Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Mini-sumo intre roboti, animatii 3D si alte proiecte inedite la INFOMATRIX


Categorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 04.04.2011


Mini-sumo intre roboti, animatii 3D si alte proiecte inedite la INFOMATRIX

Peste 70 de licee din Romania s-au inscris la concursul international

 

Lumina Institutii de Invatamant in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului din Romania si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti organizeaza in perioada 7-8 aprilie 2011 etapa nationala a  Infomatrix, o competitie internationala de proiecte informatice adresata elevilor de liceu.

 

Concursul, aflat la a X a editie, va fi gazduit de Universitatea Europei de Sud-Est Lumina si este deschis publicului larg pe intreaga perioada. Peste 200 elevi din 70 de licee din Romania vor concura in cadrul a cinci categorii: Programming, Computer Art, Hardware Control, Digital Content si Robotics.

 

La Infomatrix, creativitatea este la fel de importanta ca aptitudinile tehnice sau de programare iar orice aplicatie trebuie sa fie practica si usor de folosit. Echipele de elevi au inscris in concurs softuri,  imagini 3D, animatii, spoturi publicitare si chiar roboti cu control automat. Evenimentul se adreseaza nu doar concurentilor dar si celor care doresc sa viziteze expozitia din timpul competitiei, unde fiecare echipa isi prezinta proiectul si aplicabilitatea lui.

 

Pentru cei pasionati de roboti, anul acesta exista o categorie dedicata, Robotics, care va fi organizata sub forma unei competitii de mini-sumo intre robotii creati de 12 echipe de elevi. In aceasta sectiune, doi roboti cu control automat sunt plasati intr-un ring. Robotii se lupta sa nu sa fie scosi din ring de catre adversarul lor. Primul robot care iese din ring, pierde runda.

 

Scopul Infomatrix este sa incurajeze tinerii sa-si foloseasca pasiunile si creativititatea pentru a realiza inovatii tehnologice, care ar pot aduce o schimbare pozitiva in societate. Concursul promoveaza performanta in educatie dar si cooperarea sau dialogul intercultural, prin participarea elevilor si a profesorilor din diferite tari.

 

Un juriu specializat va desemna primele trei echipe castigatoare la fiecare categorie, iar premiile vor fi acordate in cadrul unei festivitati organizate la Palatul Regal Bucuresti, sala Auditorium,   pe 8 aprilie, incepand cu ora 18:00.

 

Despre Lumina Institutii de Invatamant

Grupul de institutii de invatamant particular reunite sub denumirea Lumina Institutii de Invatamant asigura instruirea copiilor pentru orice grupa de varsta de la 3 la 18 ani. In cadrul acestor institutii se organizeaza cursuri de zi, cuprinzand toate ciclurile de invatamant preuniversitar: prescolar, primar, gimnazial si liceal. Educarea copiilor se realizeaza dupa curriculum-ul romanesc sau dupa curriculum-ul britanic, unde predarea este integrala in limba engleza, cu profesori vorbitori nativi. Grupul este prezent in sase orase din Romania: Constanta, Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara si Ploiesti.

 

Despre Universitatea Europei de Sud-Est Lumina   

Organizata sub umbrela Fundatiei Lumina Institutii de Invatamant, Universitatea Lumina se adreseaza tinerilor capabili de performanta care isi doresc sa devina cei mai buni specialisti in domeniile de studiu alese. Abordand educatia diferit, ne propunem sa actionam ca o punte de legatura intre student si piata muncii.

Universitatea ofera patru programe de studii de licenta in cadrul a doua facultati:Facultatea de Stiinte Economice si Politice si Facultatea de Stiinte Ingineresti.

Universitatea Lumina se distinge prin dotari moderne, lucru in grupe mici de studenti si cursuri elaborate in concordanta cu tendintele universitatilor europene de top.

 

www.lumina.org

www.infomatrix.ro


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online