Promovare afaceri, publicare comunicate de presa
Promovare firme, servicii si produse prin articole, publicitate online evenimente


![]() |
DOCUMENTATII |
|
PSA - Test rapid tip casetă pentru determinarea antigenului
prostatic specific din ser, plasma sau sange integral
cod SN 3.6
Principiul: Testul este imunocromatografic, tip sandwich, destinat determinării antigenului prostatic specific din ser, plasma sau sange integral. Este test rapid, destinat uzului profesional, având un grad ridicat de specificitate şi sensibilitate. Senzitivitatea este de 4 ng/mL. Kitul este conceput pentru unică utilizare, în laboratoarele de analize, fiind de uz profesional .
Materiale prevăzute în trusă:
1. Caseta în ambalaj individual.
2. Instrucţiuni de utilizare.
Condiţii de păstrare: caseta se poate păstra la temperatura camerei până la data înscrisă pe ambalaj. A se păstra ferită de lumină puternică, umezeală sau căldură.
Recoltarea şi păstrarea probei:
Serul: poate fi obţinut prin metodele uzuale standard ( nu se folosesc anticoagulanţii). Evitaţi serurile ce conţin precipitate. Dacă proba nu poate fi testată în ziua recoltării, poate fi păstrată timp de 3 zile la 2 - 8ºC, iar pentru perioade mai lungi se recomandă congelarea la - 20ºC. Evitaţi congelarea şi decongelarea repetate. Înainte de testare probele se aduc la temperatura camerei.
Norme de securitate: utilizatorul acestui test trebuie să respecte toate normele de securitate prevăzute de Ministerul Sănătăţii pentru cazurile în care se manipulează material potenţial infectant, purtător de boli transmisibile. Nu se foloseşte caseta după data expirării. Nu se foloseşte caseta decât pentru o singură determinare.
Tehnica de lucru:
1. Scoateţi caseta din ambalaj si aşezaţi-o pe o suprafaţa netedă şi uscată.
2. Pipetaţi 100 µL din proba în godeul rotund. Nu pipetaţi următoarea picătură până când cea precedentă nu a fost absorbită!
3.
Citiţi rezultatele în decurs de 10 min. Nu depăşiţi 15 min.
Interpretarea rezultatelor: odată cu începerea desfăşurării testului, o linie roz va apare în zona de control, C, a ferestrei de citire - linia de control. Atenţie! Această linie trebuie să apară la toate probele pe care le veţi analiza! Dacă această linie nu apare, testul este invalid şi trebuie repetat. Apariţia unei linii roz în zona de test, T, a ferestrei de citire indică faptul că rezultatul este pozitiv.
Rezultatul pozitiv: este dat de prezenţa a doua linii roz în fereastra de citire.
Rezultatul negativ: este dat de prezenţa unei singure linii roz în zona de control a ferestrei.
Rezultatul invalid: în absenţa oricărei linii. Aceasta înseamnă că a avut loc o greşeală în modul de lucru sau că reactivii de testare au fost deterioraţi. În acest caz trebuie refăcut testul cu o casetă nouă.
Limitele testului: deşi acest test are o acurateţe foarte mare în detectarea antigenului prostatic specific, există o foarte mică rată a incidenţei unor rezultate eronate. Dacă există o mică suspiciune asupra rezultatului, testul trebuie repetat testul trebuie repetat (printr-o metoda superioara de analiza, gen ELISA) , folosindu-se o nouă probă de ser proaspăt recoltat. Ca şi în cazul altor teste de laborator, diagnosticul trebuie interpretat după confruntarea rezultatului testului cu alte investigaţii şi cu datele clinice.
2. Nu utilizaţi testele după data expirării.
3. A se pastra la temperaturi intre 15 si 28 °C.
![]() |
DOCUMENTATII |
|