Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Coliva si colacii


Categorie : Comunicate > Stil de viata
Informatie adaugata de : Pro Digital Media
publicat pe : 14.11.2017

Coliva și pâinea realizată sub formă de colaci erau preparate de către bucătăresele iscusite cu ocazia înmormântărilor, a parastasurilor și a altor ritualuri funerare legate de comemorarea morților. Coliva este un fel de prăjitură care este realizată din grâu fiert îndulcit cu miere, ce este împodobită cu stafide sau nucă. În unele zone, coliva se prepară și din orez, dar rețeta originală autentică este din grâu.

 

Coliva cât și colacii sunt niște preparate ritualice care sunt o parte importantă a ceremoniei funerare și sunt de nelipsit de la înmormântării sau parastase. În trecut, coliva era preparată ca ofrandă adusă pentru sufletul mortului. Coliva este un preparat ce are originea încă din vechi timpuri, fiind cunoscută din secolul al IV- lea. Denumirea prăjituri își are originea din limba greacă.

 

În tradiția românească coliva întruchipează trupul mortului. Această prăjitură este realizată din grău, iar pentru ca acesta să încolțească trebuie să fie îngropat, tot așa și trupul celui mort trebuie să fie îngropat, să fie dat putreziri pentru a învia. Mierea care oferă dulceață și aromă acestui preparat funerar este comparată în mod simbolic cu răposații sau sfinții.
Colacii pentru înmormântare au o simbolistică identică cu cea a colivei în tradiția folclorică, funerară românească. În funcție de zona țării, colacii sunt realizați din diferite mărimi, la fel și modelul acestora. În fiecare regiune împletitul colacilor este realizat după anumite tehnici tradiționale moștenite din generație în generație.

 

În conformitate cu învățăturile religioase românești, la orice înmormânatre, alături de colivă și colaci, nu lipsesc vinul și lumânările care simbolizează trupul lui Hristos și lumina cea veșnică a Împărăției cerești a lui Dumnezeu. Coliva și colacii sunt împărțiți celor prezenți la înmormântare, iar această practică se face pentru iertarea păcatelor celui mort. În cultura românească coliva mai simbolizează moartea și viața, binele și răul așa cum grâul trebuie să aducă roadă prin procesul de putrezire.
Boabele de grâu din colivă sunt reprezentate ca fiind păcatele celui mort, iar toate boabele mâncate semnifică numărul păcatelor iertate. Acest crez era cel mai des întâlnit în zona Bucovinei dar și în Transilvania.

 

În alte zone coliva este reprezentată ca o jerfă ce este înfățișată înaintea lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor celui care a trecut în neființă iar toți cei prezenți la înmormântare trebuie să guste din ea. Bătrânii considerau că această colivă este singurul preparat sau mâncare pe care mortul îl poate mânca și în lumea cealaltă.
Toate obiceiurile și ritualurile din folclorul satului românesc practicate la ceremoniile funerare și de înmormântare erau menite și sunt menite pentru a ajuta sufletul mortului să traverseze cu ușurință granița spre lumea de apoi. Aceste ritualuri, obiceiuri și tradiții erau strâns legate de credința satului românesc și de religia strămoșilor.

 

Pompe funebre București din sectorul 4 și sectorul 2 oferă servicii funerare de calitate. Moartea neașteptată a persoanelor dragi este dureroasă, iar fiecare etapă a ceremoniei funerare trebuie pregătită cu atenție! Echipa noastră de profesioniști servicii funerare sectorul 4 și servicii funerare sectorul 2 este un ajutor pentru familiile îndoliate. Noi te ajutăm cu toate pregătirile înmormântării prin pachete de servicii funerare complete la cele mai bune prețuri.


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate de aceeasi firma:
book Tu stii ce incaltaminte este potrivita pentru copilul tau
book Web design, creare site Ploiesti
book Unde gasesti baloane personalizate in Bucuresti la preturi bune
book Vrei sa ai succes cu cabinetul stomatologic? Utilizeaza consumabile stomatologice, echipamente stomatologice de cea mai buna calitate
book Vizita in Muntii Apuseni
book Cabinet avocatură Sibiu
book Reduceri la bicicletele fitness marca InSPORTline
book Funerare Rainbow - Servicii profesionale de toaletare si cosmetizare a decedatilor.
book Priceperea si maiestria specialistilor din cadrul firmelor de pompe funebre
book Baloane cu heliu
 

Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Tu stii ce incaltaminte este potrivita pentru copilul tau
book Protectie impotriva tantarilor si insectelor
book Criolipoliza - beneficii pentru silueta dumneavoastra
book Beneficii manichiura cu oja semipermanenta
book Gomajul intr-un salon de cosmetica
book Tratament de peeling chimic pentru anotimpul rece
book Masaj reflexogen
book Unde gasesti baloane personalizate in Bucuresti la preturi bune
book Vrei sa ai succes cu cabinetul stomatologic? Utilizeaza consumabile stomatologice, echipamente stomatologice de cea mai buna calitate
book Piscina langa Bucuresti - servicii exceptionale
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online