Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Salvati Copiii Romania lanseaza piesa de teatru “Decoded” pe tema sigurantei online pentru copii


Categorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 10.04.2012

Salvaţi Copiii România a pus în scenă pentru publicul bucureştean, într-un cadru homeric, piesa de teatru "Decoded", având ca temă siguranţa online a copiilor şi a tinerilor, activitate desfăşurată în cadrul proiectelor Sigur.Info şi Virtual Stages Against Violence.

 

În săptămâna 2-6 aprilie 2012, peste 600 de copii din 17 instituţii de învăţământ au urmărit reprezentaţiile "Decoded" la Teatrul Arca. Piesa de teatru a fost jucată zilnic, începând cu orele 15.00, având o durată de o oră, urmată apoi de o scurtă sinteză alături de public a noţiunilor educative de siguranţă pe Internet regăsite în dialogul şi acţiunea personajelor.

 

Ultima reprezentaţie a piesei va avea loc luni, 9 aprilie, orele 15.00, la Teatrul Arca din Bucureşti, eveniment la care este invitată presa şi publicul larg. În scopul promovării utilizării responsabile a Internetului de către copii, vom relua reprezentaţiile în vara acestui an, în cadrul unui turneu naţional, în centrele locale Sigur.info.

 

Piesa "Decoded" prezintă misterele din spatele monitorului, iar personajele sunt eroii din legenda homerică a Troiei, care pătrund în lumea contemporană pentru a ne împărtăşi din înţelepciunea lor. Datorită situaţiilor care reies şi comparând schimbările generate de continua dezvoltare a mediului digital, spectatorii vor înţelege şi vor descoperi ameninţările mediului online în lipsa unei informări corecte şi a unui comportament prudent în folosirea tehnologiilor moderne. Regia este asigurată de Armand Utma, scenariul de Andrei Burlacu, iar scenografia de Valeriu Gavrilescu. Personajele sunt întruchipate de actori ai Teatrului Naţional şi voluntari Salvaţi Copiii.

 

"Pentru mine piesa de teatru a fost o îmbinare reuşită de situaţii reale şi amuzante, dar din care am putut învăţa lecţii esenţiale pentru protecţia mea pe Internet. Personajul meu preferat a fost virusul Patrocles de la care am învăţat că viruşii pot părea foarte simpatici, însă, în final, dacă îi lăsăm în viaţa noastră, vom avea de suferit atât noi, cât şi cei apropiaţi" declară Mihai, 14 ani.  "Sunt foarte fericită că am participat la această piesă de teatru şi trebuie să recunosc că m-am regăsit în Pentesilia, iar când ajung acasă îmi voi seta contul de Facebook privat şi voi fi mult mai atentă la pozele pe care le postez" spune Anca, 17 ani.

Decoded a fost implementată în cadrul programului Virtual Stages Against Violence, care are ca obiectiv creşterea nivelului de informare şi conştientizare a tinerilor, părinţilor şi profesorilor cu privire la potenţialele pericole online şi evidenţierea multiplelor beneficii pe care Internetul le poate avea asupra dezvoltării copiilor. Piesa de teatru constituie totodată una din activităţile propuse de Salvaţi Copiii România în cadrul programului "Şcoala Altfel", iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, program care vizează implicarea la nivel naţional a elevilor şi a profesorilor în activităţi nonformale, cu scopul de a valoriza talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse.

 

O altă activitate a programului constă în dezvoltarea jocului online educativ pe tema siguranţei online Big Brain, regăsit la adresa: http://virtualstages.eu/bigbrain/. Toate situaţiile prezentate în jocul educativ Big Brain sunt inspirate din activitatea concretă şi uzuală a adolescenţilor. Jocul are două componente: una în care jucătorul are de parcurs diverse etape interactive, în care el preia rolul de salvator şi în care are misiunea de a acumula cât mai multe puncte, şi una care presupune o testare a cunoştinţelor si viziunii sale asupra unor situaţii cheie ce ţin de siguranţa pe Internet a lui şi a prietenilor săi. Pentru a consulta permanent viziunea lor cu privire la situaţiile propuse, tinerii pot introduce în joc propriile comentarii, care pot fi puncte de plecare în discuţii privind activitatea lor online.

 

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

 

Irina Nicolai, Coordonator Promovare Sigur.info, Salvaţi Copiii România

Tel.: 021 224 24 52; 0744 300 476   E-mail: irina.nicolai@salvaticopiii.ro

Informaţii detaliate pe site-urile  www.virtualstages.eu / www.sigur.info / www.salvaticopii.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online