Informatii comunicate

COMUNICATE

 

O saptamana de vacanta la ARTmania Festival Sibiu 2011


O saptamana de vacanta la ARTmania Festival Sibiu 2011Categorie : Comunicate > Stil de viata
publicat pe : 05.08.2011

Intalniri, vizite la muzee, expozitii diverse si workshopuri vor completa programul concertelor din cadrul Festivalului ARTmania in saptamana 8-14 august 2011.

 

Luni, festivalul incepe printr-un eveniment de deschidere ce va avea loc la Oldies Pub Live Music, eveniment organizat in colaborare cu Transilvania Rock Society de la ora 21:00. 

 

Incepand cu ziua de marti si pana duminica posesorii de bratari ARTmania Festival 2011 vor putea sa viziteze, intre orele 10:00-18:00, expozitiile oferite de Muzeul National Brukenthal (reduceri speciale) si Complexul Muzeal National ASTRA (intrare gratuita). 

 

Marti, la ora 19:00, la Cafeneaua Artistilor - ArtCafe din Piata Mare, bloggeri din Sibiu si cei interesati de comunicarea Festivalului si a Sibiului cultural sunt invitati sa schimbe opinii cu organizatorii festivalului ARTmania.

 

Miercuri de la ora 12:00 sunt programate doua vernisaje in cadrul Centrului Cultural Habitus: Anda Cofaru - „Din Adancuri" si Diana si Dorina Pantea "Rock Momerandum". Expozitiile vor putea fi vizitate si in zilele urmatoare intre orele 10:00 - 18:00.

 

Expozitia Andei Cofaru, „Din Adancuri" este dedicata Tarjei Turunen si isi propune prin ilustratiile sale sa prezinte metaforic ideea scufundarii in adancuri. Contrar perceptiei generale, in adancuri nu se afla nici resemnarea, nici sfarsitul, ci o valoroasa sursa de putere, cunoastere si regenerare. Expozitia este inspirata de muzica Tarjei si de pasiunea acesteia pentru scufundari, de „furtunile" si „caderile" din viata solistei finlandeze, dar si de puterea acesteia de a reveni la suprafata mai puternica si mai increzatoare. Anda Cofaru este absolventa a Universitatii de Arte Plastice si Design din Cluj-Napoca si a mai expus in cadrul Festivalului ARTmania in 2009, cu seria de picturi „Live on Canvas".

 

Miercuri seara, incepand cu ora 18:30, organizatorii propun un tur ciclist al spatiilor Festivalului ARTmania 2011. Cei care au venit cu bicicleta la festival, datorita parteneriatului incheiat intre ARTmania si CFR, si nu numai, au ocazia de a parcurge un traseu interesant care ii va duce atat prin zona centrala a Sibiului, cu plecare din Piata Mica, pana la Muzeul ASTRA cat si in Padurea Dumbrava, locul de desfasurare al evenimentelor din ARTmania Festival Sibiu Arena. 

 

Centrul Cultural Habitus va gazdui si Rock Memorandum, o expozitie de pictura a Dorinei si Dianei Pantea, dedicata Tarjei Turunen, trupelor Helloween, Pain, HIM, Lacrimas Profundere, Dark Tranquillity, Kamelor, Sirenia si Marylin Manson. Picturile sunt un omagiu adus rockului contemporan, de unde si titlu expozitiei- Rock Memorandum. Imaginile, gothic and dark sunt inspirate de repertoriul trupelor rock si metal care au participat nu doar in cadrul editiilor anterioare ale festivalului ci si la editia cu numarul sase de anul acesta. Plasticitatea ludica a picturilor transpare in reprezentari si compozitii ample, ce trateaza subiecte mistice, oculte, inspirate de tonurile rockului contemporan. SAFIR & RIFAS (Pantea Dorina si Pantea Diana) sunt absolvente ale Facultatii de Arte Plastice, sectia Pictura, din cadrul Universitatii de  Arta si Desing din Cluj-Napoca, iar la ora actuala sunt masterande in cadrul facultatii de Arte si Design sectia Surse si Resurse, a Universitatii de Vest din Timisoara. Au participat in Austria, alaturi de nume sonore ca Josef Beuys, Hans Schnell, Paul Schneider, Schumacher  etc la expozitia: Im Kontext- Hans Schnell Internationale Kunst der Gegenwart.

 

Joi, artmaniacii pot opta pentru un tur ghidat al Palatului Brukenthal, cu incepere de la ora 12:00, iar mai apoi isi pot delecta ochii cu expozitia fotografica ARTnatomy - The Reconfiguring Eye, o expozitie a fotografului Miluta Flueras expusa in Cafeneaua Artistilor - ArtCafe din Piata Mare. Joi seara, incepand cu ora 21:30, cei dornici de un party de incalzire sunt invitati in Oldies Pub Live Music, pentru a petrece pe muzica de la "Heavy Hour".

 

Vineri, odata cu deschiderea Artmania Festival Sibiu Arena, incepand cu ora 10:00, publicul va putea vizita si expozitia Live Aeons. O colectie de fotografii realizate de Victor Cristescu si Dumitru Catalin care isi propune sa surprinda intensitatea concertelor live, relatia dintre trupa si public si felul in care fiecare dintre acestia incearca sa soarba cat mai mult din energia momentului. 

 

Sambata, participantii la festival sunt invitati intre orele 11:00 - 13:00 sa viziteze Muzeul Civilizatiei Transilvane ASTRA unde vor avea loc patru workshop-uri dedicate participantilor la ARTmania Festival Sibiu 2011: Gheorghe Tambrea - Horezu - olarit; Ana si Ioana Negoita - Sibiu - confectii masti traditionale, Doina Nistor - Brasov - confectionat papusi ecologice, dar si fierari pregatiti pentru metalisti in Fieraria traditionala din Muzeul in aer liber.

 

Tot sambata, la ora 18:00, in interiorul festivalului va avea loc lansarea  oficiala a cartii "Tovarasi de camera. Student la Chisinau" - Mihail Vakulovski, iar duminica la ora 13:00 pasionatii de fotografie sunt asteptati in Cafeneaua Artistilor - ArtCafe pentru un Workshop dedicat fotografiei de concert.

 

Pentru a afla toate evenimentele organizate in saptamana ARTmania, puteti consulta pagina oficiala a festivalului www.artmaniafestival.ro sau facebook.com/artmania.festival in sectiunea events.

 

Tuborg este berea oficiala a festivalului si prezinta ARTmania Festival Sibiu Arena in padurea Dumbrava, iar in Piata Mica publicul se va revigora in spatiul ARTmania Festival & Granini Refreshing Area. Bilbor, marca care aduce puritatea de la altitudine devine in 2011 apa oficiala a Festivalului ARTmania.

 

Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

 

ARTmania Festival Sibiu 2011

www.artmaniafestival.ro


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Tu stii ce incaltaminte este potrivita pentru copilul tau
book Protectie impotriva tantarilor si insectelor
book Criolipoliza - beneficii pentru silueta dumneavoastra
book Beneficii manichiura cu oja semipermanenta
book Gomajul intr-un salon de cosmetica
book Tratament de peeling chimic pentru anotimpul rece
book Masaj reflexogen
book Unde gasesti baloane personalizate in Bucuresti la preturi bune
book Vrei sa ai succes cu cabinetul stomatologic? Utilizeaza consumabile stomatologice, echipamente stomatologice de cea mai buna calitate
book Piscina langa Bucuresti - servicii exceptionale
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online