Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Festivalul PROVINO, o Scoala a Vinului innobilata de Arta


Festivalul PROVINO, o Scoala a Vinului innobilata de ArtaCategorie : Comunicate > Stil de viata
publicat pe : 01.03.2012

Companii aflate pe primele locuri în Top 20 al celor mai importanţi producători de vin din ţară, distribuitori de vinuri din Fran ța și Spania, alături de expozanţi din industria vitivinicolă, participă la primul Festival de Vin, Artă, Gastronomie din Transilvania, organizat la Cluj Napoca, Grand Hotel Napoca, în perioada 15 - 18 martie 2012.

 

Festivalul PROVINO depăşeste cadrul de expoziţie și aduce în faţa publicului peste 300 de sortimente de vin. PROVINO reprezintă un eveniment al Vinului, o Şcoală a Vinului înnobilată de artă şi propune publicului său seri de socializare într-un cadru rafinat, cu muzică bună şi o expoziţie de artă, lansări şi degustări de vin și show-uri gastronomice live.

 

PROVINO Cluj - Napoca reuneşte organizaţii şi asociaţii reprezentative pentru lumea vinului din România, care îşi aduc contribuţia la organizarea primei ediţii a festivalului: Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România, Organizaţia Somelierilor din România 2011 şi specialişti din întreaga ţară care s-au format la Universitatea de Ştiinţe Agricole Cluj - Napoca.

 

Festivalul PROVINO promoveazä arta, cultura vinului si stiinla gastronomicä si oferä publicului vizitator oportunitatea de a lua parte la o serie de evenimente cu grad sporit de interactivitate: degustäri si lansäri de vin, cursuri introductive în lumea vinului, show-uri gastronomice.

 

Printre punctele de atrac ție ale Festivalului PROVINO se numără:

EXPOZIȚIA PROVINO, în cadrul căreia vor fi prezentate vinurile producătorilor din întreaga țară, dar și servicii pentru industria vinului, produse pentru servirea, îmbutelierea și expunerea vinurilor, produse auxili­are pentru vinuri şi servicii conexe pentru industria vinului.

 

ARTEXPO LA PROVINO, organizată împreună cu Universitatea de Artă și Design din Cluj - Napoca, pro­movează creaţiile artştilor plastici într-un spaţiu expoziţional ieşit din tiparele galeriei clasice, prin alăturarea inedită a vinului şi a operelor de artă. În plus în cadrul studioului de artă PROVINO, tineri artişti vor organiza ateliere de lucru neconvenționale.

 

DEGUSTARI COLECTIVE, WINE & GASTRONOMY, zonă dedicată degustărilor realizate sub îndru­marea degustătorilor autorizaţi şi somelierilor, unde publicul nespecialist PROVINO va trăi experienţa iniţierii în arta degustării vinului. La fiecare sesiune de degustări vor fi prezentate 6 sortimente de vin din fiecare soi - soiuri albe, soiuri roşii, soiuri roze, vinuri efervescente, vinuri tradiţionale româneşti, vinuri rare româneşti sau vinuri internaţionale.

 

Serile WINE , ART & GASTRONOMY, serate organizate în fiecare zi a Festivalului PROVINO, unde pasionaţii se vor putea bucura de creaţiile artiştilor clujeni în compania muzicii şi a vinurilor bune. Invitaţii vor asista la show-uri gastronomice susţinute de bucătari celebri, care, împreună cu maeştri somelieri, vor asocia vinurile cu mâncăruri alese. Spectacolele culinare vor fi urmate de degustări şi concerte de muzica jazz, blues şi muzică veche.

 

SCOALA VINULUI îmbină lecţiile practice cu lecţiile teoretice şi va avea loc în data de 17 martie, fiind or­ganizată de Asociaţia Degustătorilor Autorizați din Romania şi Organizaţia Somelierilor din România 2011. Pe durata celor trei module de curs, fiecare a câte două ore, pasionaţii învată de la profesionişti cum să apre­cieze un vin bun. Cursanţii sunt iniţiaţi în arta degustării vinului, deprind elemente din vocabularul vinului, li se prezintă jaloanele pentru a inţelege filosofia vinului şi raportul calitate / preţ şi învață să asocieze corect vinul cu mâncarea.

