Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Votam „Nu” reglementarea ca produs medicamentos a tigarii electronice in Europa!


Votam „Nu” reglementarea ca produs medicamentos a tigarii electronice in Europa!Categorie : Comunicate > Sanatate
Informatie adaugata de : Tigara electronica Nr 1
publicat pe : 04.10.2013

AITE (Asociația Industriei Țigărilor Electronice din România) este solidară cu mesajul internațional transmis de AIDUCE (Asociația Independentă a Utilizatorilor de Țigară Electronică) împreună cu OFT (Oficiul francez de prevenire a tabagismului).

Pentru prima dată, AIDUCE și OFT și-au unit forțele, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la viitorul țigărilor electronice în Franța și în Europa. În Franța, după ce au fost stabile încă din 2005, vânzările de țigări clasice au scăzut cu 3% în 2012 și cu 8%, în primele 10 luni ale anului 2013.

 

Cea mai plauzibilă explicație pentru această scădere a vânzărilor de țigări clasice este apariția țigărilor electronice. 22.6% dintre fumatori (aproximativ 3 milioane) le-au încercat, potrivit unul sondaj Eurobarometru realizat în 2012, o cifră care până în prezent probabil că s-a dublat. Astăzi există aproape 400 de magazine de țigări electronice în Franța, în timp ce la începutul anului 2013 erau 100.
În România se estimează a fi peste 300.000 de utilizatori de țigări electronice și peste 200 de magazine în toată țara.

 

Vaporii de țigară electronică livrează nicotină și este normal să fie create norme pentru a stabili calitatea e-lichidelor și a modurilor de ambalare, dar știm deja din numeroase cercetări științifice că vaporii de țigară electronică sunt cu siguranţă mult mai puţin dăunători decât fumul de tutun. Înlocuirea țigărilor din tutun cu țigările electronice este un câștig pentru sănătatea publică.
Cu toate acestea, AITE susține că țigarile electronice nu sunt produse destinate nefumătorilor sau minorilor, iar utilizarea lor de către aceștia ar trebui prevenită.

 

Pentru a accelera trecerea de la tutun la țigara electronică, trebuie facilitat accesul la țigările electronice. În Marea Britanie, statutul de medicament ar putea permite distribuția la scară largă (acesta va fi disponibil gratuit prin intermediul NHS și va fi vândut prin supermarketuri), dar chiar și în acest context, procesul de medicalizare ar duce la dispariția tuturor produselor disponibile în prezent pe piață. În țări precum Franța, un statut farmaceutic (pe care farmaciile franceze și-l doresc) ar reduce considerabil accesul la produs (altul decât prin mijloace ilegale), și ar afecta eforturile de reducere a consumului de tutun.

 

Un amendament propus, în Parlamentul European, de Frédérique Ries, Rebecca Taylor și Chris Davies, în numele ALDE GROUP (Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa) oferă un statut non-farmaceutic pentru produsele care nu pretind beneficii de sănătate și care au o concentrație de nicotină mai mica de 30mg/ml (o rată care ar putea fi redusă la 24 sau la 20 mg / ml ca în Franța). Acest amendament urmărește să impună norme care să asigure îmbunătățirea continuă a siguranței produselor, prevenirea utilizării de către nefumători și că produsul nu trebuie folosit ca un mijloc de promovare a tutunului.
ALDE GROUP este al treilea grup politic, ca mărime, din Parlamentul European. Din acest grup fac parte, din partea României, europarlamentarii: Eduard Raul Hellvig, Norica Nicolai, Ovidiu Ioan Silaghi, Adina-Ioana Valean și Renate Weber.


Brice Lepoutre, președintele AIDUCE și profesorul Bertrand Dautzenberg susțin împreună că: "Suntem de acord că piața de țigări electronice ar trebui să fie normalizată și reglementată pentru a asigura calitatea și transparența pentru vaperii europeni, în timp ce trebuie descurajată utilizarea de către minori și nefumători. Nu suntem de acord ca țigara electronică să fie clasificată ca un medicament. Țigările electronice ar trebui să rămână accesibile pentru fumătorii din toată Europa, deoarece cu cât mai mulți fumători pot accesa aceste produse, cu atât mai mulți fumatori vor renunța la tutun."

Votul asupra Directivei privind produsele din tutun este programat marți, 8 octombrie, atunci când Parlamentul European va decide statutul țigărilor electronice pentru următorii 20 de ani.

 

Asociația Industriei Țigărilor Electronice din România (AITE) cât și cele doua asociații franceze cer europarlamentarilor să nu urmeze inițiativa companiilor de tutun care încearcă să elimine țigările electronice prin Directiva privind produsele din tutun, să nu urmeze industria farmaceutică, industrie care cere un statut farmaceutic exclusiv pentru țigările electronice, ci să asculte opinia asociațiilor care sunt reprezentanții, cu adevărat independenți, ai consumatorilor și comercianților de e-tigari, cum ar fi AITE, AIDUCE sau OFT. Deputații europeni ar trebui să faciliteze dezvoltarea unui produs care poate aduce un beneficiu tangibil pentru sănătatea publică.

Votăm „Nu" reglementării ca produs medicamentos pentru țigarile electronice în Europa!

 

Amendamentul:
http://www.clivebates.com/documents/plenaryamendment.pdf
Comunicatul AIDUCE:
http://www.rebeccataylor.eu/wp-content/uploads/2013/10/CP-EN-OFT-AIDUCE-ECIGARETTES-02-10-2013.pdf


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate de aceeasi firma:
book Tigara electronica, gadgetul viitorului – Cum poti fuma mai sigur?
book De ce este tigara electronica Vipercig cadoul perfect pentru femei
book Calitate, performanta si eleganta, 3 cuvinte care caracterizeaza tigara electronica iVIP Vipercig!
book Tigari electronice inteligente Evic Joyetech, Innokin, Kanger, pentru vaperi cu experienta!
book Tigari electronice Vipercig in magazinele Internity
book Noul Kit economic Tigara electronica CE4+ de la Vipercig pentru toate buzunarele!
book Tigara electronica iVIP de la Vipercig – review
book Anul acesta de 8 Martie fii original! Ofera-i o tigara electronica!
book Comparatie intre tigara electronica si tigara normala
book Cum a aparut tigara electronica?
 

Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Oferta de vara la Plase Tip Rulou
book Plase si rulouri pentru ferestre
book Durata de viata a unor plase insecte
book Protectie impotriva tantarilor si insectelor
book Firma de plase insecte in Bucuresti
book Sedintele de masaj erotic, un veritabil beneficiu pentru tine si organismul tau
book Ceaiul bio de la Getbio.ro, un real beneficiu pentru sanatatea organismului tau
book Chlorella organica tablete – un supliment alimentar complex
book Spirulina pret – Banii sau Viata
book 3 siropuri naturale pentru copii de la Charmecosmetics.ro care nu ar trebui sa iti lipseasca
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online