Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Marketing-ul trebuie reinventat


Marketing-ul trebuie reinventatCategorie : Comunicate > Media, publicitate
publicat pe : 14.10.2014

BusinessMark a organizat, vineri, 10 octombrie, la Hotel Howard Johnson Grand Plaza, Bucuresti, conferința "Marketing Essentials. The Inbound way". Evenimentul, dedicat segmentelor de middle și top management, a avut ca punct central de discuție inbound marketing-ul și cele mai eficiente tactici care pot fi integrate în strategia companiilor.

Vorbitorii primei sesiuni au fost: Elena Badea, Associate Director, Head of Branding, Marketing and Communication, EY Romania, Marian Alecsiu, Director General, F64 și Andreea Moisa, Managing Director, Beans United.

 

"Vechile metode de marketing nu mai funcționează. 86% dintre consumatori nu se mai uită la reclame, 91% nu citesc newslettere, 44% nu deschid direct mail, iar 76% nu deschid e-mail-urile. La nivel mondial, 62% sunt consumatori digitali (63% Digital informers, 13% Digital buyers, 24% sunt Digital hypertaskers)", a declarat Elena Badea, Associate Director, Head of Branding, Marketing and Communication, EY Romania.

 

Potrivit acesteia, în România, 41% sunt consumatori digitali. 62% sunt Digital Informers care folosesc mediul online pentru informare, dar cumpără din magazin. 26% sunt Digital buyers, iar numai 12% sunt Digital hypertaskers.

 

"La F64 am beneficiat din plin de acest inbound marketing, chiar dacă în urmă cu câțiva ani nu știam că se numește așa. Era de fapt reclama din gură-în-gură. Pentru noi a fost foarte important acest lucru și ne-a ajutat să creștem. Clienții noștri sunt oameni educați, informați și foarte pretențioși. Nimeni nu vrea să îi lăudăm aparatul, dar dacă îi prezentăm o fotografie și vede cât de bine a surprins lumina va fi curios să știe cu ce aparat a fost făcută", a declarat Marian Alecsiu, Director General, F64.

 

În ceea ce privește utilizarea SEO, Marian Alecsiu a sfătuit specialiștii în marketing să: urmărească interesul pentru anumite teme, sezonalitaea, să se concentreze pe nișe și să evite focus-ul pe cuvinte cheie și nu pe teme.

 

"Anterior controlul informațiilor era deținut integral de companii. Acestea hotărau ce trebuie să știe consumatorii. Astăzi, consumatorii controlează informația. Comunicarea este în prezent bilaterală. Consumatorii au la dispoziție multiple canale pentru a interacționa. Când vorbim despre inbound marketing vorbim de fapt despre nevoia de comunicare a consumatorului", a declarat Andreea Moisa, Managing Director, Beans United.

 

Potrivit acesteia, numărul oamenilor de marketing care au declarat că folosesc metodele inbound a crescut de la 60%, în 2013, până la 85% anul acesta.

 

Vorbitorii celei de-a doua sesiuni au fost: Adriana Nestoriuc, Beverages Marketing Manager, PepsiCo Romania, Doru Panaitescu, digital advertising trainer, antreprenor, blogger, Gabriela Crețu, Global Brands Director, UrsusBreweries - SABMiller, Alin Vlad, Owner All Inbound; Director of Online Sales & Marketing, HeimdalSecurity și Marius Lăzărescu, General Manager, Today's.

 

"Încercați să vă găsiți o cauză. Oamenii se adună foarte ușor în jurul unei cauze. Modelul unei campanii de success este: Talent&Celebrity, A great piece of content și Smart media tactis", a explicat Adriana Nestoriuc, Beverages Marketing Manager, PepsiCo Romania.

 

Aceasta a oferit exemplul campaniei de marketing a Pepsi UK, companie care după ce a urmărit până recent să aibă trafic, a hotărât în 2014 că trebuie să schimbe ceva și s-au concentrat pe Youtube.

