Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cursuri gratuite in domeniul nutritiei pentru 1.500 de asistenti medicali


Categorie : Comunicate > Sanatate
publicat pe : 15.04.2011

Fondul Social European, Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - „Investeste in oameni"

Axa prioritara 3 - Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor

Domeniul major de interventie 3.2 - Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii

Numar de identificare: ID 59775

Titlul proiectului: "Formarea profesionala in domeniul diabetului, al nutritiei si al bolilor metabolice si promovarea utilizarii noilor tehnologii pentru asistentii medicali in vederea eficientizarii managementului activitatilor specifice"

Beneficiar: Asociatia Medicala Romana

 

Cursuri gratuite in domeniul nutritiei pentru 1.500 de asistenti medicali, organizate de catre Asociatia Medicala Romana

 

Vineri, 15 aprilie, in incinta Academiei Romane a avut loc conferinta de lansare a proiectului "Formarea profesionala in domeniul diabetului, al nutritiei si al bolilor metabolice si promovarea utilizarii noilor tehnologii pentru asistentii medicali in vederea eficientizarii managementului activitatilor specifice", avand drept beneficiar Asociatia Medicala Romana (AMR).

 

Cu acest prilej, presedintele AMR, prof. dr. Constantin Ionescu-Tirgoviste a detaliat modalitatea de desfasurare a cursurilor. „Eficienta unui program de educatie si preventie este cu atat mai mare cu cat obiceiurile alimentare sunt insusite corect, la varste cat mai mici. Masa cea mai importanta de persoane care pot transmite un mesaj de sanatate pe teme de stil de viata sunt asistentele medicale. Acestea pot actiona in doua directii. Daca sunt bine pregatite, acesta fiind obiectivul acestui program, ele vor putea duce in scoli mesajele de sanatate. Pe de alta parte, exista o parte practica a proiectului, care presupune calcularea scorului de risc pentru diabet, pe care il raporteaza sub forma electronica. Fluxul de informatii este transmis prin intermediul platfrmei de e-Learning dezvoltata de compania SIVECO", a declarat presedintele AMR. Cursantii vor realiza actiuni concrete de depistare activa a diabetului zaharat si a riscului cardiovascular la nivelul populatiei. Baza de date va servi la monitorizarea evolutiei patologiei.

 

La randul sau, managerul de proiect, Mihai Masinistru, a precizat faptul ca participantii vor invata sa lucreze pe plaforma de e-Learning in cadrul unui program de pregatire in domeniul IT. Compania SIVECO lucreaza la o platforma personalizata, care sa raspunda necesitatilor acestui proiect.

 

Selectia cursantilor se va face in baza CV-ului si a unui test de cunostinte de specialitate. Procesul de invatare continua pe internet va fi combinat cu mai multe cursuri predate in sistem clasic, de catre formatori reputati. Sunt prevazute patru centre teritoriale: Bucuresti, Campina, Craiova si Iasi.

 

La final are loc o testare a cunostintelor practice si teoretice acumulate. Cadrele medicale absolvente acumuleaza numarul de credite necesar reautorizarii exercitarii profesiei, in conformitate cu Programul National de Educatie Continua a Asistentilor Medicali si Moaselor. De asemenea, primesc o diploma recunoscuta de catre Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor.

 

Despre proiect

 

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, valoarea totala fiind de 8.840.832,00 lei, din care valoarea contributiei AMR este de 166.546,00 lei. Acesta este implementat in parteneriat cu Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "N. C. Paulescu" si compania SIVECO Romania SA. Durata este de 28 de luni.

 

In cadrul proiectului, un numar de 1.500 de asistenti medicali, din toata tara, va beneficia de cursuri gratuite de perfectionare in preventia urmatoarelor tulburari: diabet, obezitate si sindrom metabolic, toate legate de nutritie.

 

Grupul tinta pentru formare este reprezentat de asistentii medicali care lucreaza in centrele de diabet judetene sau sunt angajati ai cabinetelor medicilor de familie care prescriu medicatie antidiabetica.

 

Persoana de contact: Cornelia Rosoga, Responsabil comunicare

Asociatia Medicala Romana

Tel: +40 745 59 40 32; comunicare@asistenta-preventie.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Sedintele de masaj erotic, un veritabil beneficiu pentru tine si organismul tau
book Ceaiul bio de la Getbio.ro, un real beneficiu pentru sanatatea organismului tau
book Chlorella organica tablete – un supliment alimentar complex
book Spirulina pret – Banii sau Viata
book 3 siropuri naturale pentru copii de la Charmecosmetics.ro care nu ar trebui sa iti lipseasca
book Ce presupune o ingrijire corecta a parului si care sunt produsele de care ai nevoie?
book Spirulina pentru pierderea in greutate
book Uleiul de nucă de cocos pentru ten – un produs minune!
book Cum ne protejam pielea in acest sezon de razele nocive ale soarelui?
book Avantajele sistemului Zhalt Portabil
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online