Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Proiectul „Un Viitor Impreuna – O societate pregatita sa accepte si sa beneficieze de prezenta cetatenilor straini cu sedere legala in Romania”


Proiectul „Un Viitor Impreuna – O societate pregatita sa accepte si sa beneficieze de prezenta cetatenilor straini cu sedere legala in Romania”Categorie : Comunicate > Sanatate
publicat pe : 08.12.2011

Asociația Română pentru Promovarea Sănătății și Serviciul Iezuiţilor pentru Refugiaţi din România-JRS Romania au demarat la începutul lunii iunie al acestui an proiectul „Un Viitor Împreună - O societate pregătită să accepte și să beneficieze de prezenţa cetăţenilor străini cu ședere legală în România".

 

Cele două elemente ale proiectului derulate simultan sunt campania media şi seminariile locale de informare.

 

Campania media se adresează populaţiei generale a celor 12 judeţe în care va fi realizată campania: Bucureşti, Iaşi, Ilfov, Cluj, Constanţa, Timiş, Galaţi, Prahova, Suceava, Bacău, Braşov, Bihor. Populaţia generală va fi expusă la mesajele campaniei de conştientizare şi informare care promovează beneficiile integrării cetăţenilor străini şi avantajele pe care le poate aduce participarea acestora la dezvoltarea societăţii românești.

 

Cea de-a doua componentă a proiectului presupune şi organizarea unui seminar de informare local  în Braşov, în data de 8 decembrie,  în cadrul Hotelului Pantex.

 

Seminariile de informare se adresează reprezentanților locali ai instituţiilor cu rol în implementarea măsurilor de integrare a cetăţenilor străini, ai organizaţiilor neguvernamentale şi jurnaliştilor din presa locală.

 

Scopul acestor evenimente este de a evidenţia avantajele integrării sociale a străinilor şi de a oferi la nivel local un cadru de întâlnire şi interacţiune între actorii instituţionali implicaţi în implementarea strategiei de integrare a cetăţenilor străini. Evenimentele vor continua în oraşele  Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş. În cadrul creat de seminariile locale reprezentanții instituţiilor publice locale cu atribuţii în domeniul imigraţiei și al integrării, ai organizaţiilor neguvernamentale, ai consulatelor și jurnaliștii vor putea beneficia de informaţii actualizate cu privire la nevoile de integrare ale RTT precum și de informaţii despre mecanismele de implementare a politicilor și strategiilor în vigoare. La fiecare seminar vor participa factori de decizie administrativă, potenţiali angajatori, reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale locale şi jurnalişti.

 

„Beneficiarii indirecţi ai proiectului sunt resortisanţii ţărilor terţe (cetăţeni cu origine din ţări din afara Uniunii Europene) promovând integrarea acestora în societate. Scopul nostru este să conştientizăm în contextul actual beneficiile pe termen lung pe care le poate aduce societăţii româneşti o integrare de succes a cetăţenilor străini", a declarat domnul Vasile Drăgoi, Expert în problematica cetăţenilor străini, reprezentant al JRS Romania.

 

În cadrul evenimentelor organizate se vor disemina informaţii cu privire la fenomenul imigraţiei, categoriile de imigranţi aflaţi legal în România, dificultăţi şi oportunităţi în procesul de integrare, aspecte ale integrării sociale a imigranţilor, precum şi modele de intervenţii ale organizaţiilor non-guvernamentale, servicii oferite de instituţiile publice. În mod particular, prin informarea populației țării gazdă cu privire la avantajele și necesitatea imigrației se va răspunde cerințelor „Principiilor Comune de Bază ale politicii de integrare a imigranților în Uniunea Europeană", referitor la importanța interacțiunilor cât mai frecvente între imigranți și cetățenii Statelor Membre, privită ca un mecanism fundamental pentru integrare. Informarea eficientă a populației României va preveni apariția fenomenelor negative nedorite precum discriminarea, rasismul sau excluziunea RTT.

 

Acest proiect face parte din Programul general Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii, este finanțat din Fondul European de Integrare a resortisanţilor ţărilor terţe - Programul anual 2010, Programul este gestionat în România de Ministerul Administraţiei şi Internelor - Direcţia Generală Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale ca Autoritate Responsabilă şi Oficiul Român pentru Imigrări, ca Autoritate Contractantă.

 

Asociația Română pentru Promovarea Sănătății este o organizație non-guvernamentală, non-profit, înființată în decembrie 2000. Activitatea de început a organizației s-a concentrat în special pe cercetare în domeniul sănătății și a serviciilor de sănătate și campanii de informare-educare-comunicare pentru promovarea sănătății în rândul populației. Începând cu anul 2007 proiectele contractate și implementate de asociație și-au extins atât amploarea cât şi aria de expertiză, abordând şi alte aspecte ale domeniului social, printre care şi migraţia. Organizația este formată din peste 200 de membri, dintre care 20 sunt specialiști în domeniul sănătății și al științelor sociale, cu o experiență bogată în derularea de programe de cercetare și intervenție în mai multe domenii.

 

Serviciul Iezuiţilor pentru Refugiaţi din România (JRS România) este o organizaţie neguvernamentală, independentă, umanitară, apolitică şi democratică care îşi propune să apere şi să promoveze drepturile fundamentale ale omului, în special ale refugiaţilor şi ale migranţilor forţaţi.

 

ARPS

Munteanu Carmen

Telefon/fax:0215277979

Soldat Velicu Stefan nr.43, Sector 2, Bucuresti, 023255, Romania


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Oferta de vara la Plase Tip Rulou
book Plase si rulouri pentru ferestre
book Durata de viata a unor plase insecte
book Protectie impotriva tantarilor si insectelor
book Firma de plase insecte in Bucuresti
book Sedintele de masaj erotic, un veritabil beneficiu pentru tine si organismul tau
book Ceaiul bio de la Getbio.ro, un real beneficiu pentru sanatatea organismului tau
book Chlorella organica tablete – un supliment alimentar complex
book Spirulina pret – Banii sau Viata
book 3 siropuri naturale pentru copii de la Charmecosmetics.ro care nu ar trebui sa iti lipseasca
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online