 

"Oamenii care creează conținut trebuie să fie păstrați", este de părere Doru Panaitescu, digital advertising trainer, antreprenor, blogger. Acesta oferă consultanță în marketing online și digital, servicii de outsourcing in mediaplanning, mediabuying și training specializat.

 

"Marketing-ul trebuie reinventat. Este clar o nevoie. De aceea organizațiile trebuie să privească spre viitor. Brand-ul joacă un rol foarte important. Pentru toți Brand înseamnă: o experiență, nu doar un logo, un "doer", nu un "talker", parte de viață în mod natural și un prieten relevant în lista mare de prieteni din rețelele sociale. Cum devenim un prieten într-o comunitate de prieteni? Aceasta este întrebarea pe care organizațiile trebuie să și-o pună", a declarat Gabriela Crețu, Global Brands Director, UrsusBreweries - SABMiller.

 

Potrivit acesteia, trend-urile care definesc marketing-ul în 2014 sunt: Real Time Marketing, Mobile First, Youtility și Brand's Superfans.

 

"Toți oamenii de marketing doresc atenția clienților. Atenția este câștigată sau cumpărată. Marketing-ul Inbound urmărește câștigarea atenției. Lumea a început să fie agasată de reclame, indiferent de suport. Toată lumea a devenit blind la tot ceea ce înseamnă bannere online. Outbound-ul agresează și este mai scump", a declarat Alin Vlad, Owner All Inbound; Director of Online Sales & Marketing, Heimdal Security.

 

Potrivit unui studiu, companiile au investit în fiecare an cu 50% mai mult în campaniile de inbound, iar în cele outbound au investit la fel sau mai puțin.

 

"În US, 60% din companii folosesc deja crearea de conținut ca instrument integrat în strategia generală. Puține companii însă pot defini <<content marketing-ul>>", a afirmat Marius Lăzărescu, General Manager, Today's.

 

Potrivit acestuia, 2014 & 2015 va aduce mai multă claritate privind content marketing-ul:
ce este, cum se aliniază cu obiectivele de business și de ce este important.

Printre temele de discuție abordate s-au numărat:

  • Inbound marketing și efectele pe termen lung
  • Inbound marketing vs. Outbound marketing
  • Provocările inbound marketing pentru B2B
  • Cum adaptăm metodele de inbound marketing la mediul B2B
  • Inbound marketing și strategia de branding

Sponsorii evenimentului au fost: EY și Today's. Partenerii media au fost: Legal Magazin, debizz, ziare.com, Business24, Jurnalul de Afaceri, Profit 360, Calendar de Evenimente, catalogdecursuri.ro.

 

Despre BusinessMark

BusinessMark este o companie care oferă servicii integrate de B2B, oferind clienţilor săi  modele de dezvoltare complexe, conectându-i în mod direct cu mediul de afaceri şi creând oportunităţi de parteneriat strategic. Atât prin organizarea de evenimente business, cât și prin serviciile de B2B Public Relations oferite, BusinessMark își propune să vină în întâmpinarea partenerilor săi cu strategii de comunicare și promovare centrate pe business matchmaking și crearea de oportunități de dezvoltare. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi site-ul nostru: www.business-mark.ro .


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Formatie nunta Bucuresti-va ofera un show nemaipomenit
book Formatie nunta - adevarat spectacol muzical
book Formatie nunta - artisti veritabili cu o prezenta scenica impunatoare
book Formatie nunta - pentru evenimente fericite si oameni impliniti
book Pe blog trebuie sa fie prezente ultimele noutati din domeniul ales
book Comanda cele mai populare carti spirituale online, numai de la Agni Mundi!
book Simbolistica unor pungi cadou de Valentine’s Day si Dragobete
book Folii print digital – o solutie de durata si accesibila de la Multisign
book Avantajele publicitatii pe suport textil
book Drapeluri si fanioane personalizate de catre cei mai buni specialisti!
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online