Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Mai mult de 1000 de scoli inscrise in "Europa, casa noastra"


Categorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 14.04.2011

Programul „Europa, casa noastra", derulat de Chelgate Romania in numele Reprezentantei Comisiei Europene (RCE) in Romania, se bucura de un interes crescut in randul scolilor si liceelor din intreaga tara. In mai putin de doua luni de la lansarea sa oficiala, s-au inscris peste 1000 de scoli, iar numarul lor continua sa creasca.

 

Scolile si liceele din tara s-au mobilizat si s-au inscris intr-un numar mare pe portalul campaniei: www.europacasanoastra.ro.

 

Publicatiile pe care le primeste scoala cu numarul 1000 din partea Reprezentantei Comisiei Europene in Romania precum si anuntul ca profesorii coordonatori ai celor mai interesante 20 de actiuni beneficiaza de o excursie de doua zile la Bruxelles au mobilizat scolile sa se implice si mai mult in program.

 

Scoala inregistrata cu numarul 1000 este Scoala Generala nr 5 din Arad. Doamna Diana Ladariu, care a inregistrat scoala, este institutor. Intrebata de ce isi doreste sa se implice in acest program, ne-a marturisit ca scoala la care lucreaza doreste sa promoveze temele europene, sa le ofere elevilor cat mai multe informatii despre Uniunea Europeana, precum si posibilitatea de a lucra in proiecte europene cu scoli din alte tari.

 

Doamna Ladariu ne-a mai spus: Ne propunem ca in cadrul acestui proiect sa organizam un concurs pe teme europene Sa cunoastem tarile Uniunii Europene. In plus, vom face si o expozitie cu fotografii realizate in cadrul proiectelor de mobilitate europeana la care au participat elevii scolii noastre. De asemenea, incercam sa integram in programul "Europa, casa noastra" doua excursii de studiu pe care le vom organiza la Viena si Budapesta".

 

Pana la aceasta data s-au efectuat aproape 50 de vizite in scoli din 17 judete. In perioada ce urmeaza, pana la incheierea anului scolar, se estimeaza ca se vor efectua inca 50 vizite, fie organizate de catre Chelgate sau scolile inscrise. Vizitele se efectueaza de catre personalitati publice locale, regionale, nationale si europene. Pana la aceasta ora programul "Europa, casa noastra" a oferit elevilor din Romania ocazia de a intalni si dialoga cu personalitati precum Margareta Paslaru, Vlad Mirita, Adriana Saftoiu, Florin Grozea, Sanda Nicola, Monica Davidescu, Cristina Lucaci si Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei si altii.

 

"Europa, casa noastra" ofera de asemenea oficialilor europeni ocazia de intra in dialog cu elevi si profesori de la fostele lor scoli prin participarea la actiunea "Inapoi la scoala" (Back to school), o initiativa a Comisiei Europene, prin care oficialii sunt incurajati sa-si viziteze fostele scoli si sa aduca Europa mai aproape de cetatenii ei tineri. Un numar de aproape 40 de functionari europeni s-au inscris pentru a efectua vizite in scoli romanesti. Doamna Meglena Kuneva, fost comisar european, deschide seria vizitelor efectuate de oaspeti europeni printr-o intalnire cu elevii de la Liceul Teoretic Hristo Botev din Bucuresti, carora le va vorbi despre drepturile pasagerilor.

 

Reprezentanta Comisiei Europene (RCE) in Romania reprezinta Comisia Europeana in Romania si asigura un flux eficient de informatii intre aceasta si cetatenii si autoritatile Romaniei. Viziunea Reprezentantei este aceea a unei Romanii europene atat prin calitatea sa de stat membru, cat si prin implicarea activa a cetatenilor sai in constructia europeana. Misiunea RCE este de a contribui la o cat mai buna intelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor si politicilor acesteia, aducand informatia europeana cat mai aproape de cetateni, intr-o forma adaptata nevoilor lor specifice.

 

Chelgate este o companie britanica de relatii publice, afaceri publice si consultanta. infiintata in anul 1988. Chelgate are sediul central la Londra, birouri la Bucuresti si Bruxelles si o retea de asociati in intreaga lume. Biroul din Romania a fost deschis in 2005 si a derulat contracte importante alaturi de companii multinationale si institutii centrale si locale.

 

Chelgate Romania acorda consultanta in comunicare atat sectorului privat, cat si celui public.

 

Site-ul programului „Europa, casa noastra": www.europacasanoastra.ro

 

Pentru detalii suplimentare, persoanele de contact sunt:

 

Petre Dumitru, Consilier, Reprezentanta CE in Romania, Tel.: +40-21-203 5432, fax: +040-21-203-5483, e-mail: petre.DUMITRU@ec.europa.eu

 

Alexandra Dutulescu, Media Relation Officer Chelgate, M: +40 (0)729-729680, E-mail: ad@chelgate.com


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online