Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Diminuarea riscului juridic in legatura cu validitatea hotararilor adunarilor generale ale actionarilor, solutii prezentate de avocatul Schoenherr , Narcisa Oprea


Diminuarea riscului juridic in legatura cu validitatea hotararilor adunarilor generale ale actionarilor, solutii prezentate de avocatul Schoenherr , Narcisa OpreaCategorie : Comunicate > Juridic
publicat pe : 08.03.2013

Partenerul Narcisa Oprea, coordonatorul echipei de piată de capital al Schoenherr şi Asociaţii, s-a numărat printre lectorii invitaţi la evenimentul "Îmbunătățirea standardelor de guvernanță corporativă" organizat de Institutul de Guvernanță Corporativă al Bursei de Valori Bucuresti în cooperare cu Schoenherr. 


Prezentarea Narcisei Oprea a abordat probleme practice si norme interpretabile în legătură cu organizarea adunărilor generale ale acționarilor. Avocatul Schoenherr a atras atenţia asupra unor aspecte punctuale, între care problematica votului secret sau a cvorumului adunării, aspecte care ar putea genera risc juridic în legătură cu validitatea hotărârilor adunărilor generale ale acționarilor și a prezentat diverse soluții de diminuare a acestor riscuri. 

 

Diminuarea riscurilor în legătură cu procedurile adunărilor generale este foarte importantă întrucât buna organizare a adunărilor generale este un pilon important al guvernanței corporative și covârșitoarea majoritate a cazurilor de anulare de hotărâri are la bază probleme de ordin procedural. „Implementarea celor mai înalte standarde de guvernanță corporativă are o finalitate certă și anume crearea de valoare pentru acționari, ca atare, această problemă ar trebui să fie o preocupare constantă a structurilor de conducere din companiile listate. 

 

Chiar dacă uneori legea nu ne oferă toate răspunsurile la întrebările legate de organizarea adunărilor generale sau uneori ne oferă răspunsuri neclare, există pârghii foarte eficiente de eliminare a riscurilor legale prin promovarea unor ghiduri de bune practici și a unor proceduri interne detaliate de guvernanță corporativă", a subliniat Narcisa Oprea.

 

Narcisa Oprea este partener al biroului Schoenherr din Bucureşti 2008. Narcisa, premiata in 2009 si in 2011 in rândul celor mai buni avocati din Romania, are peste 15 ani de experienţă pe piaţa de capital. A fost implicată în numeroase tranzacţii, listări de referinţă şi emisiuni de obligatiuni. Narcisa susţine cursuri cu privire la piaţa de capital la Universitatea Financiar Bancara, este formator autorizat pentru cursurile de brokeri şi consultanţi de investiţii si un lector activ in cadrul seminariilor si conferintelor organizate de Institutul de Guvernanta Corporativa al Bursei de Valori Bucuresti.

 

Despre Schoenherr

Schoenherr a fost fondată în 1950 la Viena şi a devenit în timp o firmă de avocatură de afaceri de top în Austria şi Europa Centrală şi de Est. Operând în Belgrad, Bratislava, Bruxelles, Bucureşti, Budapesta, Istanbul, Kiev, Liubliana, Praga, Sofia, Viena, Varşovia şi Zagreb (birou în cooperare), Schoenherr este o adevărată firma europeană. În prezent, aproximativ jumătate dintre cei peste 300 avocaţi ai firmei sunt activi în sediile din afara Austriei. 

În România, Schoenherr şi-a început operaţiunile în 1996, fiind la acel moment una dintre primele firme de avocatură ce oferea servicii juridice la standarde de calitate europeană. De-a lungul anilor, Schoenherr şi Asociaţii a fost implicat în proiecte de cea mai mare anvergură şi a oferit soluţii juridice unor probleme din cele mai variate. În prezent, Schoenherr se afla în topul primelor 10 firme de avocatură din România (potrivit Ziarului Financiar, martie 2012).

premiul pentru cea mai mare tranzacţie din domeniul bănci, asigurari şi fonduri de pensii (ziarul financiar 2012)

premiul pentru cea mai mare tranzacţie din piata serviciilor medicale (ziarul financiar 2011)

avocati de top în fuziuni şi achiziţii (finmedia 2010)

premiul pentru cea mai mare tranzacţie din asigurări şi fonduri de pensii (ziarul financiar 2010)

premiul pentru cea mai mare tranzacţie din piaţa de retail (ziarul financiar 2010).

 

Schoenherr Romania

Narcisa Oprea, partener

n.oprea@schoenherr.eu

 

Raluca Lupu, director PR 

+ 40 21 319 6790

r.lupu@schoenherr.eu


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Cabinet avocatură Sibiu
book Cauti un avocat recuperare creante sa te ajute? Sora & Asociatii iti sta la dispozitie!
book Cauti un executor judecatoresc in Suceava? Apeleaza la Nica M. Gabriel - Birou Individual Executor
book Reducerea capitalului social
book De ce o modificare obiect de activitate
book Consultanta juridica – preturi si oferte
book Consultanta juridica dirijata de catre TPA-horwath.ro
book Cum va ajuta un avocat in accidente rutiere in cazul producerii unui astfel de eveniment
book Avocat in accidente: Ce trebuie sa faci in caz de accident rutier?
book Cauti un avocat specializat in divort? Eu sunt solutia ta!
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online