Informatii comunicate

COMUNICATE

 

S-a lansat proiectul “Calitate in educatie prin mediere si practici restaurative”


Categorie : Comunicate > Educatie, arta
Informatie adaugata de : Centrul de Resurse Juridice (CRJ)
publicat pe : 21.12.2010

 

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), va derula pe o perioada de doi ani, incepand din noiembrie 2010, proiectul ‘’Calitate in educatie prin mediere si practici restaurative” – proiect ce vizeaza imbunatatirea mecanismelor de actiune si a competentelor actorilor din invatamantul preuniversitar pentru a contribui la cresterea calitatii climatului educational prin transfer de practici inovative in Regiunea Bucuresti-Ilfov.

 

Proiectul se adreseaza directorilor si membrilor consiliilor de administratie ale unitatilor de invatamant, consilierilor scolari si elevilor din unitati de invatamant preuniversitar din Regiunea Bucuresti-Ilfov, contribuind la dezvoltarea serviciilor de consiliere, la promovarea unor noi metode de interventie in situatii de conflicte si violenta scolara, la cresterea gradului de informare privind practicile europene in domeniul prevenirii si combaterii violentei si a conflictelor din mediul scolar.

 

In unitatile de invatamant din Romania, activitatile de prevenire a conflictelor si violentei sunt insuficiente iar activitatile de interventie se focalizeaza in special pe aspectul punitiv.

 

Diverse cercetari efectuate in domeniu, au aratat ca impunerea de sanctiuni provoaca in mod obisnuit o crestere a comportamentelor reprobabile, iar orice strategie anti-violenta care ignora implicarea activa a elevilor are putine sanse de a se dovedi eficienta.

 

Din aceste motive, proiectul propune pilotarea unui model inovativ - medierea si practicile restaurative - care ofera oportunitatea unui parteneriat real al tuturor partilor implicate si afectate de conflict (elev, scoala, familie, autoritati locale, comunitate) pentru a solutiona impreuna situatia creata si pentru a stabili masuri reparatorii.

 

Medierea in sine este o forma de educatie sociala durabila care contribuie la dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de luare a deciziilor intr-un mod participativ, sprijinind dezvoltarea unor comportamente responsabile fata de sine si fata de ceilalti.

 

In cadrul proiectului va fi realizata o retea pilot formata din 12 unitati de invatamant in care va fi aplicat modelul propus, se vor realiza evenimente si materiale informative (conferinte, ateliere de lucru, ghiduri), vor fi implementate activitati specifice de training si schimburi de experienta – toate acestea  oferind oportunitati sporite pentru imbunatatirea strategiilor de actiune in acest domeniu la nivel local, precum si elemente suplimentare de analiza si fundamentare a unor politici sau regulamente ale autoritatilor din domeniul educational.

 

Centrul de Resurse Juridice sustine importanta promovarii de bune practici in domeniu si invita autoritatile responsabile si actorii din sistemul de invatamant sa-si uneasca eforturile pentru asigurarea unui climat armonios in mediul educational, lipsit de inechitati si violenta, care sa faciliteze pregatirea copiilor si tinerilor pentru o viata sociala activa si responsabila.

 

Proiectul ‘’Calitate in educatie prin mediere si practici restaurative” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeste in oameni!, conform contractului de finantare POSDRU/17/1.1/G/37259 si se inscrie in Axa prioritara nr. 1 „Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si societatii bazate pe cunoastere” si in Domeniul major de interventie 1.1. „Acces la educatie si formare profesionala initiala de calitate”.

 

Persoana de contact:

Ema-Elza Seclaman - Manager proiect,

Centrul de Resurse Juridice, 

T: 021/ 212.05.20

M: 0728.033.469

E-mail: ema@crj.ro

 


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate de aceeasi firma:
book Anunt selectie expert pentru coordonare retea pilot
book Anunt selectie Responsabil comunicare si relatii publice
book CRJ anunta selectia a doi experti pe termen scurt
 

Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online