Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Special Olympics Romania si-a facut auzita vocea la Summitul European al Tinerilor Special Olympics


Special Olympics Romania si-a facut auzita vocea la Summitul European al Tinerilor Special OlympicsCategorie : Comunicate > Stil de viata
Informatie adaugata de : Fundatia Special Olympics din Romania
publicat pe : 06.10.2010

In cadrul jocurilor Europene de Vara Special Olympics Polonia 2010, Special Olympics Romania a luat parte nu doar la competitiile sportive, ci si-a facut auzita vocea si la Summit-ul Tinerilor din regiunea Europa/Eurasia. Echipa noastra, formata dintr-un sportiv Special Olympics (Ioana Tanase – Scoala de Arte si Meserii nr.3 Bucuresti), un partener (Alexandra Ghita – Colegiul Economic “Hermes”) si un insotitor (Nicoleta Cojoianu – Special Olympics Romania), a participat timp de 6 zile la o serie de activitati socio-educationale alaturi de alti 70 de tineri cu si fara dizabilitati intelectuale din 16 tari: Polonia, Rusia, Turcia, Marea Britanie, Germania, Austria, Italia, Belgia, Georgia, Kirghistan, Tajikistan, Kazahstan, Serbia, Bosnia si Hertegovina, Grecia si Letonia.

 

Delegatia noastra a avut parte de experiente minunate in cadrul Summit-ului, fiind implicata in numeroase workshop-uri interactive. In prima zi, workshop-urile au vizat socializarea, participantii au putut afla mai multe unii despre ceilalti, despre tarile din care provin, dar mai ales despre experienta fiecaruia in cadrul Special Olympics. In zilele urmatoare activitatile socio-educationale au presupus intervievarea unui sportiv Special Olympics si a unui partener implicat in sporturi unificate, cu scopul trasarii unor concluzii in ceea ce priveste motivatia acestora de a fi parte la Jocurile Europene Special Olympics. Un alt workshop a fost dedicat invatarii tehnicii fotografiei si jurnalismului, in cadrul caruia, fiecare participant a putut fi pe rand cameraman, reporter si intervievat. 

 

O alta activitate interesanta a fost worshop-ul cu UNICEF Polonia, in cadrul caruia participantii au putut afla mai multe despre propriile drepturi, prin dezbaterea Conventiei Drepturilor Copilului si a Conventiei Drepturilor Persoanelor cu Dizabilitati. De asemenea, tinerii prezenti la Summit au avut ocazia sa se informeze cu privire la atragerea de granturi pentru sustinerea propriilor activitati Special Olympics, in cadrul unui workshop moderat de Sabine Menke, Senior Manager Tineret si Sporturi Unificate in cadrul Special Olympics Europa/Eurasia.

 

In cadrul activitatilor Summitului, bineinteles ca nu a lipsit nici distractia, din program facand parte cunoasterea orasului Varsovia prin intermediul unor jocuri interactive, precum si vizitarea Rope Park  sau cinele in oras si bowling.

 

De asemenea, participantii la Summit au avut ocazia sa asiste la impresionanta Ceremonie de Deschidere a Jocurilor Europene de Vara Special Olympics si sa-si sustina delegatiile nationale. Tot in categoria experientelor unice se incadreaza sedinta deschisa din Parlamentul Polonez, in cadrul careia tinerii cu si fara dizabilitati au avut ocazia sa se afle fata in fata cu factorii de decizie si sa le expuna problematica persoanelor cu dizabilitati, pentru a cauta impreuna solutii la dificultatile sociale cu care se confrunta aceste persoane.

 

Deasupra tuturor acestor activitati interactive exista insa o amintire pe care fiecare a luat-o acasa in tara de origine: amintirea unei prietenii adevarate, o prietenie ce transcede barierele legate de limba, nationalitate sau dizabilitate - prietenia Special Olympics. Pentru multi dintre participanti, experienta Summitului a fost cel mai bun lucru care li s-a intamplat pana acum.


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate de aceeasi firma:
book Eveniment de Recrutare, evaluare a starii de sanatate si competitie sportiva la Constanta
book Ziua Internaţională Eunice Kennedy Shriver – 24 septembrie 2011
book Delegatia Special Olympics Romania este in drum spre Atena!
book Jocurile Nationale Special Olympics, 4 - 7 iunie, Bucuresti
book A inceput numaratoarea inversa!
book A III-a editie a Zilei Internationale pentru incetarea utilizarii cuvantului “Retardat”
book Cativa tineri cu dizabilitati intelectuale au inceput antrenamentele de inot
book Un nou eveniment de recrutare, evaluare a starii de sanatate si competitie sportiva
book Sanse Egale pentru Integrarea in Munca a Persoanelor cu Dizabilitati Intelectuale
book Campionii nostri, la Jocurile Europene de Vara Special Olympics din Polonia
 

Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Haina de blana naturala de vulpe argintie, piesa de rezistenta in sezonul rece
book Ce conține un parfum
book Cum decoram spatiile verzi
book Tu stii ce incaltaminte este potrivita pentru copilul tau
book Protectie impotriva tantarilor si insectelor
book Criolipoliza - beneficii pentru silueta dumneavoastra
book Beneficii manichiura cu oja semipermanenta
book Gomajul intr-un salon de cosmetica
book Tratament de peeling chimic pentru anotimpul rece
book Masaj reflexogen
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online