Informatii comunicate

COMUNICATE

 

FALLING ANGELS - Premiera nationala: 1 mai 2011, Opera Nationala Bucuresti


FALLING ANGELS - Premiera nationala: 1 mai 2011, Opera Nationala BucurestiCategorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 27.04.2011

FALLING ANGELS: premiera nationala

- dansatorii ONB pentru prima oara intr-o coregrafie semnata de JIRI KYLIAN -

 

Jiří Kylián, considerat de multi specialisti drept cel mai important coregraf al lumii contemporane, „Falling Angels" - una dintre lucrarile sale de referinta - si compania de balet a Operei Nationale Bucuresti sunt elementele care inseamna impreuna un eveniment extraordinar pe scena ONB! Premiera nationala a creatiei coregrafice „Falling Angels" va avea loc pe data de 1 mai 2011.

 

Omagiu adus femeilor balerine, "Falling Angels" este o lucrare creata pentru opt interprete, descriind lupta lor permanenta pentru a atinge perfectiunea. Premiera mondiala a avut loc pe 23 noiembrie 1989, in interpretarea companiei de dans contemporan Nederlands Dans Theater. Creatia lui Jiří Kylián este construita in jurul a doua teme: disciplina si libertatea - doua aspecte opuse, caracteristice oricarei lucrari de arta. "Falling Angels" este un spectacol despre artisti si arta lor, cu tot ceea ce implica ea, de la anxietate, vulnerabilitate, complexul inferioritatii si pâna la umor, o coregrafie a carei montare va aduce compania de balet a Operei Nationale Bucuresti in rândul celor mai importante din lume.

 

Nascut in 1947 in Cehoslovacia, coregraful Jiří Kylián a semnat aproape o suta de creatii puse in scena de peste optzeci de companii din intreaga lume. Si-a inceput studiile de balet in cadrul Scolii Nationale de Balet din Praga, in 1962 a devenit student al Conservatorului din acelasi oras, pentru ca in 1967 sa isi continue pregatirea la Scoala Regala de Balet din Londra. Dupa acest moment, Jiří Kylián s-a alaturat colectivului de la Stuttgart Ballet - condus in acel moment de John Cranko - prima creatie coregrafica a artistului fiind conceputa pentru aceasta companie. Numele sau se leaga insa de istoria altei trupe: Nederlands Dans Theater (Olanda), al carei director artistic a devenit in 1975. Majoritatea lucrarilor sale sunt astazi dansate pe toate scenele mari din intreaga lume, fiind construite in jurul unor teme universale. Dintre titlurile cele mai importante se pot aminti: „Sinfonietta", „Silent Cries", „Forgotten Land", „Bella Figura", „Symphony of Psalms", „Petite Mort", „Mémoires d'Oubliettes".

 

"Falling Angles" este pus in scena la Bucuresti de Nancy Euverink, asistenta a coregrafului Jiří Kylián. Muzica este compusa de Steve Reich ("Drumming", partea I), costumele sunt create de Joke Visser, luminile poarta semnatura lui Joop Caboort, iar coordonarea tehnica a productiei va fi asigurata de Erik van Houten. Pentru pregatirea acestui eveniment extraordinar au lucrat, de asemenea, maestrii de repetitii: Simona Somacescu - sefa a companiei de balet a ONB si Tiberiu Almosnino; asistent scenografie: Dragos Abagiu si asistent maestru de sunet: Antonel Oprescu.

 

Din cadrul companiei de balet a ONB, distributia le va reuni pe:  Adina Tudor / Marina Minoiu, Andra Ionete / Diana Tudor, Corina Tudosan / Megumi Koshi, Cristina Dijmaru / Raluca Ciocoiu, Florentina Raducu / Bianca Ungureanu, Bianca Stoicheciu / Alina Oprescu, Alexandra Gavrilescu / Laura Blica Toader, Megumi Koshi / Mihaela Soare.

 

Creatia „Falling Angels" va fi prezentata in formula unei seri extraordinare de balet care va cuprinde, in prima parte a spectacolului, doua lucrari coregrafice semnate de George Balanchine - „Vals fantezie" si „Serenada"***, care au avut premiera nationala pe scena ONB in aprilie 2010.

 

Premiera nationala „Falling Angels" este un eveniment realizat gratie sprijinului oferit de Asociatia „Friends of Opera", JTI, Simona Somacescu, Ambasada Regatului Tarilor de Jos (Embassy of the Kingdom of the Netherlands), ARMP - Asociatia Româna de Medicina Perinatala, Colina Motors, Adesgo, BRD, CRIsoft, ELVILA, Omnilogic, ASTRA asigurari si Nely Beauty.

 

*** Balet Balanchine ® este prezentat prin acord cu The George Balanchine Trust si a fost realizat in conformitate cu standardele privind serviciile de Stil Balanchine ® si Tehnica Balanchine ®, stabilite si furnizate de catre Trust.

 

Opera Nationala Bucuresti

 

Cristina BĂRBULESCU

Coordonator - Departamentul Imagine, Promovare, Comunicare 

Website: www.operanb.ro 

 

Foto: JORIS JAN BOS.


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online