Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" lanseaza Baza Nationala de date de Cercetare (BNC)


Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" lanseaza Baza Nationala de date de Cercetare (BNC)Categorie : Comunicate > Sanatate
publicat pe : 23.05.2011

Investeşte în oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013

Axa prioritară: 1. "Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere"

Domeniul major de intervenţie: 1.2. "Calitate în învăţământul superior"

Titlul proiectului: "Formarea şi dezvoltarea aptitudinilor şi interesului pentru cercetarea ştiinţifică teoretică şi aplicată la nivelul studiilor de masterat în domeniul ştiinţelor medicale"

Cod Contract: POSDRU/86/1.2/64124

Beneficiar: Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş"

 

Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" din Bucureşti lansează, în 24 mai, Baza Naţională de date de Cercetare (BNC), o platformă online care are rolul de a centraliza şi disemina rezultatele de cercetare produse la nivelul structurilor publice de cercetare ştiinţifică.

 

Baza Naţională de date de Cercetare se adresează tuturor persoanelor interesate de domeniul cercetării medicale, respectiv publicului larg, cercetătorilor din spaţiul universitar, precum şi studenţilor.

 

BNC a fost creată pentru a stimula dezvoltarea şi conectarea cercetării universitare la dinamica nevoilor de studiu ale diferitelor sectoare ale societătii româneşti, prin centralizarea şi diseminarea rezultatelor de cercetare produse la nivelul structurilor publice de cercetare ştiinţifică, întărirea comunicării şi cooperării dintre cercetătorii acestor structuri şi reprezentanţii operatorilor economici, dezvoltarea cercetării universitare şi stimularea studenţilor pentru dezvoltarea unei cariere în cercetarea ştiinţifică universitară.

 

Portalul BNC este administrat de către Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" Bucureşti.

 

Informaţiile de cercetare ştiinţifică în domeniul ştiinţelor medicale vor putea fi accesate de către orice persoană interesată, care are acces la internet.

 

Toţi cercetătorii şi specialiştii din domeniu, indiferent de naţionalitate, sex, rasă şi alte criterii discriminatorii, pot publica direct pe portalul web al BNC propriile contribuţii ştiintifice. Reprezentanţii instituţiilor publice de cercetare pot accesa şi pot trimite informaţii cu privire la domeniile de cercetare medicală.

 

În plus, aceştia pot deveni membri ai Academiei de Studii Avansate şi Cercetare (ASAC), prin intermediul soluţiilor web integrate BNC.

 

Platforma dezvoltată în cadrul BNC oferă utilizatorilor funcţii de navigare multicriteriale, de verificare a plagiatului, de publicare şi protejare a drepturilor de autor. Totodată, conţinutul paginilor site-ului este protejat de legile dreptului de autor, astfel că imaginile, textele şi materialele de cercetare afişate nu vor putea fi reproduse, distribuite sau publicate făra acordul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" Bucureşti. BNC colectează adrese de e-mail, adrese IP sau alte informaţii confidenţiale numai cu acceptul prealabil al titularilor, iar datele vor fi utilizate strict în scopurile menţionate prin termenii şi condiţiile de utilizare şi prin politica de confidenţialitate.

 

De asemenea, în cadrul BNC sunt disponibile module de e-learning adresate studenţilor în domeniul medical, care facilitează dezvoltarea competenţelor teoretice şi aplicative de cercetare. Prin această componentă, BNC facilitează acordarea la cerere de asistenţă metodologică pentru studenţi de către specialişti în domeniu.

 

Baza Naţională de date de Cercetare este finanţată în cadrul Proiectul POSDRU/86/1.2/S/64124 - "Formarea şi dezvoltarea aptitudinilor şi interesului pentru cercetarea ştiinţifică teoretică şi aplicată la nivelul studiilor de masterat în domeniul ştiinţelor medicale", coordonat de către Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" Bucureşti, în parteneriat cu Agenţia Română de Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

 

Proiectul POSDRU/86/1.2/S/64124 are ca obiectiv general crearea unei structuri naţionale şi dezvoltarea unor serii de activităţi formative de stimulare a cercetării universitare adaptate la dinamica nevoilor de studiu ale absolvenţilor de studii universitare. În cadrul proiectului vor fi concepute mecanisme, instrumente şi proceduri cu rolul de a racorda sistemul naţional de învăţământ superior din domeniul medical la nevoile de cercetare teoretico-aplicată.

 

Baza Naţională de date de Cercetare va fi lansată în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc, în 24 mai, la ora 11.00, la Academia Europeană HIV/SIDA şi Boli Infecţioase, din cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" din Bucureşti.

 

www.cercetaremedicala.ro 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Sedintele de masaj erotic, un veritabil beneficiu pentru tine si organismul tau
book Ceaiul bio de la Getbio.ro, un real beneficiu pentru sanatatea organismului tau
book Chlorella organica tablete – un supliment alimentar complex
book Spirulina pret – Banii sau Viata
book 3 siropuri naturale pentru copii de la Charmecosmetics.ro care nu ar trebui sa iti lipseasca
book Ce presupune o ingrijire corecta a parului si care sunt produsele de care ai nevoie?
book Spirulina pentru pierderea in greutate
book Uleiul de nucă de cocos pentru ten – un produs minune!
book Cum ne protejam pielea in acest sezon de razele nocive ale soarelui?
book Avantajele sistemului Zhalt Portabil
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online