Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Biomasa si biogaz - potential si evolutie in cadrul ENREG ENERGIA REGENERABILA


Biomasa si biogaz - potential si evolutie in cadrul ENREG ENERGIA REGENERABILACategorie : Comunicate > Mediu, energie
publicat pe : 16.02.2013

Romania are un potential imens in ceea ce priveste producerea de energie din surse regenerabile. Una din cele mai bune optiuni de care tara noastra dispune pentru a produce energie, avand in vedere disponibilitatea materialului organic de inalta calitate, este biogazul. 

 

Piata romaneasca de biogaz este in plina dezvoltare, iar perspectivele stabilite de guvern fac din cogenerare o sursa atractiva de venit pentru fermieri, investitori privati, companii de investitii si grupuri de energie. REECO, organizator international de targuri pe energie regenerabila si eficienta energetica in toata Europa vine in intampinarea asteptarilor, atat a investitorilor cat si a consumatorilor de energie regenerabila, cu cea de-a V-a editie a ENREG ENERGIA REGENERABILA®, cel mai mare targ pe energie regenerabila din triunghiul de frontiera Romania - Ungaria - Serbia, intre 6-8 martie 2013, la Expo Arad International.

 

O alta sursa importanta de energie regenerabila este biomasa lemnoasa. Lucrarile pentru una din cele mai mari microcentrale pe baza de biomasa din Europa de Vest au fost demarate, urmand sa fie finalizate pana in 2014.

 

Este vorba despre microcentrala din comuna Bontida, localitatea Rascruci din Cluj, care se va intinde pe o suprafata de 22.000 de metri patrati. Pentru a produce energie regenerabila noua centrala va utiliza anual 100.000 de tone de biomasa de tip lemnos si derivate (resturi de lemn pentru incalzire, rumegus, arbusti, etc.).

 

Targul va asteapta si la aceasta editie cu urmatoarele tematici: energie solara, biomasa, energie din lemn, hidroenergie, energie geotermala, pompe de caldura si eficienta energetica in constructii si renovari. In paralel cu expozitia vor avea loc conferinte nationale si internationale de specialitate si o serie de evenimente conexe in domeniu.

 

Datorita evolutiei pe care bioenergia o are in prezent in Romania, una din tematicile abordate la conferinta e este biogazul. Astfel, pe 7 martie 2013, la Expo Arad International va avea loc a cincea editie a conferintei Biogazul. Tehnologii de obtinere si importanta a acestora pentru dezvoltarea durabila. 
In cadrul acesteia vor fi sustinute prezentari pe marginea unor subiecte ca: biogaz - motor economic si de afaceri pentru viitor; proiecte UE, cooperare transfrontaliera & piete internationale; cercetare, dezvoltare si exemple practice. 

 

Conferinta va fi sustinuta de reprezentanti ai unor institutii, persoane cu renume si cu o vasta experienta in domeniu. Este vorba despre dl. Attila Kovacs, membru al Asociatiei Europene de Biogaz; Tamas Gyulai, Dafka, Ungaria; Prof. Stefana Jurcoane, Biotehgen, Romania; Prof. Dr. Ing. Ioana Ionel, Universitatea Politehnica Timisoara; Adrian Ghi , ICIA, Romania si altii.

 

Ajunsa la cea de-a V-a editie organizata in vestul Romaniei, Conferinta Internationala Energia din Biomasa isi propune anul acesta sa se concentreze pe oferirea de exemple concrete si solutii viabile de implementare a unor proiecte de producere a energiei folosind biomasa, de catre Unitatile Administrativ-Teritoriale din Romania. 

 

In cadrul conferintei se vor dezbate tematici ca: modalitati de procurare si introducere a biomasei lemnoase in piata - tehnologii si tratamente alternative pentru padurile Romaniei; finantarea proiectelor mari si mijlocii de producere  a  energiei  folosind  biomasa;  bariere pentru  folosirea  biomasei  in  scopul producerii de energie: mediul & folosinta actuala a biomasei (agricultura , industrie de prelucrare a lemnului) si altele.

 

Pentru prima data in paralel cu targul ENREG va avea loc prima editie a PV Platform Romania, punctul de intalnire nr.1 din euroregiunea Dunare - Cris - Mures - Tisa, care va fi gazda conferintei si workshop-ului de 2 zile, 6-7 martie 2013: PV Platform Romania - Changes & Risks.

 

Targul va gazdui 100 de expozanti din 11 tari de pe 2 continente, care isi vor prezenta produsele si serviciile pe o suprafata de 2500 m² si se bucura de sustinerea unor parteneri ca IPA, Asociatia Romana de Microhidrocentrale si Asociatia Romana a Electricienilor.

 

Pana in prezent evenimentul este sponsorizat de 7 companii importante din sectorul energiei solare: ET Solar, Hategan Law Office, IDEEMASUN, Meca Solar impreuna cu Proinso, Productie Energie Verde, Rödl & Partnerii, Solanna Investment.

 

Anca Oprea

Communication and PR Assistant

REECO RO EXPOZITII S.R.L.

Bd. Revolutiei, nr. 96, ap. 4

310025, ARAD

Romania

Tel: +40 - 257 - 230 - 999
Int: +40 - 257 - 230 - 932

Fax: +40 - 257 - 230 - 998

oprea@reeco.ro

www.reeco.eu 


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Reciclare deseuri Ploiesti - un pas urias pentru valorificarea a mii si mii de produse
book Sisteme de irigatii la cel mai bun pret
book Ce implica un transport ADR clasa 1
book Cum sa eficientizezi strangerea deseurilor cu cele mai mici investitii
book O locuinta mai calduroasa, facturi mai mici. Afla cum este posibil, de la AMASS!
book Energy Oscars 2015: UnicMar New Energy a stralucit si in acest an
book Centrale Liepsnele – surse eficiente de caldura pentru orice spatiu!
book Achizitionati tocatoare deseuri performante de la Elkoplast Romania
book Avantajele acoperisului verde privite din 3 aspecte
book Prese de balotat pet de la EkoLinea – produse utile in vederea gestionarii corespunzatoare a deseurilor!
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online