Informatii comunicate

COMUNICATE

 

8 Mai - Ziua Internationala a Talasemiei


8 Mai - Ziua Internationala a TalasemieiCategorie : Comunicate > Sanatate
publicat pe : 04.05.2011

Asociatia Persoanelor cu Talasemie Majora (A.P.T.M.) organizeaza duminica, 8 mai 2011, intre orele 12:00-14:00, in Parcul Tineretului (intrarea dinspre bd. Gh. Sincai) un eveniment public de informare si constientizare a populatiei privind Talasemia Majora, cu ocazia Zilei Internationale a Talasemiei.

 

Tema Zilei Internationale a Talasemiei pentru anul acesta este "Noi si prietenii nostri", ocazie cu care pacientii talasemici au  posibilitatea de a demonstra faptul ca pot avea o viata normala in ciuda problemelor pe care aceasta boala le ridica.

 

"Am ales tema "Noi si prietenii nostri", tocmai pentru a explica tuturor ca, in ciuda faptului ca avem aceasta boala, suntem sociabili, comunicativi, prietenosi. Vrem sa aratam ca suntem niste oameni normali care stiu sa glumeasca, sa rada, sa se distreze, sa-si traiasca viata, chiar daca viata noastra e mai grea decat a celorlalti", spune Radu Ganescu,  Presedintele Asociatiei Pacientilor cu Talasemie Majora din Romania.

 

Pe parcursul celor doua ore va fi organizata o expozitie de obiecte lucrate manual de catre pacientii cu talasemie majora, care vor fi daruite tuturor celor ce doresc sa viziteze pavilionul  din Parcul Tineretului. Atmosfera va fi intretinuta de momente artistice realizate de doi mimi profesionisti, care vor bucura atat membri A.P.T.M. cat si pe invitatii lor.

 

Ziua Internationala a Talasemiei este un eveniment marcat anual de peste 10 ani de Federatia Internationala a Talasemiei, din care face parte si APTM, cu scopul de a informa populatia despre aceasta boala rara a sangelui. Incepand cu anul 2007, A.P.T.M organizeaza si in Romania Ziua Internationala a Talasemiei, ceea ce reprezinta pentru toti talasemicii din Romania oportunitatea de a se concentra asupra diminuarii problemelor ridicate de boala si imbunatatirii calitatii vietii lor. In 2011, Federatia Internationala a Talasemiei a propus ca slogan pentru aceasta zi „Sanse egale la viata - sa ne alaturam luptei impotriva inegalitatilor sistemelor de sanatate si cererii drepturilor egale pentru toti pacientii cu talasemie majora din lume". In acest context A.P.T.M. a organizat evenimentul din Parcul Tineretului.

 

Despre talasemie

 

Talasemia apare cand una sau ambele gene care produc beta globina nu functioneaza sau functioneaza doar partial. Omul are nevoie de ambele globine, alfa si beta, pentru a forma hemoglobina.

 

  • daca pacientul este purtator de tara genetica si are doar una dintre gene afectata, acesta prezinta o anemie usoara si, de obicei, nu are nevoie de tratament. In acest caz este vorba de talasemie minora sau tara beta talasemie. Pacientul cu tara genetica este pacientul care mosteneste gena normala de la un parinte si gena cu talasemie de la celalalt parinte.
  • daca ambele gene ale globinei sunt afectate, pacientul prezinta anemie severa. In acest caz pacientul a mostenit gene cu talasemie de la ambii parinti - talasemia majora.

 

Talasemia majora este o afectiune congenitala rara, in Romania existand  in jur de 300 de pacienti cu aceasta afectiune, toti acesti pacienti avand varste cuprinse intre 2 si 40 de ani. Simptomele acestui tip de anemie apar in primele 6 luni de viata, tratamentul constand  in efectuarea de transfuzii  de sange, la intervale regulate, la 14-21 de zile. Daca transfuziile de sange se incep de la varste mici si se continua pe tot parcursul vietii, se considera ca prelungesc durata de viata. Din cauza acestui tratament, pacientul acumuleaza depozite de fier in organism, acest nou simptom necesitand efectuarea unui tratament chelator de fier, care poate fi administrat pe cale orala sau prin intermediul unor microperfuzii zilnice, cutanate, prelungite pe durata a 12 ore, cu ajutorul unei micropompe de tip injectomat.

 

 

 

 

Persoana de contact:

 

Claudia Stancu

PR Executive

DECI SE POATE

tel. 0732 403843

Intrarea Platon, nr. 24, et. 2

www.decisepoate.ro

 

 

Parteneri:  *** Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange ( http://www.doneazasange.ro/fdbs.html )


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Oferta de vara la Plase Tip Rulou
book Plase si rulouri pentru ferestre
book Durata de viata a unor plase insecte
book Protectie impotriva tantarilor si insectelor
book Firma de plase insecte in Bucuresti
book Sedintele de masaj erotic, un veritabil beneficiu pentru tine si organismul tau
book Ceaiul bio de la Getbio.ro, un real beneficiu pentru sanatatea organismului tau
book Chlorella organica tablete – un supliment alimentar complex
book Spirulina pret – Banii sau Viata
book 3 siropuri naturale pentru copii de la Charmecosmetics.ro care nu ar trebui sa iti lipseasca
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online