Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Doua reprezentatii extraordinare cu „EVGHENI ONEGHIN”, la cea de-a XX-a editie a Festivalului „George Enescu”


Categorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 13.09.2011

Miercuri, 21 septembrie şi vineri, 23 septembrie (ora 19.00), în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu", pe scena Operei Naţionale Bucureşti, se vor desfăşura două reprezentaţii extraordinare ale operei „Evgheni Oneghin". Rolurile principale vor fi interpretate de trei invitaţi speciali, artiştii de talie internaţională Levente Molnar (Oneghin), Marius Brenciu (Lenski), Iveri Tamar (Tatiana). Alături de aceştia vor evolua soliştii şi colaboratorii ONB Maria Jinga (Olga), Pompeiu Hărăşteanu (Gremin), Ana Maria Comşa (Larina), Sorana Negrea (Filipievna), Florin Diaconescu (Triquet), Dan Indricău (Căpitanul / Zaretsky).

 

Conducerea muzicală a spectacolului îi aparţine dirijorului Iurie Florea. Lucrarea semnată de Piotr Ilici Ceaikovski, după romanul în versuri scris de Aleksandr Sergheevici Puşkin, este montată pe scena ONB în regia lui Ion Caramitru (data premierei: 22 martie 2009), decorurile sunt realizate de Maria Miu, iar costumele de Viorica Petrovici. Corul este pregătit de maestrul Stelian Olariu. Din echipa de creaţie a spectacolului fac parte şi Florin Fieroiu - coregrafie, Florica Stănescu, Mirela Simniceanu - mişcare scenică şi coregrafie şi Chris Jaeger - light designer.

 

Originar din România, baritonul Levente Molnár şi-a încheiat studiile muzicale în Ungaria, începutul de carieră fiind marcat de debutul în 2006 la Opera de Stat din Budapesta, unde timp de trei ani fusese membru al Studioului de Operă. Deprinderea unor noi roluri şi maturizarea sa artistică au coincis în 2008 cu un nou debut intens mediatizat, la Royal Opera House (Covent Garden) din Londra. În prezent membru al Operei de Stat Bavareze, Levente Molnár continuă „cucerirea" scenelor internaţionale, dovadă recentele apariţii de succes cu roluri precum Wolfram din "Tannhäuser" (Richard Wagner) la Bordeaux, Ford din "Falstaff" (Giuseppe Verdi) la Opera de Stat Bavareză sau Figaro din "Il Barbiere di Siviglia" (Gioachino Rossini) la Royal Opera House din Londra.

 

Format de şcoala de canto românească, Marius Brenciu, stabilit acum la Bruxelles, este primul cântăreţ din lume care câştigă atât premiul pentru lied cât şi cel pentru repertoriul de operă la BBC Cardiff Singer of the World Competition în 2001. Apariţiile pe scene din Bruxelles, Berlin, München, Bucureşti, Hamburg, Geneva, Zürich, Paris, Toulouse, Lyon, Lisabona, Monte Carlo, Göteborg, Cardiff, Amsterdam, Tokyo, Tel Aviv, New York, San Francisco, Madrid, Roma, Edinburgh sau Londra, alături de cei mai mari solişti ai momentului, cât şi aclamaţiile presei internaţionale sunt dovezi certe ale succesului de care se bucură peste hotare muzicianul de origine română. Personajul Lenski din "Evgheni Oneghin" de Piotr Ilici Ceaikovski a fost mereu rolul său de suflet.

 

Câştigătoare a premiului al II-lea la Concursul Internaţional "Voci Verdiane", Busseto - 1998 şi un an mai târziu a primei poziţii pe podium la Concursul "Mozart" de la Salzburg, soprana georgiană Tamar Iveri cunoaşte o afirmare rapidă pe scenele internaţionale: „Don Carlo" la Bonn, „Simon Boccanegra" cu Deutsche Oper Berlin şi Covent Garden, „La Bohème" cu Wiener Staatsoper, „Otello" la Veneţia sau participarea la turneul japonez cu Teatro alla Scala şi dirijorul Riccardo Muti. "Binecuvântată cu o frumuseţe unică, voce catifelată  şi instincte dramatice" (Houston Press), Tamar Iveri a debutat în rolul Tatianei din „Evgheni Oneghin" de P.I. Ceaikovski în 2008, la Bayerische Staatsoper din München.

 

Cristina BĂRBULESCU

Coordonator

Departamentul Imagine, Promovare, Comunicare
OPERA NAŢIONALĂ BUCUREŞTI

Tel.: 311.52.54

Mobil: 0769.076.650
e-mail: cristinabarbulescu.onb@gmail.com
website: www.operanb.ro


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online