 

WINE SHOP, zona unde publicul vizitator va găsi şi va putea cumpăra diverse mărci de vinuri dar şi acce­sorii din industria vinului.

 

Festivalul de Vin, Arta, Gastronomie prelungeşte distracţia în cea de-a treia zi de festival, la PROVINO After Hours - BLACK & WINE Party. Expoziţia de vinuri se va transforma pentru vizitatori într-un club cu muzică bună, unde aceştia pot gusta din mâncărurile şi vinurile prezente în festival. Condiţia de participare este alegerea unei ţinute BLACK & WINE - ţinută de cocktail în culorile vinului preferat.

 

Prima zi PROVINO este rezervată exclusiv reprezentanţilor HORECA din Transilvania pentru întâlnirea cu producătorii de vin din România.

 

Ziua HORECA la PROVINO oferă acestora oportunitatatea de networking cu cei mai importan ți producători de vin din Romania, somelieri ş degustători profesionişti, enologi, companii din industria HORECA.

Tot în prima zi de festival, pe 15 martie, Vinul.Ro, partener media PROVINO, împreuna cu Organiz­aţia Somelierilor din România 2011, organizează un concurs de vinuri româneşti, VINURILE PRIMAVERII. Concursul presupune realizarea unor degustäri în orb, anonimatul tuturor probelor fiind garantat, iar singurele indicii prezentate juraţilor vor fi anul de recoltă şi categoria de preţ în care se în­cadrează vinurile supuse jurizării. Scopul principal al acestui „wine challenge" este de a oferi producătorilor un sprijin important în vânzarea vinurilor de calitate, în urma unor jurizări profesionale independente.

 

Producätori şi distribuitori de vin prezenti la PROVINO: Jidvei, Murfatlar, Cramele Recaş, Budureasca, Crama Oprişor, Crama Basilescu, Vinarte, Domeniile Sâmbureşti, Crama Gramma, Nomibo, Domeniile Boieru, Crama Borha, Crama Ţelna, Vin de Vie.

 

PROGRAM DE VIZITARE:

JOI, 15 martie - intrarea este rezervată exclusiv reprezentanţilor HORECA şi companiilor din domeniul vitivinicol şi gastronomic

VINERI, 16 martie - 11.00 - 19.00

SAMBATA, 17 martie - 11.00 - 19.00

DUMINICA, 18 martie - 11.00 - 17.00

 

PRETURI BILETE:

 

Acces FESTIVAL : 10 lei / persoanä

*Include: Acces Expoziţia de vinuri, show-uri gastronomice şi WINE SHOP

 

Acces DEGUSTARE DE VINURI: 30 lei/ persoanä

*Include: Degustare 6 sortimente de vin, tapas-uri din fructe şi brânzeturi, servicii profesioniste oferite de

somelierii OSR 2011.

 

Acces Seri VIP ART, WINE & GASTRONOMY: 50 lei/ persoanä

*Include: loc rezervat la masă, degustare a 20 de sortimente de vin, degustare a două preparate culinare calde pregătite de bucătarul invitat al serii, bufet suedez cu fructe şi brânzeturi

 

Acces PROVINO After Hours BLACK & WINE PARTY : 10 lei/ persoanä

*Studenţii care prezintă la intrare cardul STUD CARD, pot achiziţiona 2 bilete la preţ de unul

 

Pentru informații suplimentare vă rugăm contactați-ne pe email oana.raclariu@abplus.ro sau la telefon 0740.117.599, persoană de contact Oana Raclariu, Director de Eveniment.


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Cum decoram spatiile verzi
book Tu stii ce incaltaminte este potrivita pentru copilul tau
book Protectie impotriva tantarilor si insectelor
book Criolipoliza - beneficii pentru silueta dumneavoastra
book Beneficii manichiura cu oja semipermanenta
book Gomajul intr-un salon de cosmetica
book Tratament de peeling chimic pentru anotimpul rece
book Masaj reflexogen
book Unde gasesti baloane personalizate in Bucuresti la preturi bune
book Vrei sa ai succes cu cabinetul stomatologic? Utilizeaza consumabile stomatologice, echipamente stomatologice de cea mai buna calitate
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online