Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Luna Internationala de lupta impotriva cancerului pulmonar


Luna Internationala de lupta impotriva cancerului pulmonarCategorie : Comunicate > Sanatate
publicat pe : 05.11.2011

Liga Romana de Cancer lanseaza, in luna noiembrie, o campanie de informare si educare privind implicatiile cancerului la plamani, sub mesajul „Respira adanc si gandeste-te bine!", beneficiind de sprijinul companiilor Roche Romania si Euromedic Romania.

 

Pe parcursul campaniei, intre 4 - 30 noiembrie, vor fi realizate diverse actiuni care au ca scop atragerea atentiei publicului in ceea ce priveste cancerul pulmonar, precum si masurile de prevenire si diagnosticare a acestui tip de afectiune.

 

Totodata, in aceeasi perioada, cei interesati pot efectua o radiografie pulmonara gratuita in centrele Euromedic Romania din Arad, Bucuresti - Fundeni, Constanta si Petrosani, pe baza voucherelor disponibile pe site-urile www.invingemcancerul.ro, www.romaniancancerleague.org si www.euromedic.ro. Numarul total al radiografiilor pulmonare gratuite ce se vor realiza in Centrele de Diagnostic Imagistic Euromedic este de 600, cate 150 pentru fiecare centru din orasele mensionate mai sus.

 

„Prin aceasta campanie dorim sa oferim oamenilor cat mai multe informatii cu privire la cancerul pulmonar, astfel incat sa constientizeze importanta unui control preventiv anual, pentru ca aceasta afectiune sa poata fi depistata si tratata la timp. Campania de lupta impotriva cancerului pulmonar este o campanie de educare si responsabilizare a populatiei din Romania, prin care vrem sa tragem un semnal de alarma asupra statisticilor in ceea ce priveste numarul bolnavilor de cancer la plamani - sa fie cat mai mic.", a precizat dna. Dr. Iustina Fusu, Vicepresedinte al Ligii Romane de Cancer.

 

Campania va fi vizibila prin numeroase mijloace de informare: la metrou, in Bucuresti, prin panouri outdoor in orasele Arad, Bucuresti, Constanta si Petrosani - in marile intersectii semaforizate si in zone intens populate, postere in statiile de autobuz sau alte mijloace de promovare publica locale.

 

Dr. Anca Petca, Presedinte  Euromedic Romania: „Implicarea Euromedic in depistarea si tratarea cancerului reprezinta azi una din directiile definitorii ale activitatii noastre pe plan european. Consideram ca este important sa ne implicam activ si sa ajutam sistemul national de sanatate si populatia din Romania prin efectuarea celor 600 de investigatii imagistice - radiografii pulmonare - pe parcursul lunii noiembrie, ca partener al campaniei initiate de Liga Romana de Cancer. Totodata, sprijinim extinderea initiativei noastre la nivel national si recomandam preluarea ei de cat mai multi colegi si clinici medicale, mai ales din sectorul privat."

 

Euromedic Romania face parte din grupul Euromedic International, unul din cei mai mari investitori si operatori in cadrul parteneriatelor-public-private in domeniul sanatatii din Europa. Euromedic International furnizeaza servicii medicale de top prin cele 200 de centre medicale de diagnostic imagistic de inalta performanta, laboratoare de analize medicale si centre de tratament al cancerului, folosind tehnologii de ultima generatie la nivel mondial. Euromedic Romania ofera o gama completa de servicii profesionale de radiologie, imagistica si medicina nucleara in cadrul Centrelor de Diagnostic si Tratament din Bucuresti, Arad, Constanta, Focsani, Iasi, Medgidia si Petrosani.

 

Radiografia pulmonara este o investigatie cu raze X si din acest motiv, pentru efectuarea ei, recomandam ca pacientul sa aiba un bilet de trimitere simpla, obtinut de la medicul de familie. Trebuie mentionat faptul ca nu este vorba despre un bilet de trimitere folosit in relatia cu Casa de Asigurari de Sanatate.

 

Cancerul pulmonar este cea mai frecventa forma de cancer din lume, cu incidenta maxima la barbati si pe locul doi la femei, dupa cancerul mamar. Anual, 1,4 milioane de oameni sunt diagnosticati cu acesta forma de cancer, pe plan mondial, la fiecare 30 de secunde acest flagel facand cate o victima umana. Diagnosticat din timp, cancerul de plamani poate fi vindecat.

 

Cancerul pulmonar este definit de reproducerea unor celule anormale in interiorul plamanului, fiind o forma de cancer foarte agresiv si rapid evolutiv. Celulele canceroase - se grupeaza in formatiuni de tip ciorchine sau excrescente de forma tumoreica. Aceste formatiuni se pot localiza la nivelul plamanlui - denumite tumori pulmonare primare, sau se pot separa si migra, putandu-se fixa si creste si in alte zone ale corpului, caz in care pacientul se confrunta cu una sau mai multe tumori secundare, sau metastaze.

