Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Targul de carte BookLand - prima zi


Targul de carte BookLand - prima ziCategorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 15.04.2011

Incepand cu ora 10.00, iubitorii de carte au descoperit latargul de carte urban BookLand, de la AFI Palace Cotroceni, standurile pline de carti ale editurilor preferate: Rentrop&Straton, Prut, Adevarul Holding, Nemira, Polirom, Cartea romaneasca, Herald, Economica, Universul Juridic, R.A. Monitorul Oficial, IBU Publising House, Girasol, Proeditura si Tipografie, ASAB, Publicatiile Flacara, Crime Scene, Liga Bibliei, GBV, Shambala, Cartile Tango, Carti pentru viata si Sanatate, Casa Bebe Dream, DAO PSI.

 

Pe langa edituri, vizitatorii au mai descoperit librariile electronice BuyBooks si Virtual Library, precum si e-readere de la Evolio. Alti expozanti prezenti la BookLand sunt: Quantax, National FM, Intuitext, Atelierul de carte, Eva.ro, Niche Records, VES - Email de Sighisoara, Z Spot Media, Ali Kerim, Muzeul Cotroceni, „De ce uram femeile" - Miron Manega, Logic Games.

 

Lansarea care a deschis seria evenimentelor editoriale la BookLand a apartinut Regiei Autonome Monitorul Oficial: Camil Ressu de Mircea Deac. Albumul a fost prezentat de autorul insusi si de catre criticul de arta Marius Tita. Cei prezenti la aceasta lansare au putut afla ca R.A. Monitorul Oficial are o misiune importanta, aceea de a promova arta plastica romaneasca, incercand sa aduca in atentie nume mari alte artei romanesti.

 

Camil Ressu este un nume mult prea mare pentru putinele albume care i s-au dedicat de-a lungul vremii.  Marius Tita a afirmat ca „Domnul  Deac este stapanul multor amintiri. Interesant este modul in care le trateaza: le interpreteaza, le reanalizeaza, le evoca, incearca sa schimbe opinia despre aceste amintiri." Tot Marius Tita a adaugat: „Domnul Deac este creator. Studiul nu este o exegeza seaca, ci este o marturisire a specialistului in arta care are capacitatea de a analiza si de a vedea mai mult decat vedem noi. Albumul are o nota personala deoarece Mircea Deac a cunoscut acea vreme, l-a cunoscut de Camil Ressu: un pictor urias, dar lasat in uitare. Textul domnului Deac este o indrumare despre cum am putea vedea pictura lui Camil Ressu. Mai mult, ne prezinta si omul Camil Ressu, nu numai artistul."

 

Autorul albumului, Mircea Deac, a povestit in cadrul lansarii cum l-a cunosccut pe Camil Ressu, caracterindu-l ca „inegalabil... imposibil de depasit". „Camil Ressu avea acel ceva: armonia ansamblului unei picturi! Ressu a fost pictorul oamenilor de la sate, redandu-i pe acestia in toate aspectele lor.", a adaugat Mircea Deac. Tot el a conchis: „Ressu este mult mai complet decat Grigorescu pentru ca el a surprins intr-un mod maiestuos amanunte cruciale ale existei taranilor."

 

Seara a continuat cu o intalnire cu Marius Ghenea. Profesorul de antreprenoriat  a discutat despre cartea proaspat lansata la Editura Universul Juridic: „Antreprenoriat", o combinatie inspirata, intr-un material de tip "manualul antreprenorului", atat a cunostintelor teoretice despre antreprenoriat, cat si a experientei lui practice din domeniu. Pret de jumatate de ora, cei cu spirit intreprinzator si fler de business-man au aflat cateva trucuri despre ce inseamna sa fii antreprenor si business angel pentru companii din Romania, dar si despre cum au crescut business-urile romanesti. La discutie a participat si reprezentantul Buybooks, Relu Botinant, care considera ca Marius Ghenea este aproape un pionier in ceea ce priveste scrierea profesionista a unei carti cu aceasta tema.

 

Iubitorii muzicii romanesti i-au putut intalni in prima zi a targului de carte BookLand pe Gabriel Cotabita, Ovidiu Komornic si Marcel Pavel, invitati la standul National FM pentru a oferi autografe vizitatorilor.

 

Toate informaţiile vor fi actualizate pe website www.book-land.ro.

 

Parteneri media BookLand: Observator Cultural, Femeia de azi, Femeia, 9AM, Kudika, Am doar 18 ani.ro, 121.ro, RFI, Sapte seri, Revista 22,  Teen Press, Agerpres, eva.ro, 18:01, Lume Buna, Cronica Romana, Zile si Nopti, Smart FM, FOX Magazine, Romania Pozitiva, Travel Mix, Shopping Report,  TVR 3, National FM, Radar de media, Pro FM, Realitatea TV, Realitatea FM, The Money Channel, TLC, AXN, National Geographic Wild, Publicatiile Flacara, Decat o revista, calificativ.ro, studentie.ro, BizCampus, Cariere, daciccool.ro, Promo Afaceri, Kamikaze, Popcorn.

 

Sustinatori BookLand: The Club of Serial Readers, Romania din Diaspora, Reteaua literara, BOOKiseala, Destin valah, Bucurestii vechi si noi, Rentrop&Straton, Bookmark Project.

 

Partener strategic BookLand: AFI Palace Cotroceni Mega Fun

 

 

Mihaela Voda

Project Manager - MORE THAN PUB

Str. Dr. Mihail Petrini nr.15, Sector 5

Mobil: 0749.033.346

www.morethanpub.ro


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online