Informatii comunicate

COMUNICATE

 

O seara speciala de cantece si colinde slave, in interpretarea Corului Academic Radio


O seara speciala de cantece si colinde slave, in interpretarea Corului Academic RadioCategorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 11.12.2012

Evenimentele-supriză ale lunii cadourilor continuă la Sala Radio prin concertul special oferit joi, 13 decembrie (19.00) de Corul Academic Radio: o călătorie muzicală inedită prin lumea plină de farmec a sufletului slav, partituri religioase şi bineînţeles colinde de Crăciun îi vor bucura pe spectatori. Sub titlul „DIN MUZICA POPOARELOR SLAVE", itinerariul melomanilor va trece prin Rusia, Polonia, Cehia, Serbia, Croaţia, Bulgaria şi Ucraina, partiturile provenite din aceste ţări fiind semnate de compozitori celebri ca Ceaikovski, Rahmaninov sau Dvořák, dar şi de muzicieni locali apreciaţi.

 

Lumea slavă şi atmosfera de linişte şi religiozitate dinaintea sărbătorilor vor fi recreate la Sala Radio sub bagheta dirijorului Dan Mihai Goia. La orgă va cânta Simona Săndulescu - Popovici, iar solistă a unor lucrări interpretate în programul serii va fi soprana Svetlana Sâcencova. Întregul eveniment este dedicat Zilei internaţionale a cântului coral.

 

Pentru alte informaţii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio vă rugăm să consultaţi site-ul orchestre.srr.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

 

Fondat în 1940, CORUL ACADEMIC RADIO s-a impus în scurt timp ca o formaţie de elită, iar numeroşi compozitori români au scris lucrări dedicate corului, pe care acesta le-a prezentat în primă audiţie concertistică absolută. Acest ansamblu coral de excepţie a probat calitatea sa în lucrări din literatura muzicală românească şi universală, în marele repertoriu liric prezentat pe scena de concert, abordând un impresionant număr de lucrări în toate genurile muzicale. În prezent, Corul Academic Radio este condus de dirijorul Dan Mihai Goia.

În anul 1996, ansamblul a primit Premiul Uniunii Criticilor Muzicali din România. Corul Academic Radio este actualmente cea mai importantă şi mai valoroasă formaţie de gen din România, ducând peste hotare în multiple turnee faima cântului coral românesc.

Actuala stagiune 2012-2013 a debutat sub cele mai bune auspicii pentru Corul Academic Radio. În data de 23 septembrie, alături de Orchestra Naţională Radio sub bagheta dirijorului Christian Zacharias, a deschis prima ediţie a Festivalului RADIRO (Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio), interpretând Simfonia a IX-a de Beethoven, iar în luna octombrie a interpretat tot alături de Orchestra Naţională Radio, dirijată de Tiberiu Soare, celebra lucrare Carmina Burana de Carl Orff. În perioada 17-22 octombrie, Corul Academic Radio a fost invitat la Hamburg, prilej cu care a susţinut alaturi de Orchestra Simfonica din Hamburg şi Corul Germaniei de Nord, Recviemul de Verdi, sub bagheta dirijorului Philippe Jordan şi alături de un cvartet de solişti de mare valoare: Kristin Lewis, Michaela Schuster, Robert Dean Smith şi Dimitriy Ivashchenko.

 

 

Născut la Cluj-Napoca, DAN MIHAI GOIA a studiat vioara, viola, pianul şi canto, absolvind Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti unde a abordat dirijatul coral sub îndrumarea unor maeştri precum Marin Constantin şi Petre Crăciun.

Membru al Corului Naţional de Cameră „Madrigal" (între anii 1971-1995), a susţinut concerte la pupitrul acestei prestigioase formaţii corale, fiind o perioadă şi director general adjunct şi dirijor secund al acestui ansamblu.

Între anii 1997 - 2009  Dan Mihai Goia a fost conducătorul artistic şi dirijorul Coralei Bărbăteşti Ortodoxe „Te Deum Laudamus" cu care a susţinut peste 250 de concerte în Bucureşti şi în ţară, turnee în Franţa, Suedia şi Olanda şi a realizat 5 compact-discuri ce cuprind muzică religioasă românească şi universală.

Membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Dan Mihai Goia este autorul a peste 40 de lucrări corale şi camerale precum şi a suitei simfonice şi a baletului "Albă ca Zapada". În acelaşi timp, s-a dedicat şi activităţii pedagogice fiind profesor de dirijat şi ansamblu coral la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti între anii 1990-2003.

Din anul 2000 este dirijorul Corului Academic Radio. Cu acest ansamblu coral considerat drept etalon de către critica de specialitate, Dan Mihai Goia a participat la peste 200 de concerte vocal-simfonice şi a cappella. Multe dintre prezenţele sale dirijorale şi înregistrările realizate pentru fonoteca Radio-ului au inclus creaţiile compozitorilor români - de la repertoriul clasic la cel contemporan - dar şi lucrări din creaţia corală universală. Anul 2005 a însemnat şi realizarea primului compact - disc alături de Corul Academic Radio, intitulat „Mare minune", acesta cuprinzând colinde româneşti.

În anul 2004 a obţinut Titlul de Doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Activitatea dirijorală şi muzicală a lui Dan Mihai Goia este consemnată şi în ediţia princeps 2002 a Enciclopediei „WHO'S WHO?" în România, în Lexiconul „Muzicieni din România" de Viorel Cozma şi a fost  apreciată prin acordarea de numeroase premii şi distincţii.              

Anul 2010 a marcat pentru dirijorul Dan Mihai Goia o impunătoare realizare, şi anume, lansarea compact - discului cu „Vecernii", opus 37 de Serghei Rahmaninov în care a colaborat cu soliştii Gabriela Popescu şi Călin Brătescu alături de Corul Academic Radio şi Corala Bărbătească Ortodoxă „Te Deum Laudamus".

 

Cristina Barbulescu

Biroul de presa 

Orchestrele si Corurile Radio

website: http://orchestre.srr.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online