Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Gala Persoanelor cu Dizabilitati si-a desemnat castigatorii Editia "Educatie fara bariere" 2011


Gala Persoanelor cu Dizabilitati si-a desemnat castigatorii Editia "Educatie fara bariere" 2011Categorie : Comunicate > Stil de viata
publicat pe : 30.11.2011

ActiveWatch - Agenția de Monitorizare a Presei și Fundația Motivation România, împreună cu Fundația Vodafone România, au organizat în data 29 noiembrie 2011, în Studioul 3 al Televiziunii Române, a doua ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități -„Educație fără bariere".

 

Cătălin Stefănescu, relizatorul emisiunii Garantat 100%, a fost gazda evenimentului care a adus la un loc peste 200 de persoane cu dizabilități, angajatori publici și privați, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, specialiști în educație și incluziune socială și ziariști.

 

Pe scena Galei au evoluat trupele Dance Trauma din Cluj, alături de toboșarul Andrei Strătilă, Timpuri Noi, Vița de Vie, Alexandrina & Band și dansatorii Yoshihiro Katayama, Elena Măruță, Mădălina Marin și Mohammad Abedin Nehjadi.

 

Membrii juriului au avut o sarcină dificilă în a stabili premianții celor cinci categorii din concurs.

Astfel, la categoria "Porți deschise", dedicată celor care fac eforturi de accesibilizare, câștigătorul desemnat a fost Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța. Organizația a primit acest premiu pentru accesibilizarea de spații și materiale didactice: rampe, lifturi de scară, panouri informaționale în contrast cromatic, materiale în limbaj Braille, cărți tactile, sintetizatoare de voce. Dar, mai presus de toate, Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța și-a propus să accesibilizeze mințile oamenilor: au declanșat campanii de advocacy pentru a promova în grădinițele și școlile de masă educația incluzivă.

 

Câștigătorul secțiunii "Promovează abilitatea", dedicată presei, este Radio România Timișoara. În familia jurnaliștilor care promovează abilitățile persoanelor cu dizabilități, Radio România Timișoara este instituția media care a dedicat programe persoanelor cu sindrom Down, copiilor cu autism, copiilor nevăzători, persoanelor cu dizabilități intelectuale sau motorii. Radio România Timișoara ia acest premiu pentru efortul de a-și elibera ascultătorii de prejudecăți.

 

"Angajatorul abilității" din acest an este o companiie din linia întâi a frontului incluziunii: bauMax. Dincolo de angajarea a 19 persoane cu dizabilități, bauMax este o companie care participă la seminarii de informare pe subiectul dizabilității. Care face evenimente sportive, concerte și acțiuni de ecologizare, în care implică persoane cu și fără dizabilități.

 

La categoria "Școala tuturor abilităților", deschisă unităților de învățământ incluzive, câștigătorul desemnat de juriu a fost grădinița Casa Minunată, din Oradea. Needucabilii, așa cum fuseseră etichetați, s-au bucurat la Casa Minunată de sprijin și condiții pentru o dezvoltare armonioasă. Astfel că, în cei 17 ani de existență, Casa Minunată a reușit să ajute peste 200 de copii cu dizabilități să ajungă în şcolile din comunitate. În Casa Minunată au contat nevoia, interesul și aptitudinile fiecărui copil.

 

Oameni cu desăvârșire sunt toți candidații de categoria de competiție cu acest nume. Premiul cel mare la acestă secțiune îi revine Laurei Elena Huter, din Craiova. Laura Huter îi ajută pe puștii cu deficiențe de auz de la Centrul Școlar "Beethoven" din Craiova să cucerească premii și lumi. Tactul pedagogic, răbdarea și empatia o ajută să coordoneze multe din activitățile extracurriculare de la școala pe care a absolvit-o și la care predă acum. Dar Laura nu se mulțumește numai cu a fi, așa cum spun colegii ei "un lider calm, elegant, înțelegător și foarte atent". Dansează, face coregrafie, pantomimă și teatru și studiază pictura.

