Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Mediu: evaluarea impactului asupra mediului este acum mai usor de utilizat


Mediu: evaluarea impactului asupra mediului este acum mai usor de utilizatCategorie : Comunicate > Mediu, energie
publicat pe : 17.02.2012

Pentru a ajuta autoritățile statelor membre și dezvoltatorii să gestioneze cu mai multă ușurință consecințele pe care proiectele de construcție le au asupra mediului, Comisia a reunit toată legislația UE existentă care reglementează evaluarea impactului asupra mediului. Directiva inițială privind evaluarea impactului asupra mediului (EIA) și cele trei revizuiri ulterioare ale acesteia au fost reunite pentru a crea o versiune mai compactă, clar tradusă și mai ușor de folosit, care intră în vigoare astăzi.

 

Comisarul pentru mediu, Janez Potočnik, a declarat: „Directiva EIA este un instrument important pentru abordarea aspectelor de mediu în cadrul elaborării proiectelor de construcție. Modificările vizează simplificarea formatului directivei, făcând-o mai clară din punct de vedere juridic, mai accesibilă și mai ușor de aplicat. Această inițiativă face parte din revizuirea Directivei EIA, un proces care a început în 2010 și are drept obiectiv creșterea eficienței directivei în ceea ce privește protecția mediului, reducând în același timp sarcina administrativă."

 

Această „codificare" face parte dintr-un efort continuu de simplificare a mediului de reglementare al UE. Aceasta înseamnă că Directiva EIA și toate modificările ulterioare ale acesteia constituie în prezent un singur act legislativ transparent și lizibil, fără nicio modificare a dispozițiilor sale inițiale. Ca și legislația existentă, versiunea codificată a fost tradusă în toate limbile oficiale ale UE. Traducerile noilor versiuni au fost de asemenea revizuite, pentru a se elimina orice incertitudini cauzate de formulări neclare sau de erori lingvistice.

 

Parlamentul European și Consiliul au adoptat Directiva EIA codificată la 13 decembrie 2011, iar textul acesteia a fost publicat la 28 ianuarie 2012 ca Directiva 2011/92/UE.

 

Evaluarea de mediu este o procedură care asigură faptul că impactul pe care proiectele de construcție - de exemplu baraje, autostrăzi, aeroporturi, fabrici și proiecte energetice - îl au asupra mediului sunt evaluate și luate în considerare înainte ca autoritatea competentă a statului membru în cauză să formuleze o decizie cu privire la aprobarea proiectului. Principiile comune pentru evaluarea de mediu a proiectelor publice și private individuale au fost definite inițial în Directiva EIA din 1985 și modificate în 1997, 2003 și 2009.

 

Etapele următoare

Procesul de revizuire a Directivei EIA se va încheia în cursul anului 2012, atunci când Comisia își va prezenta propunerea privind revizuirea directivei codificate. Viitoarele modificări se vor concentra mai degrabă asupra conținutului directivei, decât asupra formatului acesteia.

 

Context

Obiectivul Directivei EIA este de a asigura faptul că proiectele care pot avea un efect semnificativ asupra mediului sunt evaluate în mod adecvat înainte de a fi aprobate. Prin urmare, înainte de luarea oricărei decizii de a permite realizarea unui astfel de proiect, posibilele sale efecte asupra mediului sunt identificate și evaluate. Dezvoltatorii pot modifica apoi proiectele pentru a reduce la minimum impactul lor negativ, înainte ca acesta să se producă efectiv, sau autoritățile competente pot include în aprobarea proiectului măsuri de atenuare.

 

Directiva asigură o participare de timpuriu a publicului la procedurile de adoptare a deciziilor legate de mediu. În cursul perioadei de evaluare a proiectului, membrii publicului interesat trebuie să fie informați și să poată face observații cu privire la propunerile dezvoltatorilor, permițând astfel autorităților competente și dezvoltatorilor să ia decizii în cunoștință de cauză.

 

Departamentul Presa - Comisia Europeana


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Reciclare deseuri Ploiesti - un pas urias pentru valorificarea a mii si mii de produse
book Sisteme de irigatii la cel mai bun pret
book Ce implica un transport ADR clasa 1
book Cum sa eficientizezi strangerea deseurilor cu cele mai mici investitii
book O locuinta mai calduroasa, facturi mai mici. Afla cum este posibil, de la AMASS!
book Energy Oscars 2015: UnicMar New Energy a stralucit si in acest an
book Centrale Liepsnele – surse eficiente de caldura pentru orice spatiu!
book Achizitionati tocatoare deseuri performante de la Elkoplast Romania
book Avantajele acoperisului verde privite din 3 aspecte
book Prese de balotat pet de la EkoLinea – produse utile in vederea gestionarii corespunzatoare a deseurilor!
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online