Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Crucea Rosie Romana distribuie alimente si tichete sociale familiilor si persoanelor singure aflate in dificultate


Crucea Rosie Romana distribuie alimente si tichete sociale familiilor si persoanelor singure aflate in dificultateCategorie : Comunicate > Stil de viata
publicat pe : 19.12.2011

Crucea Rosie Romana vine in sprijinul persoanelor aflate in dificultate, in preajma Sarbatorilor de Iarna, oferind pachete cu alimente de baza si tichete sociale pentru peste 12.000 de familii.

 

Anul acesta, Crucea Rosie Romana  distribuie, prin filialele Crucii Rosii din intreaga tara, 60.000 de tichete sociale achizitionate cu bani de  la bugetul de stat, beneficiari fiind peste 12.000 de familii cu venituri reduse. Valoarea unui tichet este de 50 de lei.

 

Numai in Bucuresti se vor distribui aproximativ 400 de pachete cu alimente si cate 255 de tichete sociale in fiecare sector, ceea ce inseamna ca aproximativ 2.000 de familii primesc  sprijin din partea Crucii Rosii Romane de Sarbatori.

 

Ajutorarea familiilor si a persoanelor aflate in dificultate cu alimente de baza este rezultatul generozitatii populatiei care a raspuns apelului lansat in urma cu doi ani de Crucea Rosie Romana, acela de a dona alimente de baza pentru programul Banca de Alimente, in magazinele partenere. 

 

Pachetele cu alimente, in greutate de 12 kg, contin ulei, zahăr, faină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti si alte produse alimentare greu perisabile.

 

Vineri, 16 decembrie, a fost prima zi de distribuire a acestor ajutoare catre persoane aflate in dificultate. Beneficiari au fost doua familii din sectorul 6 , care au primit pachete cu alimente de baza de la doamna Mihaela Geoana, presedintele Crucii Rosii Romane, si de la doamna Margareta Paslaru, voluntar de onoare al Crucii Rosii Romane.

 

"Sarbatorile de iarna sunt momente in care sperantele pot prinde viata iar visele pot deveni realitate. Prin programul Banca de Alimente, lansat de Crucea Rosie Romana, oamenii generosi aduc bucurie in casele celor aflati in dificultate,  implinindu-le un vis - visul de a avea o masa asa cum se cuvine de Sarbatori. Le multumim tuturor celor care au raspuns apelului Crucii Rosii si avem convingerea ca impreuna, prin Banca de Alimente, mai putem implini un vis - O lume fara foame", a declarat doamna Mihaela Geoana, presedintele Crucii Rosii Romane.

 

A doua etapa a distributiei de alimente a avut loc luni, 19 decembrie, in sectorul 4, beneficiari fiind trei pensionare cu venituri reduse si o familie cu 10 copii, ale caror  varste sunt cuprinse intre 1 si 14 ani, parintii acestora neavand niciun venit. La actiune au participat domnul Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane, conducerea filialei sector 4 a Crucii Rosii Romane.

 

Marti, 20 decembrie, distributia de alimente va continua in sectorul 1 al Capitalei. Beneficiari vor fi o pensionara in varsta de 80 de ani si o familie cu 6 copii, acestia avand varste intre 1 si 10 ani.

 

Banca de Alimente a fost lansată la 26 septembrie 2009, ca o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse. Aceasta presupune colectarea de alimente greu perisabile în magazinele partenere ale Băncii de Alimente, stocarea lor in depozitele Crucii Roşii şi apoi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile.

 

In cei doi ani de la lansare, prin proiectul Banca de Alimente au fost colectate 281.980 kg de alimente, care au fost distribuite catre 43.856 familii /persoane singure. In prezent, proiectul se deruleaza in 29 filiale de Cruce Rosie, 6 din Bucuresti si 23 din judete.

 

Coordonator comunicare 
Nadia Lazar

www.crucearosie.ro


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Cum decoram spatiile verzi
book Tu stii ce incaltaminte este potrivita pentru copilul tau
book Protectie impotriva tantarilor si insectelor
book Criolipoliza - beneficii pentru silueta dumneavoastra
book Beneficii manichiura cu oja semipermanenta
book Gomajul intr-un salon de cosmetica
book Tratament de peeling chimic pentru anotimpul rece
book Masaj reflexogen
book Unde gasesti baloane personalizate in Bucuresti la preturi bune
book Vrei sa ai succes cu cabinetul stomatologic? Utilizeaza consumabile stomatologice, echipamente stomatologice de cea mai buna calitate
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online