Promovare afaceri, publicare comunicate de presa
Promovare firme, servicii si produse prin articole, publicitate online evenimente


![]() |
COMUNICATE |
|
In cazul in care se doreste actiunea de lichidare firma, se impune sa distingem dupa cum societatea comerciala este societate in nume colectiv, in comandita simpla, cu raspundere limitata sau un grup de interes economic, la care exista posibilitatea dizolvarii si lichidarii simultane sau o societate organizata intr-o alta forma juridica.
Costuri lichidare firma la Registrul Comertului (etape si tarife)
1. In situatia dizolvarii si lichidarii simultane, atunci cand asociatii isi dau acordul cu privire la impartirea bunurilor, procedura se desfasoara pe parcursul a doua etape.
In prima etapa se depune la registrul comertului cererea de inregistrare insotita de hotararea asociatilor/membrilor GIE de efectuare concomitenta a dizolvarii si lichidarii societatii luata cu cvorumul si majoritatea prevazuta de lege pentru modificarea actului constitutiv, atunci cand acestia sunt de acord cu privire la repartizarea si lichidarea patrimoniului societatii şi cand asigura stingerea pasivului sau regularizarea lui in acord cu creditorii (original), dovada acordului creditorilor privind stingerea pasivului sau regularizarea lui (original) si, daca este cazul, avizele prevazute de legile speciale (original).
Costurile aproximative aferente acestei operatiuni de lichidare firma sunt de aproximativ 150 de lei, cuprinzand:
- taxa de mentiune (30 de lei),
- comision transmitere spre publicare in Monitorul Oficial (10 lei),
- tariful pentru publicarea in Monitorul Oficial, taxa judiciara de timbru ( 39 de lei).
In etapa a doua, dupa expirarea termenului de opozitie de 30 de zile de la publicarea hotararii de dizolvare in Monitorul Oficial, Partea a IV-a, comerciantul va depune, cerere de radiere insotita de hotararea de repartizare a activelor ramase dupa plata creditorilor luata prin votul unanim al asociatilor/membrilor (original), situatia financiara de lichidare ai de repartizare a activului aprobata de asociati/membri (copie), certificatul de inregistrare si anexa/anexele la acesta (originale), certificatul emis de organul fiscal competent din care sa rezulte ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale (original) si, daca este cazul, hotararea judecatoreasca irevocabila prin care s-a respins opozitia.
Cheltuielile se ridica aproximativ la 150 de lei, incluzand:
- taxa de mentiune (30 de lei),
- taxa judiciara de timbru (39 de lei),
- comision transmitere spre publicare in Monitorul Oficial (10 lei),
- tariful pentru publicarea in Monitorul Oficial (100 lei/pagina continand 2000 de semne incluzand si spatiile),
- timbru judiciar.
2. In lipsa acordului unanim privind impartirea bunurilor si in cazul societatilor pe actiuni sau in comandita pe actiuni, desfiintarea se desfasoara pe parcursul a trei etape si implica numirea unui lichidator.
![]() |
COMUNICATE |
|