Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cursuri de perfectionare gratuite pentru asistentii medicali

Categorie: Comunicate > Sanatate
publicat: 13.04.2011

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

 

Fondul Social European, Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - „Investeşte în oameni"

Axa prioritară 3 - Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor

Domeniul major de intervenţie 3.2 - Formare şi sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii

Număr de identificare: ID 59775

Titlul proiectului: "Formarea profesională în domeniul diabetului, al nutriţiei şi al bolilor metabolice şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru asistenţii medicali în vederea eficientizării managementului activităţilor specifice"

Beneficiar: Asociaţia Medicală Română

 

Asociaţia Medicală Română organizeazăcursuri de perfecţionare gratuite pentru asistenţii medicali

 

Asociaţia Medicală Română (AMR), în parteneriat cu Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "N. C. Paulescu" şi compania Siveco, anunţă lansarea proiectului "Formarea profesională în domeniul diabetului, al nutriţiei şi al bolilor metabolice şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru asistenţii medicali în vederea eficientizării managementului activităţilor specifice".

 

Valoarea totală a proiectului este de 8.840.832,00 lei, din care valoarea contribuţiei AMR este de 166.546,00 lei. Durata implementării este de 28 luni.

 

In cadrul proiectului, un număr de 1.500 de asistenţi medicali, din toată ţara, va beneficia de cursuri gratuite de perfecţionare în prevenţia următoarelor tulburări: diabet, obezitate şi sindrom metabolic, toate legate de nutriţie. Actiunea va fi precedată de participarea cursanţilor la un program de iniţiere în utilizarea noilor tehnologii informatice. Grupul ţintă pentru formare este reprezentat de asistenţii medicali care lucrează în centrele de diabet judeţene sau sunt angajaţi ai cabinetelor medicilor de familie care prescriu medicaţie antidiabetică.

 

Noutatea proiectului constă în utilizarea unei platforme e-Learning. Cursurile sunt programate să se desfăşoare în mai multe centre teritoriale, durata fiind de 10 zile, intercalate cu activitatea practică pe platforma e-Learning de-a lungul a 6 luni.

 

În urma evaluării finale, participanţii primesc o diplomă recunoscută de către Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor. De asemenea, acumulează numărul minim de credite necesar reautorizării exercitării profesiei, în conformitate cu Programul Naţional de Educaţie Continuă a Asistenţilor Medicali şi Moaşelor.

 

Având la dispoziţie un portal şi o platformă e-Learning, cursantii pot face schimb de informaţii medicale. Astfel, proiectul este dus mai departe într-o formă de învăţare individuală continuă. Beneficiile aduse în urma implementării proiectului pot fi sintetizate astfel: creşterea nivelului de competenţe pentru asistenţii medicali şi creşterea eficienţei serviciilor sanitare oferite, prin depistarea activă a patogeniei metabolice; diseminarea eficientă a cunoştinţelor, a procedurilor şi a bunelor practici în interiorul instituţiei; omogenizarea conduitei terapeutice la nivelul unităţilor medicale participante la proiect; creşterea indicelui de performanţă clinică la nivelul unităţilor medicale şi reducerea cazurilor de complicaţii cronice; creşterea indicelui de performanţă socială, prin faptul că sistemul permite acordarea unui tratament competent şi eficient de către personal medical specializat.

 

Prezentare

 

AMRAMR este o organizaţie profesională cu tradiţie, care îşi desfăşoară activitatea în asistenţă, învăţământ şi în cercetarea medicală. Înfiinţată în urmă cu un secol şi jumătate, asociaţia realizează şi astăzi o muncă de pionierat în sectorul medical din Romania. Acest proiect s-a născut din necesitatea de a creşte eficienţa acţiunilor de prevenţie a diabetului şi a bolilor metabolice, precum şi calitatea asistenţei medicale. În sistemul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate sunt înregistraţi aproximativ şase sute de mii de pacienţi diabetici, dar numărul real este estimat la un milion. În acest context, creşterea nivelului de competenţe pentru asistenţii medicali din domeniu este esenţială pentru a asigura prevenţia şi îngrijirea medicală la cele mai înalte standarde.

 

Preşedinte AMR,

Prof. Dr. Constantin Ionescu - Tîrgovişte

 

Persoana de contact: Cornelia Roşoga - Responsabil comunicare

Asociaţia Medicală Română

Tel: +40 745 59 40 32

cornelia_rosoga@yahoo.com

Adresa: Str. Ionel Perlea nr. 10, sector 1, Bucuresti

Telefon: 021.314.10.62; 021.314.10.71 Fax 021.312.13.57

Site: www.asistenta-preventie.ro

E-mail: office@asistenta-preventie.ro 



Publicitatea ta!
publicitate


Informatii comunicate
comunicate din aceeasi categorie:
book Oferta de vara la Plase Tip Rulou
book Plase si rulouri pentru ferestre
book Durata de viata a unor plase insecte
book Protectie impotriva tantarilor si insectelor
book Firma de plase insecte in Bucuresti
book Sedintele de masaj erotic, un veritabil beneficiu pentru tine si organismul tau
book Ceaiul bio de la Getbio.ro, un real beneficiu pentru sanatatea organismului tau
book Chlorella organica tablete – un supliment alimentar complex
book Spirulina pret – Banii sau Viata
book 3 siropuri naturale pentru copii de la Charmecosmetics.ro care nu ar trebui sa iti lipseasca
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online