 

Premiul de popularitate

Alexandru Nicolae Ghenescu este un puști pasionat de lectură, matematică și informatică din satul Ghirbom din Alba. Vrea să învețe informatica la Colegiul Național „Horia, Cloșca și Crișan" din Alba Iulia și nu-i lipsește curajul de a încerca să se descurce singur în oraș. Optimist și simpatic, e iubit de comunitatea lui și a primit peste 1600 de încurajări să meargă mai departe.

 

Gala Persoanelor cu Dizabilități "Educație fără bariere" va fi difuzată sâmbătă, 3 decembrie 2011, la TVR1, începând de la ora 15.10.

 

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în pregătirea acestui eveniment:

 

Celor care s-au înscris în competiția galei și celor care i-au susținut prin voturile lor;

 

Comunicatorilor acestei gale: Vlad și Teodora Stamate, Dorina Stamate, Lucian Negoiță, Ștefan Bandol, Ortansa Moraru, Gabriela Constantin, Erika Garnier, Mohammad Abedin și Mădălina Marin, Florin Georgescu, Barb Carman, Daniela Teodorescu, Alexa Stănescu, personalul și copiii de la școala pregătitoare a Asociației "Învingem autismul", beneficiarii Fundației Pentru Voi, Marian Elisei;

 

Artiștilor din trupele Vița de Vie, Timpuri Noi, Alexandrina & Band, Dance Trauma, și lui Andrei Strătilă, domnului Yoshihiro Katayama și Elenei Măruță, care au fost pe scena evenimentului.

 

Lui Cătălin Ștefănescu și echipei de producție din partea TVR1 ;

 

Membrilor juriilor celor cinci categorii de competiție: Cornel Cojocaru, de la Banca Comercială Română, Daniel Kozak, de la Banca Mondială, Roxana Vitan, de la Fundația Româno-Americană, Sally Wood Lamont, de la Comitetul Român Paralympics, Andreea Sorescu, de la Asociația "Învingem autismul", Alex Luchici, blogger, Excelența Sa Andreas von Mettenheim, Ambasadorul Republicii Federale Germania, Șerban Sturdza, architect, Adina Milac, de la Institutul de Biochimie al Academiei Române, Florin Georgescu, de la Asociația Tandem, Luca Niculescu, RFI România, Vlad Mixich, de la Hotnews, Ștefan Cândea, de la Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, Edmond McLoughney, UNICEF, Carmen Lică, de la Fundația Step by Step România, Barb Carman, de la Mosaic, SUA;

 

Reprezentanței Comisiei Europene la București, sub patronajul căreia s-a desfășurat Gala;

 

TVR1, care a sigurat producția evenimentului;

 

Partenerului Adevărul Holding;

 

Celor care au dat vestea mai departe: Europa FM, București FM, 24 FUN, Oops Media, Elle, Avantaje, Psychologies, Baby, Hotnews.ro, SmartWoman.ro, BestJobs.ro, RomaniaPozitiva.ro, PromoAfaceri.com, BusinessCover.ro, B365.ro, Startevo.ro.

 

Celor care au susținut Gala: Fundația Transilvania, Fundația Valvis, Special Olympics România, Fundația Step by Step, Media Image, Business Travel & Events, Cristalex, Murlfatlar, Coca Cola, IMPHOTO și GUITARSHOP.

 

Unităților protejate ARTO & MOTIVATION S.R.L.

 

Domnului Sorin Obretin și echipei SOVIS PRINT pentru tipărirea tuturor materialelor acestui eveniment.


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Cum decoram spatiile verzi
book Tu stii ce incaltaminte este potrivita pentru copilul tau
book Protectie impotriva tantarilor si insectelor
book Criolipoliza - beneficii pentru silueta dumneavoastra
book Beneficii manichiura cu oja semipermanenta
book Gomajul intr-un salon de cosmetica
book Tratament de peeling chimic pentru anotimpul rece
book Masaj reflexogen
book Unde gasesti baloane personalizate in Bucuresti la preturi bune
book Vrei sa ai succes cu cabinetul stomatologic? Utilizeaza consumabile stomatologice, echipamente stomatologice de cea mai buna calitate
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online