Informatii comunicate

COMUNICATE

 

UEFISCDI a lansat doua noi proiecte pentru continuarea promovarii calitatii si excelentei in sistemul universitar romanesc


UEFISCDI a lansat doua noi proiecte pentru continuarea promovarii calitatii si excelentei in sistemul universitar romanescCategorie : Comunicate > Educatie, arta
publicat pe : 10.01.2012

Luni, 9 decembrie 2012, a avut loc Conferinta de lansare a proiectelor strategice pentru invatamantul superior 2012 - 2014: 'Performanta in cercetare, performanta in predare. Calitate, Diversitate si Inovare in Universitatile din Romania' si 'Pregatiti pentru a inova, pregatiti pentru a raspunde mai bine nevoilor locale. Calitate si diversitate a universitatilor din Romania'.

 

'Acestea fac parte din cel de-al doilea ciclu de proiecte strategice pentru invatamantul superior coordonate de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDICele două proiecte sunt gandite ca un intreg, se realizeaza cu implicare internationala si pun accentul pe inovare si dezvoltare de concepte si strategii ce vor sta la baza politicilor publice din Romania.', a declarat Directorul General al UEFISCDI, domnul prof.univ.dr. Adrian Curaj.

 

Evenimentul, desfasurat in amfiteatrul Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti, s-a bucurat de prezenta a peste 190 de participanti, rectori, prorectori si membrii ai managenentului universitar si comisiilor de calitate din universitati si si de prezenta Ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, domnul Daniel Petru Funeriu.

 

Deschiderea evenimentului a fost facuta de Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si au fost sustinute prezentari de de catre doamna Maria Helena Nazare, presedintele ales al European Universities Association (EUA), domnii Adrian Curaj si Lazar Vlasceanu din partea UEFISCDI, domnul Lothar Zechlin si doamna Tia Loukkola din partea IEP-EUA, 'Europa are nevoie de institutii de invatamant superior proactive si foarte preformante. In viitor invatamantul universitar va trebui sa gestioneze atat educatia generatiei de 20 de ani cat si calificarea si recalificarea generatiilor in varsta dar active pe piata muncii.', a declarat Maria Helena Nazare, presedintele ales al European Universities Association (EUA).

 

Proiectele urmaresc imbunatatirea managementului si asigurarea calitatii sistemului de invatamant superior romanesc in vederea cresterii capacitatii acestuia de a contribui in mod relevant, pe termen lung, la dezvoltarea economico-sociala a Romaniei. Metodologia de evaluare institutionala a universitatilor este elaborata si implementata de European University Association (EUA), in calitate de principal partener al UEFISCDI in cadrul acestor proiecte. Evaluarea este realizata exclusiv de catre experti internationali, experti selectati de catre EUA prin Institutional Evaluation Programme (IEP).

 

Procesul de evaluare institutionala incepe astazi, 10 ianuarie, a.c., cand are loc Atelierul de lucru organizat de UEFISCDI la Hotel Ibis Parlament din Bucuresti, incepand cu ora 9 a.m. Atelierul este dedicat celor 12 universitati de cercetare avansata si educatie, implicate in prima runda de evaluare institutionala ce se va realiza in perioada Ianuarie 2012 - Ianuarie 2013 in cadrul proiectului 'Performanta in cercetare, performanta in predare. Calitate, Diversitate si Inovare in Universitatile din Romania'.

 

Adriana Tran,

Coordonator comunicare
Mobil 0740 20 20 64
e-mail adriana.tran@uefiscdi.ro 
presa.proiecte@uefiscsu.ro 
http://www.forhe.ro 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Art Gift anunta ca va oferi donatii Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” la fiecare lucrare de arta vanduta
book Citate despre copii cu sfaturi grozave
book Cristian Mandeal deschide stagiunea la Filarmonica din Brasov
book Cursuri calificare Oradea - succes garantat
book Trusa de geometrie este cel mai iubit instrument educational de catre toti copiii !
book Jucarii pentru dezvoltarea corespunzatoare a copiilor pe care le poti achizitiona de la Bekid.ro
book Muzica de nunta – nunta ta, distractia noastra!
book Muzica de petrecere: talent, seriozitate, interes, pe scurt un succes pentru tine!
book Formatie nunta – cea mai potrivita alegere!
book Formatia nunta Bucuresti – distractie la maximum !
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online