Informatii evenimente

EVENIMENTE

 

Invatam ... dintr-o privire! Parteneriatul MNAR si BRD debuteaza cu o noua oferta educativa


Invatam ... dintr-o privire! Parteneriatul MNAR si BRD debuteaza cu o noua oferta educativaCategorie : Evenimente > Alte evenimente
publicat pe : 16.05.2019

Muzeul Național de Artă al României și BRD lansează un parteneriat de doi ani care urmărește finalizarea viitoarei expuneri de artă japoneză din cadrul Galeriei de Artă Orientală. Debutul parteneriatului va fi marcat de un program educativ inedit inspirat de gravura japoneză.

 

Cunoscută pentru implicarea activă în susținerea vieții culturale, BRD-Groupe Société Générale sprijină nu numai arta contemporană ci și valorificarea patrimoniului din România „Acest parteneriat este expresia implicării BRD în comunitate şi suntem entuziasmaţi să deschidem o nouă punte care va favoriza educaţia artistică a publicului de azi, dar mai ales a celui de mâine. Rolul nostru este să sprijinim MNAR în demersul său de a oferi vizitatorilor un parcurs muzeal complet, iar prin programele educative pentru copii şi familii să încurajăm educaţia pluridisciplinară, să transformăm vizitele la muzeu într-o experienţă inedită şi dorită",  a declarat Flavia Popa - Secretar General BRD-Groupe Société Générale.

 

Pentru MNAR, parteneriatul public-privat este esențial pentru redeschiderea Galeriilor de Artă Orientală și de Arte Decorative Europene, prin care expunerea permanentă a muzeului va deveni completă.

„Ajutorul financiar acordat de BRD-Groupe Société Générale în perioada 2018 - 2019 urmează a fi folosit pentru finalizarea lucrărilor de amenajare a sălilor rezervate artei japoneze. Totodată, o parte din fonduri va fi direcționată către realizarea unor programe educative care se adresează tuturor celor dornici să intre mai adânc în tainele culturii orientale. Este pentru prima oară când muzeul colaborează cu Asociația Moara de hârtie pentru a oferi demonstrații de hârtie manuală niponă, cu materiale originale aduse direct din Japonia. Atelierele de hârtie sunt completate de cele de gravură susținute de colegii noștri restauratori cu specializări în tehnici tradiționale japoneze. Ne bucurăm că BRD a înțeles importanța misiunii educative a muzeului, contribuind la susținerea acestor programe" subliniază arh. Liviu Constantinescu, directorul general interimar al MNAR. 

 

Programele constituie o noutate absolută în ceea ce privește activitățile pentru public concepute de colectivul secției Educație și coincid cu lansarea noii oferte educative pentru publicul școlar și nu numai. Ele se vor derula pe parcursul a două weekenduri, sâmbătă 8 decembrie - ateliere de hârtie manuală susținute de Asociația Moara de hârtie și sâmbătă 15 decembrie - ateliere de gravură japoneză, adresându-se atât familiilor cu copii între 10-14 ani (ora 11.00) cât și tinerilor și adulților (ora 15.00).

 

Pe parcursul anului 2019 vor fi organizate și alte ateliere dedicate unor genuri artistice și tehnici orientale și extrem orientale care se vor regăsi în expunerea permanentă a muzeului, tot cu susținerea BRD.

MNAR și BRD-Groupe Société Générale invită publicul curios să experimenteze programe și ateliere îndrăznețe, care încurajează curiozitatea, creativitatea și abilitățile manuale. Concepute pe categorii de vârstă, ele permit participanților să experimenteze tehnici tradiționale și să se bucure de realele calități relaxante, anti-stres ale acestora.

 

Secția Educație, Comunicare, Proiecte Culturale și Marketing

Muzeul Național de Artă al României

Calea Victoriei 49-53, Sector 1, București 010063

Telefon: +4 021 314. 81. 19/ +4 021 313. 30. 30 int. 923


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii evenimente
Alte evenimente din aceeasi categorie:
book Turneul Vioara lui Enescu - incepe o noua calatorie la Teatrelli
book Deloitte si Reff & Asociatii organizeaza seminarul „Mobilitatea internationala a salariatilor - MITURI, RISCURI, SOLUTII"
book HR Business Strategist a ajuns la cea de-a treia editie
book Inchiderea anului financiar 2016, 19 ianuarie 2017, București
book Un sfert de veac in slujba cartii si a muzicii
book Hai si tu la primul Festival al Castanelor din Bucuresti!
book Noile provocari ale exportului de marfuri din perspectiva vamala si a TVA
book Autumn tax update forum, 12 octombrie 2016 - Bucuresti
book Libris Brasov sprijina maternitatile din Romania
book Noaptea de Sanziene la Muzeul National de Arta al Romaniei
 
Informatii evenimente

EVENIMENTE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online