Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Actiuni educative si proiecte de protectie a mediului in Zona Snagov


Categorie : Comunicate > Mediu, energie
publicat pe : 29.03.2011

Odata cu sosirea primaverii (incepand cu 1-martie-2011), Fundatia Snagov impreuna cu Custodele Ariei Naturale Protejate Lacul Snagov (ANPLS) SNAGOV Tur si Inspectoratul Scolar Judetean Ilfov deruleaza o campanie de constientizare ecologica in luna martie in intreaga Zona Snagov.

 

Astfel, au fost provocate 10 scoli locale la o competitie de proiecte privind protectia mediului in zona. Luna martie este luna in care totul prinde viata in Rezervatia Naturala Snagov (zona umeda cu 2 arii naturale protejate in care convietuiesc mii de specii, din care circa o suta sunt protejate de legislatie si cateva zeci sunt chiar pe lista rosie). 

 

Cu aceasta ocazie organizatorii au pregatit pentru elevii si profesorii de la scolile din Zona Snagov un program educativ integrat, atat de informare-constientizare privind bogatiile naturale din Zona Snagov, cat si de provocare a aceastora in initierea si derularea de proiecte prin care aceste valori naturale sa fie protejate.

 

Programul cuprinde: 
1) O serie de prezentari educative sustinute de Custodele ANPLS (si posibil diferiti specialisti) la 10 scoli din Zona Snagov, in care se vor puncta o serie de subiecte ecologice si de protectie a mediului. Campania de prezentari educative se deruleaza sub tema: Informeaza-te si protejeaza mediul la tine acasa. 
Pana in prezent au fost deja derulate prezentari de informare-constientizare la 10 scoli locale in zilele de 3, 10, 17 martie si 24 martie. 
La prezentari au participat peste 500 elevi si circa 40 profesori (fata de o tinta de circa 400 elevi din clasele V-VIII si 20 profesori) care sa initieze si sa continue seria de actiuni si proiecte privind protectia mediului in Zona Snagov


2) Un eveniment ecologic educativ (31-martie) cu tema: "Protectia mediului la tine acasa" aflat la a V-a editie sub forma de concurs, intre echipele cu cei mai buni elevi de la fiecare scoala, ce consta in realizarea unui proiect de protectie a mediului in Zona Snagov. Concursul se va finaliza cu o iesire practica in natura de plantare copaci. Toate proiectele realizate vor fi implementate in perioada urmatoare, iar rezultatele lor vor fi evaluate la editia urmatoare (in 2012 in acceasi perioada), eveniment de mediu derulat anual.

 


La baza acestor actiuni se regasesc o serie de aniversari ecologice internationale precum: Ziua Zonelor Umede in (02-feb), Ziua Apei (22-mar) si Ziua Pasarilor (1-aprilie).

 

Actiunile sunt derulate in cadrul Campaniei de Informare si Constientizare ANPLS chiar exista! Informeaza-te si Protejeaz-o! prin proiectul Aria Naturala Protejata Lacul Snagov Management adecvat prin revizuire Plan de mangement pe baza de studii stiintifice, Informare si Constientizare, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

 

Informatii suplimentare (despre actiunile in derulare, participarea dvs. la aceste actiuni sau contributia dvs. pentru cadourile elevilor) puteti obtine la tel/fax: 021.311.3085, 021.323.9905.

 

Persoana de contact: Andreea Zoica - Coordonator proiecte.
office@fundatiasnagov.ro 
http://www.fundatiasnagov.ro 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Reciclare deseuri Ploiesti - un pas urias pentru valorificarea a mii si mii de produse
book Sisteme de irigatii la cel mai bun pret
book Ce implica un transport ADR clasa 1
book Cum sa eficientizezi strangerea deseurilor cu cele mai mici investitii
book O locuinta mai calduroasa, facturi mai mici. Afla cum este posibil, de la AMASS!
book Energy Oscars 2015: UnicMar New Energy a stralucit si in acest an
book Centrale Liepsnele – surse eficiente de caldura pentru orice spatiu!
book Achizitionati tocatoare deseuri performante de la Elkoplast Romania
book Avantajele acoperisului verde privite din 3 aspecte
book Prese de balotat pet de la EkoLinea – produse utile in vederea gestionarii corespunzatoare a deseurilor!
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online