Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale: Abuzuri si ilegalitati la adresa persoanelor cu dizabilitati din Romania


Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale: Abuzuri si ilegalitati la adresa persoanelor cu dizabilitati din RomaniaCategorie : Comunicate > Sanatate
publicat pe : 20.05.2011

Federația ONPHR (Organizația Naționala a Persoanelor cu Handicap din România) a adresat, in data de 18.05.2011, o scrisoare Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Domnului Emil Boc, prin care atrage atenția asupra abuzurilor întâlnite în aplicarea Ordinului 564/ 2010.

 

Federația ONPHR a fost sesizată că modalitatea prin care s-au efectuat controalele inopinate, prevăzute de acest Ordin, controale care ar fi trebuit să verifice concordața dintre actele medicale care au stat la baza eliberării certificatului de handicap și starea de fapt a persoanei, au fost realizate în locuri neadecvate pentru acțiuni medicale: în grajduri, în curțile persoanelor controlate sau pe câmp. Prin aceste acțiuni de control, s-au încălcat nu doar Convenția pentru apărarea drepturilor omului, dar și obligațiile actului medical de a proteja viața bolnavului de orice risc.

 

Persoanele cu dizabilități suferă abuzuri și atacuri la demnitatea personală prin controale inopinate, prevăzute de Ordinul 1506/2010, ce a fost emis în baza unor recomandări cuprinse în documentele întocmite în urma controalelor ilegale dispuse prin Ordinul nr. 564/ 2010.

 

Evidențiem ilegalitatea Ordinului nr. 564/2010, întrucât nu a fost publicat in Monitorul Oficial al României, Partea I.

 

Deși nu a fost publicat în Monitorul Oficial, așa cum prevede Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative , Ordinul nr. 564/ 2010 a fost transmis către Casele de Asigurări de Sănătate teritoriale în vederea punerii în aplicare. În felul acesta s-a comis nu doar o ilegalitate, dar și abuzuri prin aplicarea prevederilor ordinului, care au dus la încălcarea flagrantă a demnității, drepturilor și libertăților persoanelor cu dizabilități.

 

Mai mult decât atât, Ordinul MMFPS nr. 1506/2010 privind aprobarea Procedurii de reevaluare a persoanelor adulte cu handicap a fost emis și aprobat ca urmare a recomandărilor făcute în baza unui Ordin ilegal și a unor constatări și rapoarte semnate de persoane neautorizate, care nu aveau competență în acest sens.

 

În unele județe, Case de Asigurări de Sănătate teritoriale au numit în comisiile mixte de control medici care, chiar dacă aveau studii de specialitate în medicină, nu făceau parte din Colegiul Medicilor și nu dețineau Autorizație de liberă practică, așa cum prevede art. 379 (1) din Legea nr. 95/2006.

 

Urmare a acestui fapt, rapoartele de control semnate de către persoanele care au verificat "concordanța dintre actele medicale care au stat la baza eliberării certificatului de handicap și starea de fapt a persoanei în cauză, din punct de vedere medical " sunt nule de drept și nu pot face obiectul unui studiu în vederea emiterii Ordinului nr. 1506/ 2011.

 

Astfel, Federația ONPHR solicită Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale să dispună anularea Ordinului 564/2010, a Ordinului 1506/2010 și a efectelor aplicării acestor ordine.

 

Scrisoarea adresată Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale se poate consulta pe www.onphr.ro, secțiunea Actualități.

 

Persoană de contact: Silvia Ursu

Responsabil Relatii Publice

tel: 0731.35.65.52

 

ONPHR

www.onphr.ro


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Sedintele de masaj erotic, un veritabil beneficiu pentru tine si organismul tau
book Ceaiul bio de la Getbio.ro, un real beneficiu pentru sanatatea organismului tau
book Chlorella organica tablete – un supliment alimentar complex
book Spirulina pret – Banii sau Viata
book 3 siropuri naturale pentru copii de la Charmecosmetics.ro care nu ar trebui sa iti lipseasca
book Ce presupune o ingrijire corecta a parului si care sunt produsele de care ai nevoie?
book Spirulina pentru pierderea in greutate
book Uleiul de nucă de cocos pentru ten – un produs minune!
book Cum ne protejam pielea in acest sezon de razele nocive ale soarelui?
book Avantajele sistemului Zhalt Portabil
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online