Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Invatamantul medical irlandez - un vis, sistemul de sanatate - un cosmar


Invatamantul medical irlandez - un vis, sistemul de sanatate - un cosmarCategorie : Comunicate > Sanatate
publicat pe : 02.06.2011

Asistenți medicali din intreaga țara participa in perioada 30 aprilie - 4 iunie la sesiuni de training organizate in Dublin, Irlanda. In saptamana 21 - 28 mai, cea de-a patra serie de asistenți medicali cu rol de tutori in pregatirea elevilor școlilor postliceale sanitare au luat parte la un program de perfecționare, desfașurat la University College Dublin și in spitale din capitala Irlandei.

 

Ce am vazut in Irlanda? Puncte tari, puncte slabe

 

Cadrele medicale irlandeze considera ca bugetul uriaș alocat sanatații - aproximativ 14 miliarde euro - este o la fel de uriașa gaura neagra. Irlanda se confrunta cu un embargou al asistenților medicali, potrivit reprezentanților Ordinului asistenților medicali din Irlanda, An Board Altranais. Posturile sunt blocate, deși nevoia de cadre medicale este mare.

 

Singura soluție la indemana este angajarea infirmierelor pe posturi de asistente medicale. Aceasta masura de criza presupune atat cheltuieli, cat și eficiența reduse, infirmierele fiind platite cu salariul aferent calificarii, insa fiind puse in situația de a face fața cerințelor postului de asistenta medicala. Absolvenții irlandezi de studii superioare in nursing se vad astfel nevoiți a emigra in Statele Unite ale Americii, Canada sau Australia.

 

Acest aspect negativ al sistemului de sanatate din Irlanda este compensat insa in investițiile considerabile care se fac in pregatirea viitorilor asistenți medicali. La Facultatea de Nursing din cadrul Colegiului Universitar Dublin, studenții fac stagii de practica in șase laboratoare dotate cu aparatura de ultima generație. Costul unui manechin medical din salile de practica din cadrul Universitații ajunge pana la 75.000 de euro. In ceea ce privește stagiile de practica desfașurate in spitale, un tutore are sub supraveghere un singur student. Acest lucru este posibil prin prevederile existente: asistenții medicali sunt obligați prin fișa postului sa fie tutori.

 

Invațamantul medical irlandez incearca sa amelioreze probleme existente la nivelul sistemului de sanatate prin cursuri permanent actualizate, corelate cu nevoile existente la nivelul acestui sector. Leadership clinic, Feedback in sprijinirea invațarii, Comunicarea in nursing, E-learning, Drepturi și obligații in libera practica acestea sunt doar cateva dintre seminariile susținute de lectorii irlandezi in cadrul sesiunilor de training desfașurate la Dublin.

 

Cei 20 de asistenți medicali participanți la sesiunile de training desfașurate la Dublin, Irlanda, in perioada 21-28 mai, au fost selectați de catre Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Asistenților Medicali și Moașelor din Romania din județele Arad, Cluj, Constanța, Galați, Maramureș, Tulcea și Municipiul București. Ordinul este beneficiar al proiectului: "Program transnațional de imbunatațire a stagiilor de pregatire practica a elevilor din școlile postliceale sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școala la viața activa" și are ca parteneri: Federația Sanitas din Romania, Asociația " Centrul Roman de Inițiative" (CRI), An Bord Altranais Irlanda, Consejo General de Enfermera (CGE) Spania, Școala Postliceala Sanitara Fundeni, Colegiul de Științe Grigore Antipa - Brașov și Grupul Școlar George Emil Palade - Constanța.

 

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 " Investește in oameni!" POSDRU 2007-2013.

 

Autor: Olivia Oancea - Expert promovare

 

Pentru informații suplimentare privind proiectul, contactați OAMGMAMR, la sediul din Str.Ing. Zablovschi, nr. 76, sector 1 BucureSti, www.oamr.ro, e-mail: oammromania@yahoo.com.
Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU, accesați: www.fseromania.ro 


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Durata de viata a unor plase insecte
book Protectie impotriva tantarilor si insectelor
book Firma de plase insecte in Bucuresti
book Sedintele de masaj erotic, un veritabil beneficiu pentru tine si organismul tau
book Ceaiul bio de la Getbio.ro, un real beneficiu pentru sanatatea organismului tau
book Chlorella organica tablete – un supliment alimentar complex
book Spirulina pret – Banii sau Viata
book 3 siropuri naturale pentru copii de la Charmecosmetics.ro care nu ar trebui sa iti lipseasca
book Ce presupune o ingrijire corecta a parului si care sunt produsele de care ai nevoie?
book Spirulina pentru pierderea in greutate
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online