Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Pentru un control sigur si eficient al greutatii corporale, specialistii recomanda indulciorii hipocalorici


Pentru un control sigur si eficient al greutatii corporale, specialistii recomanda indulciorii hipocaloriciCategorie : Comunicate > Sanatate
publicat pe : 24.05.2011

Dorinţa de a consuma dulciuri nu trebuie suprimată, ci doar satisfăcută adecvat. Aceasta este recomandarea specialiştilor în nutriţie, reuniţi la Bruxelles, în cadrul conferinţei organizate de către International Sweeteners Association. Specialiştii în domeniu au stabilit că îndulcitorii hipocalorici, reprezintă o soluţie eficientă pentru satisfacerea dorinţei naturale pentru gustul dulce, fără a duce la creşterea în greutate.

 

Specialistul în probleme de obezitate, Dr. Tommy Visscher, a analizat descoperirile cercetărilor efectuate pentru a stabili relaţia dintre echilibrul caloric şi greutatea corporală. Descoperirile arată modul în care o scădere minoră în greutate (chiar şi de 2 sau 3 procente), poate avea rezultate benefice semnificative asupra organismului, inclusiv reducerea riscului de producere a diabetului, cancerului şi a altor maladii favorizate de obezitate. Dr. Visscher a concluzionat că îndulcitorii hipocalorici, atunci când sunt folosiţi ca substituenţi pentru zahăr în alimente şi băuturi nealcoolice, pot avea un rol important pentru menţinerea unei greutăţi optime.

 

Conferinţa International Sweeteners Association a reunit specialişti renumiţi din domeniul nutriţiei, obezităţii, siguranţei alimentare şi comunicării, pentru a dezbate rolul şi beneficiile îndulcitorilor hipocalorici în dietă, şi pentru a investiga o parte dintre presupusele probleme din jurul consumului acestora. „Dorinţa noastră pentru gustul dulce nu s-a schimbat pe parcursul a sute de ani, dar mâncăm mai mult şi facem mai puţin efort fizic - toate aceste aspecte contribuind la creşterea nivelului de obezitate. Îndulcitorii hipocalorici pot reprezenta o soluţie, întrucât ne permit să ne bucurăm de un desert dulce fără a creşte semnificativ numărul de calorii consumate", afirmă Hans Heezen, Preşedinte International Sweeteners Association.

 

În ciuda cercetărilor efectuate la nivel internaţional, unii oameni continuă să fie îngrijoraţi de consumul de îndulcitori hipocalorici. Dr. Joris Van Loco, Preşedinte al Grupului de Siguranţă a Consumatorului în Domeniul Alimentar şi al Medicamentelor (Institutul Stiinţific pentru Sănătate Publică, Belgia), a prezentat o cercetare cu privire la cantitatea de aspartam consumată de către populaţia din Belgia, demonstrând că nivelul consumului în rândul populaţiei este mult sub ADI (Acceptable Daily Intake, i.e. Cantitatea Zilnică Acceptată), chiar şi în rândul copiilor şi al persoanelor cu diabet.

 

Jurnalistul Trevor Butterworth, colaborator al publicaţiilor Financial Times şi Wall Street Journal, s-a alăturat dezbaterii, afirmând că imaginea publică a îndulcitorilor hipocalorici a fost o victimă a cercetărilor ştiinţifice coordonate incorect: „Numeroasele dovezi ştiinţifice si rezultatele cercetărilor independente şi atent efectuate, ne arată din nou că nu există nicio dovadă cu privire la riscurile asupra sănătăţii. A susţine contrariul, a transforma studiile incorecte şi discreditate în certitudini şi declaraţii inviolabile, a sugera existenţa unor aşa-zise conspiraţii globale, nu face decât să sperie opinia publică, care astfel va abandona un instrument puternic în lupta împotriva obezităţii."

