Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Start EUROPAfest 2010 ! jazz, blues, pop si muzica clasica


Start EUROPAfest 2010 ! jazz, blues, pop si muzica clasicaCategorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 05.05.2010

Singurul festival din Europa care reuneste jazz, blues, pop si muzica clasica, se desfasoara in Bucuresti intre 7 si 13 mai. Peste 250 de artisti din 36 de tari sustin concerte de exceptie pe scenele Capitalei - Sala Auditorium, Art Center Tinerimea Romana, Hard Rock Cafe sau Art Jazz Club vor rasuna in acordurile unora dintre cele mai cunoscute nume ale scenelor Europei si SUA.

 

Editia cu numarul 17 a EUROPAfest debuteaza pe 7 mai printr-un concert dedicat Zilei Europei, realizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

 

In debut, EUROPAfest 2010 prezinta in premiera absoluta imnul oficial al Europei pe ritmuri jazz, o reinterpretare eleganta si proaspata a celebrei "Oda Bucuriei" - L. v. Beethoven. Astfel, aranjamentul semnat de Charlie Schmid si Luigi Gageos imbraca binecunoscuta tema in note bogate de ethnic-jazz, subliniind diversitatea culturala a Europei sarbatorita pentru sapte zile in cadrul festivalului. Nu intamplator, artistii care vor interpreta piesa sunt muzicieni de pe tot continentul, din tari ca Austria, Italia, Romania, Ungaria si Marea Britanie. Fiecare din ei face din Imn o adevarata calatorie sonora, aducand un tribut propriei culturi prin aluzii la mici bijuterii ale traditiei: ritmuri de tarantella, jocul romanesc, landlerul sau ciardas.

 

In zilele urmatoare, mari artisti ai scenei muzicale europene vor aduce muzica buna in fata publicului bucurestean. Orchestra da Tre Soldi (Italia), Stelzhamma (Austria), Ql (Romania), Parafusions (Italia, Ungaria), Saxest & Siim Aimla (Estonia) si Milo Suchomel Quartet (Slovacia) vor sustine concerte de jazz, blues si pop cu umor si rafinament, cu note de funk, swing sau tango, cu ritm si poezie.

 

Totodata, cel mai puternic concurs de jazz din regiune - Bucharest International Jazz Competition, ajuns la editia a 4-a, va provoaca sa gustati savoarea noilor tendinte ale acestui gen muzical, un jazz modern, contemporan, accesibil oricarui iubitor de muzica buna. Asadar cele mai inovatoare si creative productii de jazz va sunt prezentate in concertele de exceptie ale noii generatii de jazz din Europa si SUA.

 

Si pentru ca muzica buna nu are limite, EUROPAfest imbraca primavara in acorduri de pian la a 17-a editie a Jeunesses International Music Competition. 71 de pianisti din 23 de tari vor transforma Bucurestiul intr-un oras romantic si idealist interpretand, fiecare in stilul sau, opere celebre de Bach, Chopin, Beethoven sau Ravel.

 

Pe 13 mai, Gala EUROPAfest celebreaza intr-o atmosfera plina de emotie si entuziasm cei mai buni muzicieni ai Europei. Seara aduce in concert cele mai apreciate prezente din festival, in fata publicului numeros reunit in Sala Mica a Palatului Regal. Cu aceeasi ocazie va fi decernata Diploma de Excelenta din partea Casei Regale.

 

Biletele se gasesc in reteaua magazinelor Diverta si Flanco, la Libraria Engleza si online pe

www.ticketfan.ro, www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro si www.bilete.ro.

 

Informatii complete: www.EUROPAfest.ro

Bogdana Horatiu / office@jmEvents.ro / 0720.31.61.62

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati, fii fan EUROPAfest pe Facebook !

http://www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

 


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online