Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Global Youth Service Day 2011 la „Start!"


Categorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 15.04.2011

Global Youth Service Day (GYSD), cel mai mare eveniment de serviciu in folosul comunitatii din lume, ia startul astazi, 15 aprilie.

 

Pentru prima data, evenimentul se sarbatoreste la nivel european sub umbrela European Youth Service Day. In Romania, 32 de cluburi de initiativa comunitara pentru tineri IMPACT din cadrul Fundatiei Noi Orizonturi au anuntat deja ca desfasoara cu ocazia GYSD proiecte de serviciu in folosul comunitatii. GYSD se desfasoara anul acesta in Romania prin intermediul Fundatiei Noi Orizonturi ca organizatie partenera.

 

32 de cluburi de initiativa comunitara pentru tineri IMPACT s-au mobilizat si au mobilizat pana acum peste 600 de voluntari din Bucuresti, Cluj-Napoca, Harsova, Iasi, Lupeni si Timisoara cu ocazia GYSD 2011.

 

Tinerii din cluburile IMPACT vor derula in perioada GYSD (15-17 aprilie) proiecte comunitare, prin care vor incerca sa transforme in mod pozitiv comunitatile in care traiesc. Fie ca este vorba despre amenajarea unor spatii verzi, a unor scoli sau gradinite, despre ecologizarea unor zone de agrement, despre campanii de informare cu privire la pericolele consumului de droguri sau al violentei in randul tinerilor, despre campanii de strangere de fonduri pentru copii cu autism sau pentru batrani, tinerii din cluburile IMPACT au fost atenti la nevoile din jurul lor si au ales sa celebreze GYSD prin implicarea in comunitate.

 

Pentru informatii despre proiectele derulate de cluburile IMPACT cu ocazia GYSD urmariti pagina de Facebook a Fundatiei Noi Orizonturi, www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi. Organizatiile de tineret, grupurile de initiativa ale tinerilor si scolile au fost invitate sa se alature GYSD 2011 si sa isi inscrie proiectele pe harta GYSD 2011 la www.GYSD.org/register.

 

In 2011, Anul European al Voluntariatului, Foundation for Democratic Youth (Ungaria) si Youth Service America (YSA) lanseaza European Youth Service Day (EYSD), versiunea europeana a campaniei GYSD. Initiativa EYSD isi propune sa porneasca o miscare al nivel european pentru a pune in legatura si a crea premisele unor viitoare colaborari intre orgranizatiile europene pentru tineret. Foundation for Democratic Youth este Partener Regional al GYSD pentru Europa de Vest. Youth Service America este organizatie initiatoare a GYSD.

 

GYSD este o campanie anuala ce isi propune sa sarbatoreasca si sa mobilizeze milioane de copii si tineri din lumea intreaga sa desfasoare proiecte si actiuni de serviciu in folosul comunitatii. GYSD se desfasoara in perioada 15-17 aprilie 2011, in peste 100 de tari. Anul acesta Romania este tara partenera a GYSD prin Fundatia Noi Orizonturi. Creat in 1988, GYSD este cel mai mare eveniment de celebrare a serviciului in folosul comunitatii din lume si singurul dedicat exclusiv tinerilor si implicarii acestora in comunitate. In fiecare an, cu ocazia GYSD mii de proiecte comunitare sunt implementate de tineri din toata lumea.

 

Fundatia Noi Orizonturi (FNO) - infiintata in anul 2000 - este o organizatie non-guvernamentala cu sediul in Lupeni, judetul Hunedoara. Misiunea Fundatiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educatie prin experienta de calitate, dezvoltand abilitati de viata in randul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabila a societatii.

 

FNO a creat doua programe de educatie nonformala adresate tinerilor: Programul VIATA (un program de educatie prin aventura, constand in tabere anuale pentru copii in statiunea Straja) si Programul IMPACT (cluburi de initiativa comunitara pentru tineri). FNO deruleaza activitati de educatie nonformala la nivel national si international, adresate cu precadere tinerilor cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani. Metodele de lucru utilizate in cadrul programelor FNO sunt educatia prin serviciu in folosul comunitatii (service learning) si educatia prin aventura (adventure education).

 

In 2006 Fundatia Noi Orizonturi a primit diploma de excelenta din partea Autoritatii Nationale pentru Tineret ca recunoastere a meritelor Programului IMPACT, iar la Gala Premiilor in Educatie 2010 a primit premiul doi la sectiunea „ONG-ul anului in domeniul educatiei" pentru excelenta programelor educationale dezvoltate. Pentru mai multe informatii despre programele FNO, vizitati: www.noi-orizonturi.ro, www.tabara-viata.ro, www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi.

 

Despre Programul IMPACT - Programul IMPACT (Implicare, Motivare, Actiune, Comunitate, Tineri) dezvoltat de Fundatia Noi Orizonturi (FNO) consta in cluburi de initiativa comunitara pentru tineri. Cluburile IMPACT combina invatarea, distractia si serviciul in folosul comunitatii pentru a ajuta tinerii sa-si dezvolte abilitati de viata si angajabilitate. IMPACT ii ajuta pe tineri sa devina agenti ai schimbarii, capabili sa-si transforme propria viata si comunitatea in care traiesc in mod pozitiv.

 

Membrii IMPACT se implica direct in comunitate, implementand la fiecare trei luni un proiect de serviciu in folosul comunitatii. Prin intermediul IMPACT tinerii sunt invatati si motivati sa se dezvolte in patru domenii cheie: cetatenie activa, angajabilitate, antreprenoriat social si leadership. Reteaua

 

IMPACT numara 160 de cluburi si este cea mai mare miscare de tineret in domeniul cetateniei active din Romania, cu peste 3600 de membri si peste 520 de lideri de club voluntari (aprox. 80% profesori + studenti, preoti, asistenti sociali). Programul IMPACT este recunoscut ca model de buna practica de experti internationali in domeniul dezvoltarii tinerilor si a fost replicat la nivel international, 12 cluburi IMPACT fiind deschise in Honduras, 2 in SUA, iar 4 urmeaza a fi deschise in Republica Moldova. 

 

www.noi-orizonturi.ro


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online