Informatii comunicate

COMUNICATE

 

RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE - A V-a editie a Targului International pentru Energie al Romaniei - atrage investitorii din sectorul energiilor regenerabile


RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE - A V-a editie a Targului International pentru Energie al Romaniei - atrage investitorii din sectorul energiilor regenerabileCategorie : Comunicate > Mediu, energie
publicat pe : 12.07.2012

RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, cel mai mare și semnificant eveniment din domeniul energiei regenerabile în România, revine cu cea de-a V-a ediție, la Sala Palatului din București, între 21-23 Noiembrie 2012. Din 2008 târgul și conferințele au devenit cunoscute ca una din cele mai mari platforme de energie din regiunea de Sud-Est a Europei și un punct de întâlnire în capitala României pentru persoane cheie și experți.      

 

Producătorii de energie din surse regenerabile sunt sprijiniți printr-o schemă-suport în valoare de 10,8 miliarde de euro pentru următorii 10 ani, bani ce vor fi plătiți de toți consumatorii din România. Aceasta este una din cele mai generoase scheme de sprijin din UE, așa cum admit și oficiali ai Ministerului Economiei. Conform schemei, producătorii primesc certificate verzi pe care le vând pe o piață specializată, prețul unui certificat fiind între 27 și 55 de euro. Investitorii în eoliene vor primi 2 certificate verzi până în 2017, apoi unul. Producătorii de energie fotovoltaică primesc 6 certificate, iar cei care produc energie din biomasă primesc 2 certificate, cu excepția celor din culturi energetice care primesc 3 certificate. (www.adevarul.ro)

 

România a devenit un punct țintă și prezintă tot mai mult interes pentru investitorii în energie regenerabilă, iar conform raportului  Country Attractiveness Indices, lansat în noiembrie 2011 de Ernst & Young, aceasta se află pe locul 13 între cele mai atractive țări din lume în ceea ce privește investițiile în acest domeniu. Investorii care vor reuși să implementeze până pe 31 decembrie 2012, proiecte de energie regenerabilă vor primi un număr de certificate verzi conform legislației în vigoare. Astfel, conform datelor Transelectrica, producătorii de energie din surse regenerabile au primit în primele 2 luni ale acestui an 438.551 de certificate verzi, valoarea acestora ridicându-se la 46,1 milioane de euro.

 

Potrivit datelor Transelectrica, în România există parcuri fotovoltaice cu o capacitate de doar 2 MW, iar în următorii 2 ani sunt anunțate proiecte de 300 MW. În plus, există parcuri eoliene de 1.117 de MW, microhidrocentrale de 400 de MW și instalații de biomasă de 25 de MW, iar în total, în România există centrale care generează energie verde cu o capacitate de 1.541 MW. Până în 2020, 38% din consumul de electricitate va trebui sa provină din energie verde, față de 28% anul trecut.

 

RENEXPO®  SOUTH-EAST EUROPE păstrează tradiția din ultimii ani și vine în sprijinul producătorilor de energie verde, aducând la un loc experți și persoane cheie din domeniul energiei regenerabile. Târgul reunește pentru a V-a oară, în perioada 21-23 Noiembrie 2012, la Sala Palatului din București, multiplicatori și actori din regiunea de sud-est a  Europei, la un eveniment central.

 

În 2012 este așteptată o creștere a numărului de expozanți de peste 10%, care va reflecta interesul tot mai evident al investitorilor, atât români cât și străini, în energia regenerabilă. Pe parcursul celor trei zile de târg, se așteaptă la 120 de expozanți care vor informa peste 4000 de vizitatori cu privire la produsele și serviciile lor inovatoare în domeniul energiilor regenerabile și a eficienței energetice.

 

Târgul internațional vă așteaptă cu subiecte precum: energia eoliană, energia solară, hidroenergia, biogaz, pompe de căldură și energia geotermală, eficiență energetică în construcții și renovare, servicii energetice, cogenerare și multe altele. Parcul Eolian și Solar reprezintă o zonă separată a târgului, unde expozanți din acest domeniu se vor aduna, pentru a putea fi găsiți mai ușor de către vizitatorii de specialitate.

 

În paralel cu târgul vor fi organizate mai multe conferințe cu subiecte pe energie regenerabilă: energia eoliană, energia solară, biomasă, hidroenergia și altele, unde autoritățile publice naționale și internaționale, asociații, companii și oameni de știință vor prezenta tendințe, rezultate ale unor cercetări, proiecte, tehnologii și inovații din domeniul lor.

 

Mai multe informații despre RENEXPO®  SOUTH-EAST EUROPE, din 21 - 23 Noiembrie 2012, la Sala Palatului din București, puteți găsi pe www.renexpo.ro

Contact și informații:
REECO RO Expoziţii S.R.L.
B-dul. Revoluţiei, Nr. 96, Ap. 4, 310025 Arad
Tel:: +40 (0) 257-23099 - 9
Fax: +40 (0) 257-23099 - 8

info@reeco.ro

www.reeco.ro

 

Despre Grupul REECO: Organizatorul, REECO RO Expoziţii, face parte din Grupul REECO cu firma mamă în Germania şi filiale în Salzburg, Austria, Bruxelles, Belgia, Budapesta, Ungaria şi Arad, România. Din 1997, aproximativ 50,000 de experţi din 70 ţări participă la târgurile şi conferinţele organizate de REECO. Găsiţi mai multe detalii pe www.energy-server.com.


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Reciclare deseuri Ploiesti - un pas urias pentru valorificarea a mii si mii de produse
book Sisteme de irigatii la cel mai bun pret
book Ce implica un transport ADR clasa 1
book Cum sa eficientizezi strangerea deseurilor cu cele mai mici investitii
book O locuinta mai calduroasa, facturi mai mici. Afla cum este posibil, de la AMASS!
book Energy Oscars 2015: UnicMar New Energy a stralucit si in acest an
book Centrale Liepsnele – surse eficiente de caldura pentru orice spatiu!
book Achizitionati tocatoare deseuri performante de la Elkoplast Romania
book Avantajele acoperisului verde privite din 3 aspecte
book Prese de balotat pet de la EkoLinea – produse utile in vederea gestionarii corespunzatoare a deseurilor!
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online