Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Razvan Suma a incheiat turneul sau national: "Va place BACH? mi-a deschis porti care nu stiam ca exista!"


Categorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 08.11.2012

Turneul acesta mi-a deschis porți care nu știam că există. Experiențele pe care le trăim dincolo de limitele pe care singuri ni le impunem ne lărgesc orizontul. La întrebarea "Vă place Bach?" eu am găsit răspunsul grație celui dat de spectatorii mei, care m-au determinat să mă gândesc deja la o nouă întrebare de adresat în turneul viitor... (Răzvan Suma)

 

Violoncelistul Răzvan Suma a încheiat aseară la București cea de-a doua ediție a turneului său național „Vă place BACH?", printr-un concert extraordinar cu Variațiunile Goldberg, partitură rar cântată în România. Invitați speciali ai serii au fost doi artişti de talie internaţională: violonista Corinne Chapelle care a studiat cu celebrul Yehudi Menuhin - discipolul lui George Enescu - şi Răzvan Popovici (violă), iniţiatorul şi directorul Festivalului SoNoRo, transcripția Variațiunilor Goldberg pentru trio de coarde fiind realizată de Dmitry Sitkovetsky.

 

Interpretarea plină de virtuozitate a celor trei artiști a fost răsplătită prin aplauzele publicului care a umplut până la refuz Sala Radio din capitală. Biletele s-au epuizat cu zece zile înaintea evenimentului, două sute de locuri suplimentare fiind adăugate chiar pe scenă.

 

Violoncelistul Răzvan Suma, însoţit de instrumentul său de colecţie Maucotel - Fournier, a pornit din nou la drum, între 2 şi 30 octombrie, să cânte şi să încânte publicul din nouă oraşe ale României (Iaşi, Botoşani, Hunedoara, Satu Mare, Cluj-Napoca, Timişoara, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Sibiu), adresând melomanilor întrebarea sub numele căreia s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a turneului său naţional: „Vă place BACH?". Spectatorii au împlinit cu aplauze călduroase prestaţia plină de sensibilitate a celui dintâi artist român care a interpretat pentru prima oară (în martie 2012), într-un singur concert, integrala suitelor pentru violoncel solo semnată de marele Bach.

 

Pentru detalii despre turneul naţional „Vă place BACH?" vă invităm să consultaţi site-ul www.razvansuma.com

 

RĂZVAN SUMA este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în numeroasele recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Pe lângă activitatea concertistică din România, interpretează frecvent împreună cu pianistul spaniol Josu Okinena, alături de care a concertat în săli ca "Auditorio Nacional de Madrid", „Teatro Colon" din Buenos Aires sau „Kursall" din San Sebastian.

 

În anul 2000 a obţinut diploma de licenţă a Academiei de Muzică din Bucureşti la clasa maestrului Marin Cazacu, iar în 2002 a început programul de perfecţionare „Artist Diploma" la Longy School of Music - Cambridge - Statele Unite, la clasa profesorului Terry King.

 

Răzvan Suma a realizat din 2006 până în prezent şase turnee în formulă de Trio - „Romanian Piano Trio" sau „Trio Strad" - alături de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici. Alături de Marin Cazacu, Alexandra Guţu şi Octavian Lup, în componenţa cvartetului de violoncele „Cellissimo", Răzvan Suma a fost prezent pe scene din  Italia, Portugalia, Macao sau Maroc. A colaborat cu nume importante ale muzicii clasice internaţionale, precum Maxim Vengerov, Cristian Badea, Cvartetul Borromeo, Cvartetul Voces, Silvia Marcovici sau Misha Katz.

 

Primul turneu solo susţinut de Răzvan Suma, Vă place BACH ?, ediţia I (1-21 martie 2012), a însemnat prima interpretare a unui artist român, într-un singur concert, a integralei suitelor pentru violoncel solo semnate de J.S. Bach.

În 2009, Răzvan Suma a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, iar în calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică. Este invitat să predea la cursuri de măiestrie organizate în ţări ca Spania, Argentina, Coreea şi în România, în cadrul atelierelor organizate de Asociaţia SONORO.

 

Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Eveniment organizat de Asociaţia culturală „Analia Selis"

Coproducător: Radio România Muzical

Partener media principal: Smile Media

 

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, România liberă, Academia Caţavencu, Casa mea, Şapte Seri, Accente, Cariere, PORT.ro, Ziare.com, Art Act Magazine, Bucharest Herald şi Feminis

Sponsorii turneului: BMW Group Romania şi Carol Parc Hotel


 

Cristina Barbulescu

Coordonator turneu

0745.289.181

www.razvansuma.com


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online