Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Opera Nationala Bucuresti (ONB) propune un program ce nu trebuie ratat!


Categorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 06.04.2011

Opera Nationala Bucuresti (ONB) propune spectatorilor sai si la acest final de saptamana un program ce nu trebuie ratat!

 

Vineri, 8 aprilie (18.30), reprezentatia cu mult-indragitul titlu verdian Aida va fi dedicata memoriei sopranei Lucia Bercescu (1911-1995), personalitate a artei lirice romanesti care si-a construit o cariera internationala impresionanta, fiind considerata una dintre cele mai mari voci de opera din lume din ultima jumatate a secolului XX. Anul 2011 marcheaza Implinirea a o suta de ani de la nasterea artistei.

 

Povestea de dragoste intre tanarul general egiptean Radames si printesa etiopiana Aida va prinde viata gratie unei distributii de valoare: Silvia Sorina Munteanu, EFE KISLALI artist invitat, LILIANA MATTEI CIUCA artist invitat, Marius Bolos, Eugen Secobeanu, Horia Sandu, Valentin Racoveanu, Dorina Chesei si solistii de balet: Madalina Slateanu, Magdalena Radulescu, Alin Gheorghiu. Corul este pregatit de maestrul Stelian Olariu, intrega reprezentatie desfasurandu-se sub bagheta dirijorului Iurie Florea.

 

Lucia Bercescu a inceput sa studieze muzica la varsta de 17 ani, urmand drumul deschis de sora sa mai mare, soprana lirica ce fusese numita de un juriu condus chiar de George Enescu ca cea mai frumoasa voce a Romaniei. Lucia Bercescu a debutat pe scena Operei Romane din Bucuresti in 1939 in rolul Margaretei din Faust (Charles Gounod), aparitia ei fiind observata si aclamata atat de publicul larg, cat si de critica de specialitate.

 

In 1942 a fost remarcata la Viena, in urma participarii la un concurs de canto alaturi de alte 15 soprane din intreaga lume si a fost angajata la Volksoper, unde a debutat cu rolul titular din Aida (Giuseppe Verdi). Cariera sa a insemnat un permanent periplu intre Bucuresti si cele mai mari scene lirice ale lumii, a dat viata tuturor rolurilor importante, inregistrand mereu succese rasunatoare.

 

In 1951 a traversat oceanul cucerind si publicul din Statele Unite, unde a fost angajata la New-York City Opera si la teatrul liric din Philadelphia, efectuand apoi turnee si in America Latina, in Guatemala, San Salvador, Porto Rico si Mexico. Printre dirijorii sub bagheta carora a cantat se numara si George Enescu si Ionel Perlea.

 

Duminica, 10 aprilie (19.00), spectatorii sunt invitati sa petreaca la ONB o alta seara speciala. De aceasta data, celebra creatie semnata de Giacomo Puccini, La Bohme, ii va purta pe iubitorii de opera in Parisul primei jumatati a secolului XIX, in Cartierul Latin in care viata boema, romantismul si visarea se imbinau cu saracia.

 

Reprezentatia se va bucura de prezenta la Bucuresti a sopranei CELIA COSTEA (in rolul lui Mimi), alaturi de aceasta evoluand artistii ONB Marius Manea, Dorina Chesei, Ionut Pascu, Vasile Chisiu, Horia Sandu, Paul Basacopol, Stefan Schuller, Adrian Ionescu si Constantin Negru. Corul este coordonat de maestrul Stelian Olariu, corul de copiii a fost pregatit de Vasile Corjos, iar intregul spectacol se va desfasura sub conducerea muzicala a dirijorului Vlad Conta.

 

Celia Costea este absolventa a Universitatii de Muzica din Bucuresti, urmand apoi o serie de cursuri de perfectionare cu mari nume ale artei lirice precum Marina Krilovici, Eugenia Moldoveanu, Ileana Cotrubas. A fost remarcata de specialistii din afara granitelor Romaniei, ca urmare a importantelor distinctii obtinute la competitii lirice din strainatate: premiul I la Concursul International Valsesia Musica Italia - 2004, premiul I si cel al publicului la Concursul International de Canto Francisco Vinas - Spania 2003, aceleasi distinctii fiindu-i acordate si la competitia internationala de canto organizata la Beijing in 2002.

 

Printre rolurile interpretate deja se numara: Le Nozze di Figaro Contesa, Don Giovanni Donna Elvira (Wolfgang Amadeus Mozart), Carmen Micaela (Georges Bizet), Turandot Liu, La Bohme Mimi, Tosca Floria Tosca (Giacomo Puccini), Il Trovatore Leonora, Otello Desdemona (Giuseppe Verdi), Oedip Antigone (George Enescu) s.a. Printre marile scene pe care a fost aplaudata se afla Opera de Stat din Viena, Royal Opera House Covent Garden, teatrele lirice din Marsilia, Toulouse, Praga, Atena s.a.

 

Cristina Barbulescu

Coordonator SIPC
http://www.operanb.ro


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online