Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Crema de protectie solara – o investitie pentru sanatatea tenului si a pielii dumneavoastra


Categorie : Comunicate > Sanatate
publicat pe : 02.07.2012

APC România (Asociația pentru Protecția consumatorilor din Romania) împreună cu Stiftung Warentest - organizație de consumatori din Germania și sub patronajul ICRT - International Consumers Research and Testing LTD (organizație unde APC-România este membru din anul 2006), a luat parte la testul comparativ realizat pe loțiuni de protecție solară. Testul include peste 30 de loțiuni, dintre care 18 pot fi achiziționate direct și de pe  piața din România sau pot fi comandate online. Acesta este al 4-lea test comparativ pe loțiuni de protecție solara la care APC România participă. Testul este realizat într-un laborator acreditat cu o lungă experiență în domeniul testării comparative pentru produse cosmetice, sub stricta îndrumare a organizației de consumatori Stiftung Warentest. Produsele testate sunt achiziționate fără a se dezvălui comerciantului motivul real și nu sunt cumpărate direct de la producător. Criteriile de testare sunt aceleași pentru toate loțiunile testate.

 

Rezultatele complete ale testului se regăsesc pe site-ul www.apc-romania.ro. De asemenea, tot pe site, puteți găsi și informații privind factorul de protecție solară (SPF), tipurile de radiații și tipurile de piele și altele.

 

O cremă de protecție solară este foarte importantă în perioada verii și nu numai. Expunerea îndelungată la soare fără protecție poate fi periculoasă și poate avea urmări grave asupra sănătății imediat sau în timp. Expunerea la soare fără protecție îmbătrânește și ridează pielea. Folosirea unei creme de protecție solară trebuie privită ca o investiție pe termen lung în sănătatea tenului și a pielii dumneavoastră. Cea mai bună protecție contra razelor solare o reprezintă hainele, prin acoperirea pielii în totalitate.

 

Vara acest lucru este mai complicat, iar un bronz frumos este râvnit de mai toată lumea. Totuși, nu tot ce este frumos este și sănătos. Pentru a ajunge la acea culoare a pielii pe care o doriți trebuie să folosiți o cremă de protecție solară și să vă expuneți la soare în intervalul orar recomandat. Este de evitat soarele puternic de la amiază, chiar dacă utilizați o loțiune de protecție solară cu SPF (Factor de Protecție Solară) mare (>50). Trebuie să știți că un asemenea produs nu protejează în totalitate, oricât de multă cantitate ați utiliza și oricât de des ați aplica pe corp. De asemenea, pentru a beneficia de SPF-ul declarat trebuie să aplicați pe piele cantitatea recomandată de către producător, în cazul în care această informație este disponibilă pe recipient sau în ghidul de utilizare. În cazul în care aplicați o cantitate mai mică protecția scade.

 

Testele comparative pe loțiunile de protecție solară includ 3 direcții mari, și anume: protecția pe care o oferă pentru razele solare UVA și UVB, calitățile cosmetice ale produsului și etichetarea, informațiile și ghidul de utilizare de pe recipient sau de pe cutie.

 

Protecția împotriva razelor solare se testează prin măsurarea SPF-ului și a protecției împotriva razelor de tip UVB. Majoritatea loțiunilor de soare au un SPF mai mare decât cel declarat, dar există și produse cu un SPF mai mic. Diferența de SPF o regăsiți în rezultatul testelor.  Protecția împotriva razelor de tip UVA este testată conform raportului recomandat de COLIPA prin valoarea SPF-ului pretins și protecția efectivă contra razelor UVA.

 

Calitățile cosmetice analizează loțiunea de protecție solară din perspectiva unei loțiuni de corp. Consistența și textura, dacă albește, ce senzație de lipiciozitate conferă, parfumul, absorbția în piele și senzația de după aplicare sunt analizate pentru fiecare produs în parte. Calitățile cosmetice se însumează într-un rezultat total.

 

Etichetarea, ghidul de utilizare, informările, avertismentele atât de pe recipient, cât și de pe cutie sunt verificate. Etichetarea este privită din punctul de vedere al educării consumatorilor. Mulți dintre consumatori nu știu cum să folosească o loțiune de protecție solară, în sensul că nu aplică cantitatea suficientă pe piele, nu știu ce înseamnă SPF-ul și nu știu ce tip de loțiune să aleagă. Informațiile, avertismentele sunt utile pentru conștientizarea faptului că razele solare pot fi periculoase și că o loțiune de soare nu oferă protecție totală. În funcție de tipul de piele în care vă încadrați trebuie să alegeți loțiunea de soare cu SPF-ul adecvat.

 

În urma rezultatelor testării comparative și a rezultatului total obținut, APC-România recomandă spre achiziționare, din lotul celor 18 produse, toate produsele cu excepția produsului „Eco Cosmetics Sol Creme SPF 30". Trebuie să mai facem mențiunea că, dacă anul trecut produsele Nivea ocupau podiumul, anul acesta primele 3 locuri din punctul de vedere al rezultatului total le-au obținut următoarele produse: Vichy - Capital Soleil Family Sollotion SPF 30, Protectyl Vegetal - Sonnenschutz - Spray 3in1, Cien - Sun Lotion Classic.

 

Pentru orice alte întrebări şi răspunsuri jurnalistice apelaţi numerele de telefon 021.315.71.43, fax 021.315.71.49 sau la adresa de e-mail: relatiipublice@apcromania.ro

 

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania /

 

Romanian Association for Consumers Protection

 

Baicului Str. 6, Building 3A, Ap. 4, Sector 2, Bucharest, RO-021781, Romania

Phone/fax: +40-(21)-311.02.43

Email: office@apc-romania.ro 

Web: www.apc-romania.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Sedintele de masaj erotic, un veritabil beneficiu pentru tine si organismul tau
book Ceaiul bio de la Getbio.ro, un real beneficiu pentru sanatatea organismului tau
book Chlorella organica tablete – un supliment alimentar complex
book Spirulina pret – Banii sau Viata
book 3 siropuri naturale pentru copii de la Charmecosmetics.ro care nu ar trebui sa iti lipseasca
book Ce presupune o ingrijire corecta a parului si care sunt produsele de care ai nevoie?
book Spirulina pentru pierderea in greutate
book Uleiul de nucă de cocos pentru ten – un produs minune!
book Cum ne protejam pielea in acest sezon de razele nocive ale soarelui?
book Avantajele sistemului Zhalt Portabil
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online