 

Gazdă a conferinței, prezentatorul TV și exploratorul culinar Stefan Gates, recent nominalizat pentru trei premii Guild of Health Writers, a declarat: "Există o mulțime de farse anti-E-uri și multă dezinformare, care, chiar și atunci când sunt demontate, provoacă teamă. Nu este un lucru bun... Trebuie să înțelegem nutriția și știința alimentară mai bine; tocmai de aceea iau parte la această conferință. Nevoia de gust dulce este o caracteristică umană esențială. Interzicerea alimentelor și băuturilor dulci este un lucru greu de realizat, pentru că oamenii nu vor accepta pur și simplu acest lucru". Îndulcitorii hipocalorici pot fi benefici dacă vrei să reduci consumul de calorii și pot ajuta în lupta împotriva creşterii în greutate, ceea ce nu poate fi decât un lucru bun!"

 

O serie de specialişti au adus în discuție și alte subiecte dintre care menționăm:

 

Prof. Andrew Renwick, expert în siguranța îndulcitorilor hipocalorici (University of Southampton, Marea Britanie), a susţinut o prezentare pe tema "De ce putem avea încredere că îndulcitorii hipocalorici sunt siguri", în care a subliniat motivele pentru care ar trebui să fim încrezători în știință; acesta a explicat, de asemenea, de ce aluziile referitoare la legăturile dintre aspartam și nașterea înainte de termen sunt lipsite de temei ştiinţific. 

 

 

Dr. Margaret Ashwell OBE, cercetător nutriționist independent și responsabil de proiecte europene precum Programul UE pentru Obezitatea Infantilă, EARNEST și EURRECA, a avut o prezentare intitulată "Pot ajuta la slăbit îndulcitorii hipocalorici? O analiză sistematică a studiilor științifice" în care a demonstrat că îndulcitorii hipocalorici pot într-adevăr contribui la pierderea în greutate.

 

Prof. John Brewer, specialist în nutriția sportivă (University of Bedfordshire, Marea Britanie), a vorbit despre "Îndulcitorii hipocalorici - aplicații în activitatea sportivă" prezentând rolul și beneficiile acestor îndulcitori în băuturile destinate hidratării.

 

Ewan Currie, specialist în marketing, cu experiență vastă în cercetarea percepțiilor publice referitoare la mâncare, ingrediente și inovații, inclusiv biotehnologia modernă, a susţinut o prezentare intitulată "Îndulcitorii. Realitate și Ficțiune", în cadrul căreia a demontat câteva dintre miturile care roiesc în jurul îndulcitorilor hipocalorici.

 

Pentru informații suplimentare despre conferință și prezentatori, accesați site-ul www.sweeteners.org/conference.asp

 

International Sweeteners Association (ISA) este o organizație non-profit, înregistrată în Belgia, având rolul de a reprezenta producătorii și utilizatorii de îndulcitori hipocalorici.

 

ISA este recunoscută de către Comisia Europeană, autoritățile de reglementare naționale și internaționale, Organizația Mondială a Sănătății, având statut de observator non-guvernamental pe lângă Comisia Codex Alimentarius, cea care stabilește standardele alimentare internaționale.

 

Pentru mai multe informaţii, contactaţi:


Ella Mayhew, MS&L London, 

Telefon:+44 (0) 207878 3216

Email: Ella.mayhew@mslworldwide.com

 

Ciprian Ene

McCann PR


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Oferta de vara la Plase Tip Rulou
book Plase si rulouri pentru ferestre
book Durata de viata a unor plase insecte
book Protectie impotriva tantarilor si insectelor
book Firma de plase insecte in Bucuresti
book Sedintele de masaj erotic, un veritabil beneficiu pentru tine si organismul tau
book Ceaiul bio de la Getbio.ro, un real beneficiu pentru sanatatea organismului tau
book Chlorella organica tablete – un supliment alimentar complex
book Spirulina pret – Banii sau Viata
book 3 siropuri naturale pentru copii de la Charmecosmetics.ro care nu ar trebui sa iti lipseasca
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online