Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Bateria laptop-ului. Cum o putem proteja, recalibra si ce facem cand s-a stricat


Categorie : Comunicate > Web, tehnologie, IT
Informatie adaugata de : SC EMPORIS NETWORKS SRL
publicat pe : 21.05.2013

Bateriile Li-Ion (inclusiv bateriile de laptop) functioneaza pe baza miscarii ionilor intre electrozii negativi si pozitivi. Teoretic acest mecanism ar trebui sa functioneze la nesfarsit, dar ciclurile incomplete de incarcare-descarcare, temperaturile neadecvate si imbatranirea celulelor scad performantele bateriei de laptop.

 

Din moment ce asteptarile utilizatorilor sunt destul de ridicate in privinta performantelor unui acumulator de laptop, producatorii adopta o atitudine conservativa atunci cand vine vorba despre garantarea in timp a performantelor si se limiteaza, de obicei, la a granta functionarea bateriei in parametrii optimi pentru maxim 300-500 de cicluri incarcare-descarcare.

 

Pentru prelungirea duratei de viata a bateriei laptop-ului dvs avem cateva sfaturi utile ce va vor ajuta sa va mentineti bateria in forma maxima:

1. Primul si cel mai important pas este sa folositi bateria doar atunci cand este necesar. Ce vrem sa spunem prin asta? Atunci cand nu sunteti obligat sa folositi laptop-ul pe baterie inlaturati-o din laptop si puneti-o la pastrare intr-un sertar. Preferabil ar fi ca gradul de incarcare sa fie undeva la 40-50% pe perioada stocarii.

 

2. Incercati, pe cat posibil, sa mentineti temperatura bateriei sub 30 grade Celsius. Celulele Li-Ion sunt sensibile la temperatura si se degradeaza cand sunt expuse la temperaturi mari. Pe timpul verii nu lasati niciodata laptop-ul in masina deoarce temperaturile depasesc cu mult limitele maxime recomandate de producatori, ducand la degradarea prematura a bateriei laptop-ului. Evitati sa folositi laptop-ul in pat, pe perne sau pe paturi!

 

Pentru a beneficia de o autonomie cat mai mare va recomandam sa respectati urmatoarele sfaturi:

1. Diminuati intensitatea ecranului! Ecranul este cel mai mare consumator de energie din laptop-ul dvs. Reduceti gradul de iluminare pana la un minim confortabil, veti fi surprins de rezultate!

 

2. Evitati folosirea prerifericelor atunci cand lucrati pe baterie. Orice briz-briz conectat la USB consuma curent

 

3. HDD, nu DVD! - Incercati sa folositi unitatea DVD cat mai putin! Copiati-va datele pe HDD-ul laptop-ului inainte sa il scoateti de la incarcat. Nu tineti discul in unitatea DVD a laptop-ului. Acesta consuma mai mult decat credeti! 

 

4. Opriti conexiunile inutile: Bluetooth, Ifrarosu, Webcamul chiar si Wireless-ul, daca nu aveti nevoie de internet

 

5. Mentineti sistemul de racire al laptop-ului curat! Un ventilator care merge la turatie maxima consuma mult mai mult curent din baterie, consum ce poate fi evitat!

 

Daca sistemul de operare nu mai indica corect nivelul de incarcare al bateriei, este nevoie de o calibrare. Calibrarea se face prin descarcarea completa a bateriei si apoi reincarcarea pana la nivelul maxim. Controllerul bateriei poate masura astfel care este nivelul minim si maxim actual de incarcare. Este recomandat sa va calibrati bateria laptop-ului cel putin o data pe luna.

Ce e de facut in cazul in care bateria laptop-ului nu isi mai revine nici dupa calibrare? In acest caz singura optiune ramasa este sa o inlocuiti.

 

Power Laptop este un magazin online ce comercializeaza baterii de laptop pentru aproape orice model de laptop si ofera 12 luni garantie pentru toate produsele vandute. Pe langa baterii puteti comanda tastaturi, ecrane, incarcatoare si alte componente de laptop ce se pot strica.

http://www.powerlaptop.ro


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii comunicate
Alte comunicate de aceeasi firma:
 

Informatii comunicate
Alte comunicate din aceeasi categorie:
book Cum sa faci singur promovare online pentru afacerea ta
book Web design, creare site Ploiesti
book Promovare online pentru o afacere mica
book Business online cu ajutorul marketing-ului
book La cine apelam pentru promovarea online
book Ce trebuie sa stim despre un expert SEO
book Promovarea unei afaceri prin intermediul comunicatelor de presa
book Cucereste potentiali clienti cu ajutorul advertorialelor
book Care este cea mai buna varianta de hosting in mediul online?
book Servere dedicate de la SC ITEXCHANGE CONSULTING
 
Informatii comunicate

COMUNICATE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online