Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cum promovezi un magazin online


Cum promovezi un magazin onlineCategorie : Comunicate > Media, publicitate
publicat pe : 11.01.2012

Un magazin online oferă posibilitatea de a avea milioane de clienţi potenţiali, dar dacă nimeni nu ştie despre el  sau nu există suficiente motive pentru a cumpara produsele/serviciile expuse,  este puţin probabil sa fie si profitabil. Pentru a reuşi cu un magazin online, nu este suficient ca acesta sa aiba un design bun sau sa vanda produse de calitate. Trebuie sa ne asiguram de asemenea, ca are un trafic bun, cu vizitatori de calitate, ca site-ul încurajeaza clientii să cumpere.

 

Principalele modalităţi de a promova un magazin online:

 

SEO

În general, cele mai multe vizite se fac de la motoarele de cautare (in special Google), asa ca principala modalitate de a promova un magazin online este de avea o poziţie bună în rezultatele de căutare de pe aceste motoare.

 

O poziţie bună în rezultatele de căutare, nu iti da numai  posibilitatea de a avea un trafic crescut, dar site-urile care apar în partea de sus a motoarelor de cautare generează consumatorilor un sentiment mai mare de încredere.

 

Pozitionarea buna  in motoarele de cautare poate lua ceva timp, şi depinde de mai mulţi factori, inclusiv inbound link-uri  şi utilizarea adecvată a cuvintelor cheie.

 

Online Advertising

Publicitate online sau publicitate pe Internet se face, în principiu cu anunţuri text sau grafice introduse pe alte site-uri.

 

Un mod eficient de a face publicitate online este prin intermediul programului Google AdWords, care ne permite să plasam anunţuri pe site-uri  legate de tema afacerii tale, şi platesti numai pentru clik-urile pe care le fac catre magazinul online.

 

Un alt mod de a face publicitate online este prin scrierea de articole referitoare la produsele pe care le oferi (de exemplu sfaturi cu privire la utilizarea corectă a acestora) , cu o mica imagina si link catre magazinul online.

 

Bineinteles ca promovarea pe retelele de socializare este la fel de importanta pentru crearea increderii potentialilor clienti.

 

E-mail marketing

O altă modalitate de a promova un magazin online este e-mail marketing-ul . De exemplu, poti avea un buletin informativ prin are anunti vechii clienti despre promotii sau produse nou lansate.

 

Vânzări Promotionale

O altă modalitate de a promova magazinul este folosind promovarea vânzărilor, cum ar fi oferte speciale, reduceri, cupoane, tombole, concursuri, etc.
De exemplu, poti da un produs gratuit la achiziţionarea unui produs diferit, sau trimite prin e-mail la clienţii existenti un cupon de discount care pot fi folosit atunci când achiziţionează unul din noile produse.

 

O bună prezentare a produsului

O prezentare buna a produsului implică faptul că fiecare dintre produsele afişate în magazin are o descriere atractiva (ce scoate în evidenţă principalele caracteristici şi beneficii ale produsului), imagini de calitate, un pret corect şi o varietate mare de produse.

 

Promovarea produselor pe alte site-uri

O altă modalitate de a promova magazinul online este promovarea produselor pe site-uri, cum ar fi portalurile ( Shopmania), site-uri de comparatii de preturi ( Compari , Price ) si site-urile de licitaţii (eBay, Ocazii )  care permit afisarea si vanzarea  produselor tale şi care ofera posibilitatea de a promova magazinul, astfel crescand si traficul de pe site-ul tau.

 

Publicitate offline

Deşi magazinul online este un business a carui promovare poate fi realizata exclusiv pe Internet, noi spunem ca nu ar trebui să respingeti posibilitatea de a face publicitate offline.

 

De exemplu, am putea face publicitate în mass-media traditionala, cum ar fi televiziunea, radioul şi presa scrisă, deşi există mai multe alternative cu costuri mai reduse, cum ar fi anunţurile mici pe panourile publicitare sau postere, distribuirea de pliante, carti de vizita, etc.

 

Limonade agentie interactiva
Str. Doamnei, nr 14-16, sect 3, Bucuresti 
office@limonade.ro 
http://www.limonade.ro 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Formatie nunta Bucuresti-va ofera un show nemaipomenit
book Formatie nunta - adevarat spectacol muzical
book Formatie nunta - artisti veritabili cu o prezenta scenica impunatoare
book Formatie nunta - pentru evenimente fericite si oameni impliniti
book Pe blog trebuie sa fie prezente ultimele noutati din domeniul ales
book Comanda cele mai populare carti spirituale online, numai de la Agni Mundi!
book Simbolistica unor pungi cadou de Valentine’s Day si Dragobete
book Folii print digital – o solutie de durata si accesibila de la Multisign
book Avantajele publicitatii pe suport textil
book Drapeluri si fanioane personalizate de catre cei mai buni specialisti!
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online