Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Doar 6% din firmele intrate in insolventa scapa de faliment


Doar 6% din firmele intrate in insolventa scapa de falimentCategorie : Comunicate > Juridic
publicat pe : 28.06.2013

BusinessMark şi Legal Magazin au organizat joi, 27 iunie 2013, la Hotel Howard Johnson din Bucureşti, conferinţa Back in business vs. "Purgatoriul" falimentului. Partenerii evenimentului au fost Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), Rominsolv, Rovigo, Wolters Kluver şi Expense Reduction Analysts - România. Moderatorul conferinţei a fost Cristian Ionescu, Country Manager,  Expense Reduction Analysts - România. Partenerii media ai evenimentului au fost Efin.ro, Promoafaceri.com, Calenar Evenimente.

 

Arin Stănescu, preşedintele UNPIR: "Perioada de criză economică s-a prelungit foarte mult"

 

Arin Stănescu, preşedintele UNPIR (Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România), a declarat că ţara noastră se află în cel de-al cincilea an de criză economică, menţionând că recuperarea creanţelor este problema cea mai dificilă a practicienilor în insolvenţă.

Arin Stănescu a precizat că, în această toamnă, va fi transmis Parlamentului Codul Insolvenţei, care cuprinde toată legislaţia din domeniu. Totodată, preşedintele UNPIR a menţionat faptul că Fondul Monetar Internaţional nu agrează promulgarea Legii Insolvenţei persoanelor fizice.

 

Andrei Cionca, Founding Associate, Casa de Insolvenţă Transilvania: "Creditele neperformante vor continua crească"

 

"Creditele neperformante vor continua să crească în lipsa unor finanţări noi în economia românească", a subliniat Andrei Cionca, Founding Associate, Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR). El a anunţat că CITR a demarat crearea unui fond (cu un capital iniţial de 10 milioane de euro) care să investească în companiile aflate în restructurare.

"Vom avea astfel acces la bani. În prezent suntem într-un cerc vicios, chiar dacă restructurezi, nu ai capitalul de care ai nevoie. Totodată, se pot face restructurări şi în afara insolvenţei (out of court)", a explicat Cionca.

 

Doar 6% din firmele intrate în insolvenţă scapă de faliment

 

Companiile aflate în portofoliul CITR care sunt în insolvenţă au active de circa 500 de milioane de euro şi datorii de 2 miliarde de euro, gradul de acoperire a datoriilor  ridicându-se la 25%, nivel similar cu cel din Uniunea Europeană. Andrei Cionca a evidenţiat însă că rata de succes (companiile care ies cu bine din procedura insolvenţei)) este de doar 4%-6%, comparativ cu procentajul de 20% la nivelul UE. Astfel, în România, din 30.000 de insolvenţe, doar 1.000 de firme sunt restructurate, restul sfârşind în faliment.

 

În 2013 vor intra în insolvenţă mai multe firme mari

 

Companiile care intră în insolvenţă au o durată medie de funcţionare de 7-8 ani, iar golul financiar şi social lăsat de acestea nu poate fi înlocuit de firmele nou-înfiinţate decât după 3-4 ani de activitate, astfel că procesul de regenerare a economiei este aproape inexistent.

Iancu Guda, Business & Debt Collection şi Macroeconomic Analyst Coface, a declarat că 2012 a fost primul an după 2008 care a înregistrat, pe întreg parcursul, o creştere per total a insolvenţelor mai rapidă decât cea a firmelor nou-înmatriculate. Potrivit Coface, dacă 2012 a fost anul insolvenţelor microîntreprinderilor, în 2013 se va înregistra un număr mai mare de insolvenţe în cazul firmelor medii şi mari.

 

La evenimentul Back in business vs. "Purgatoriul" falimentului, care şi-a propus să analizeze fenomenul insolvenţelor din perspectiva mediului de afaceri, a sistemului financiar-bancar şi a practicienilor în insolvenţă, au fost prezenţi peste 60 de participanţi, reprezentanţi ai companiilor specializate în insolvenţă şi reorganizare, ai băncilor comerciale, instituţiilor financiare non-bancare şi ai mediului de afaceri.


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Cabinet avocatură Sibiu
book Cauti un avocat recuperare creante sa te ajute? Sora & Asociatii iti sta la dispozitie!
book Cauti un executor judecatoresc in Suceava? Apeleaza la Nica M. Gabriel - Birou Individual Executor
book Reducerea capitalului social
book De ce o modificare obiect de activitate
book Consultanta juridica – preturi si oferte
book Consultanta juridica dirijata de catre TPA-horwath.ro
book Cum va ajuta un avocat in accidente rutiere in cazul producerii unui astfel de eveniment
book Avocat in accidente: Ce trebuie sa faci in caz de accident rutier?
book Cauti un avocat specializat in divort? Eu sunt solutia ta!
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online