Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Romanian Adventure Fest 2011


Romanian Adventure Fest 2011Categorie : Comunicate > Stil de viata
publicat pe : 13.05.2011

In perioada 27-29 Mai 2011, in Defileul Jiului, Romanian Adventure organizeaza primul Festival de sporturi extreme si aventura din Romania.

 

Prin organizarea acestui eveniment urmarim sa punem turismul de aventura pe harta evenimentelor de interes, cum ar fi festivalurile de muzica, film, teatru, arta medievala etc. Un alt scop urmarit este acela de a arata turistilor romani ca o vacanta activa este mult mai placuta decat turismul clasic si ca pot trai senzatii si experiente extraordinare la sfarsit de saptamana.

 

De asemenea, acest festival se doreste a fi un pas in atragerea tinerilor catre aceste sporturi. Nu in ultimul rand, festivalul doreste sa atraga atentia autoritatilor locale, dar mai ales a celor din domeniu turismului, cu privire la potentialul turistic al acestui gen de activitati, in speranta promovarii si realizarii de facilitati la nivel national.

 

Activitati

 

Activitati sportive

Festivalul va cuprinde urmatoarele "ateliere" sportive:

a. River rafting - Coborâre pe raul Jiu, în bărci speciale, pe traseu de 1- 2 ore. Asistenta va fi asigurata de catre o echipa de instructori cu experienta in raftingul sportiv si de agreement.

b. Canyoning - Parcurgerea unor vai accidentate, active (cascade, săritori etc.) sau a unor canioane înguste şi adânci.

c. Scufundari (lac) - Scufundarile in lacuri montane iti ofera o experienta extraordinara si posibilitatea de a realiza fotografii de exeptie, tinand cont de vizibilitatea mare intalnita aici.

d. Sailing (lac) - Pe un lac de munte poti invata din tainele marinariei cu panze, traind senzatia o senzatie unica atunci cand iti va veni randul la carma.

e. Alpinism/Tiroliana - Trasee de diferite grade de dificultate.

f. Offroad - Poti conduce o masina de offroad pe drumuri neindicate pe harti.

g. Speologie - Tura cu durata de aprox. 1 ora in pestera bogata in formatiuni, meandre si sali inalte.

Entertainment

a. Petrecere organizata in seara zilei de 28 Mai pe malul Jiului, avand ca punct central un foisor special amenajat, situat in interiorul campingului. Petrecerea va fi precedata de un foc de tabara si presarata cu eventuale concursuri. 

b. Proiectia Finalei Ligii Campionilor. 

 

Perioada

27- 29 Mai

Aceasta perioada a fost aleasa datorita unui complex de factori. 

Conditiile meteo de la sfarsitul lunii mai ofera confort termic pentru participanti in timpul zilei, dar mai ales noaptea, permitand camparea in cele mai bune conditii.

Debitele cursurilor de apa folosite pentru sporturile acvatice se afla in aceasta perioada la un nivel ideal, fiind spectaculoase dar cu un grad scazut de pericol. Acest aspect este important in special pentru incepatori.

In aceasta perioada nu exista nici o sarbatoare religioasa importanta sau alta sarbatoare legala.

De asemenea, perioada concediilor este inca departe, iar acest eveniment poate fi prima iesire din acest an pentru iubitorii de vacante active si miscare.

 

Locatie

Festivalul va avea ca punct de organizare Complexul Lainici din Defileul Jiului.

Aici va fi stabilita intreaga baza logistica si tot de aici se va pleca spre "atelierele" sportive.

Intreaga zona, pe o suprafata de aprox. 3 ha de o parte si de alta a DN 66, este proprietate privata, nefind nevoie de aprobari speciale din partea autoritatilor locale.

 

Program

27 Mai

10:00  - Deschiderea festivalului

11:00 - 19:00 - Sporturi de aventura - Participantii se vor prezenta la punctul de start al fiecarei activitati, pe baza voucher-ului si a programarii.

28 Mai

10:00 - 19:00 - Sporturi de aventura - Participantii se vor prezenta la punctul de start al fiecarei activitati, pe baza voucher-ului si a rezervarii.

21:00 - Petrecere - Se va organiza intr-un foisor situat pe malul Jiului

21:30 - 24:00 Proiectie - Finala Ligii Campionilor 

29 Mai

10:00 - 18:00 - Sporturi de aventura - Participantii se vor prezenta la punctul de start al fiecarei activitati, pe baza voucher-ului si a rezervarii.

18:00 - Festivitatea de inchidere

 

Servicii turistice 

Cazare

Serciviile de cazare vor fi asigurate de Hotel Lainici cu capacitatea de 90 de locuri si campingul aflat in aceeasi incinta, unde pot fi montate cateva sute de corturi. De asemenea vor fi rezervate locuri de cazare in pensiunile aflate in vecinatate, in imprejurimile orasului Bunbesti-Jiu si zona turistica Novaci - Pestera Muierilor - Baia de Fier, unde se gasesc alte cateva sute de locuri de cazare.

 

Masa

Serviciile de alimetatie vor fi asigurate de restaurantul hotelului cu capacitate de 60 de locuri, un bufet, 2 terase cu capacitatea de 80 si respective 30 de locuri, foisor cu capacitatea de 40 de locuri, 1 magazin, 2 foisoare cu preparate la gratar.

 

Transport

La festivalului Romanian Adventure Fest din Defileul Jiului de la Lainici, se va putea ajunge usor cu autoturismul, locatia aflandu-se pe DN 66. De asemenea se poate ajunge cu orice cursa regulata de autocar spre Petrosani pornind din sudul tarii, sau spre Targu Jiu pornind din Ardeal.

La festival se poate ajunge si cu trenul, gara Lainici fiind situata la cateva sute de metri de locul de desfasurare.

 

Turistii care vor dori sa participe la Festivalul de sporturi extreme si aventura isi pot procura contra cost, in prealabil sau de la fata locului, voucher-ul corespuzator uneia sau mai multor activitati, impreuna cu rezervarea orei de participare.

 

 

Despre Romanian Adventure

Incepand cu anul 2003, firma Romanian Adventure a oferit pachete turistice destinate evenimentelor de team building si de tip incentive, domeniu care abia se nastea in Romania.

 

De atunci incoace oferta noastra s-a diversificat in permanenta, programele de team building ajungand sa cuprinda alaturi de jocuri specifice outdoor si indoor, sporturi, precum si activitati de tip "team adventure".

 

In prezent, printre beneficiarii programelor de team building si incentive organizate de Romanian Adventure se numara importante companii si institutii romanesti si straine, grupuri de prieteni etc.

 

Valentin Gheorghe - Manager

ROMANIAN ADVENTURE

www.romanianadventure.com


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Cum decoram spatiile verzi
book Tu stii ce incaltaminte este potrivita pentru copilul tau
book Protectie impotriva tantarilor si insectelor
book Criolipoliza - beneficii pentru silueta dumneavoastra
book Beneficii manichiura cu oja semipermanenta
book Gomajul intr-un salon de cosmetica
book Tratament de peeling chimic pentru anotimpul rece
book Masaj reflexogen
book Unde gasesti baloane personalizate in Bucuresti la preturi bune
book Vrei sa ai succes cu cabinetul stomatologic? Utilizeaza consumabile stomatologice, echipamente stomatologice de cea mai buna calitate
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online