 

Cancerul la plamani poate fi descoperit in timpul unui control de rutina sau poate fi recunoscut dupa semnele si simptopatologia care persista pe o perioada mai indelungata. Este extrem de importanta identificarea si cunoasterea acestor semne, iar in cazul in care intervine o schimbare in starea de sanatate, persoana in cauza trebuie sa se prezinte la un control de specialitate, pentru a preveni boala sau agravarea acesteia.

 

 

Regulament campanie

"Respira adanc si gandeste-te bine!" este o campanie sociala destinata tuturor persoanelor din Romania pentru prevenirea, informarea si responsabilizarea acestora in ceea ce priveste cancerul la plamani."

 

Campania este initiata si derulata de catre Liga Romana de Cancer cu sprijinul Euromedic Romania si Roche Romania.

 

Campania se desfasoara in perioada 4 - 30 noiembrie in centrele Euromedic Romania din: Arad (Centrul de Diagnostic Imagistic Euromedic Arad), Bucuresti (Centrul de Diagnostic si Tratament Euromedic Fundeni- Bucuresti), Constanta (Centrul de Diagnostic si Tratament Euromedic Constanta) si Petrosani (Centrul de Diagnostic Imagistic Euromedic Petrosani).

 

In cadrul campaniei, cei interesati pot efectua o radiografie pulmonara gratuita in oricare din centrele Euromedic din orasele mentionate mai sus, pe baza voucherelor disponibile pe site-urile www.invingemcancerul.ro, www.romaniancancerleague.org si www.euromedic.ro. Numarul total al radiografiilor pulmonare gratuite ce se vor realiza in Centrele de Diagnostic Imagistic Euromedic este de 600, cate 150 pentru fiecare centru.

 

Programarea si accesarea investigatiei gratuite se pot face prin intermediul celor 3 site-uri www.invingemcancerul.ro, www.romaniancancerleague.org  si www.euromedic.ro dupa descarcarea voucherului, apeland numarul de telefon inscris in sectiunea "Campanie" sau prin prezentarea directa a pacientului la receptia centrelor Euromedic selectate.

 

Orice persoana fizica in varsta de 18 ani, responsabila juridic, poate solicita investigatia gratuita pusa la dispozitie de Euromedic. Persoanele cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani pot solicita realizarea investigatiei numai cu consimtamantul tutorelui legal.

 

Organizatorul campaniei "Respira adanc si gandeste-te bine!" isi rezerva dreptul de a modifica sau schimba prezentul regulament si se angajeaza ca inaintea operarii unor astfel de modificari sa le faca publice prin intermediul site-ului www.invingemcancerul.ro si/sau al oricaror alte canale de comunicare publice, pe care le considera oportune.

 

Pentru orice informatii suplimentare legate de derularea campaniei, accesul la investigatia gratuita sau alte detalii in referinta, va rugam sa ne scrieti pe adresa de e-mail sau sa sunati la numerele de telefon din sectiunea „Contact".

 

Legea 677/2001 (ANDSPCP) privind protectia datelor cu caracter personal:

* Prin aderarea la campania mai sus mentionata, utilizatorul isi exprima in mod ferm si direct consimtamantul pentru inscrierea datelor cu caracter personal in baza de date a organizatorului si a partenerilor sai, precum si prelucrarea acestora in scopuri statistice sau in scopul activitatilor de marketing direct.

* Procesarea datelor personale se face in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal.

* Participantul la acest program are drept de acces la date, dreptul de interventie si dreptul de opozitie asupra datelor sale personale, aceste drepturi putand fi exercitate in conformitate cu dispozitiile articolelor  13, 14, si 15 din Legea 677/2001, prin transmiterea unei cereri scrise adresate Organizatorului, la adresa de email office@romaniancancerleague.org, cerere in care se vor mentiona obligatoriu datele de identificare ale petentului, adresa de corespondenta si datele asupra carora se solicita interventia, motivul justificat si modul de interventie solicitat.

Termeni si conditii finale

* Regulamentul, termenii si conditiile campaniei „Respira adanc si gandeste-te bine!" sunt disponibile pentru consultare, in mod gratuit, pe site-ul www.invingemcancerul.ro si la receptiile din cadrul Centrelor Euromedic.

* Prin participarea la acest program, toti participantii sunt de acord sa respecte intru totul si sa se conformeze prevederilor si regulilor impuse de normele din acest Regulament.

 

 

Pentru detalii suplimentare - Mirela Vlad - 0748.330.097


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Sedintele de masaj erotic, un veritabil beneficiu pentru tine si organismul tau
book Ceaiul bio de la Getbio.ro, un real beneficiu pentru sanatatea organismului tau
book Chlorella organica tablete – un supliment alimentar complex
book Spirulina pret – Banii sau Viata
book 3 siropuri naturale pentru copii de la Charmecosmetics.ro care nu ar trebui sa iti lipseasca
book Ce presupune o ingrijire corecta a parului si care sunt produsele de care ai nevoie?
book Spirulina pentru pierderea in greutate
book Uleiul de nucă de cocos pentru ten – un produs minune!
book Cum ne protejam pielea in acest sezon de razele nocive ale soarelui?
book Avantajele sistemului Zhalt Portabil
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online