexandru, Mihnea Lamatic, Daniel Filipescu, Valentin Racoveanu, Paul Basacopol, Valentina Tudose, Adrian Ionescu, Ruxandra Ispas.  Vor evolua, de asemenea, orchestra si corul ONB, coordonat de maestrul Stelian Olariu. Conducera muzicala a spectacolului ii va apartine dirijorului Cornel Trailescu.

 

Cristina BARBULESCU

Coordonator Departamentul Imagine, Promovare, Comunicare 

 

OPERA NATIONALA BUCURESTI

Tel.: 311.52.54

Mobil: 0769.076.650
www.operanb.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online