Informatii evenimente

EVENIMENTE

 

Concertul pentru 2 viori de Bach „in familie”, la Sala Radio


Concertul pentru 2 viori de Bach „in familie”, la Sala RadioCategorie : Evenimente > Concerte
publicat pe : 04.02.2014

Una dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate capodopere ale muzicii clasice - DUBLUL DE BACH (în denumirea sa completă Concertul în re minor pentru două viori şi orchestră) a făcut istorie graţie unor interpretări rămase legendare, cum ar fi cea din 1958, la prima ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu", avându-i ca protagonişti pe Yehudi Menuhin şi David Oistrah.

 

O deosebită ocazie de a asculta acest celebru concert vă oferă ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, protagonistele serii de miercuri, 12 februarie (19.00), la Sala Radio, fiind două violoniste mamă şi fiică: CRISTINA  ANGHELESCU - solistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio - şi fiica sa, IOANA CRISTINA GOICEA. Tânăra violonistă studiază la Leipzig şi a fost distinsă în septembrie 2013, la doar 20 de ani, cu premiul I la prestigiosul Concurs Internaţional Johannes Brahms (Pörtschach, Austria).

 

În urma concursului organizat în februarie 2013 de Fundaţia Deutsche Stiftung Musikleben din Hamburg, violonista a câştigat dreptul de a cânta pe vioara Giambattista Guadagnini realizată în 1761 la Parma. Palmaresul de premii al tinerei violoniste este impresionant: peste 28 de distincţii naţionale şi internaţionale, printre care Premiul I la Concursul Internaţional Andrea Postacchini (2012, Italia), Premiul I şi Premiul special Reinhold Würth la Concursul Internaţional Kloster Schöntal (2011, Germania), Premiul I și Premiul Special Bach la aceeşi competiţie în 2009 ş.a. Ioana Cristina Goicea a concertat deja ca solistă cu numeroase orchestre din România  - Filarmonica „George Enescu" Bucureşti, Orchestra Naţională şi Orchestra de Cameră Radio România, Orchestra Naţională de Tineret, ansamblurile filarmonicilor din ţară - dar şi din străinătate - Orchestra de cameră I Virtuosi Italiani (Verona), Orchester der Musikalischen Komödie (Leipzig) etc.

 

Prezenţă activă pe toate scenele Filarmonicilor din România încă din perioada studenţiei, Cristina Anghelescu a fost invitată să concerteze cu orchestre importante la Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Caracas, Moscova, Budapesta, Londra, Helsinki şi Madrid. Violonista a efectuat numeroase turnee şi recitaluri în toate ţările Europei, în Taiwan, Thailanda, Coreea, America de Sud şi cea de Nord.

 

Seara se va desfăşura sub bagheta dirijorului francez OLIVIER ROBE - format la Conservatorul Superior din Paris şi la Essen, în Germania, care a asigurat conducerea muzicală a unor ansambluri ca orchestrele de cameră din Berlin, Amsterdam, orchestrele simfonice din Vaasa, Nurnberg, Dubrovnik, Moscova etc. Pregătirea sa împleteşte un parcurs interesant între latura de instrumentist - violoncel şi pian - şi cea de dirijor. Din anul 2000, Olivier Robe este violoncelist al Orchestrei Regale Filarmonice din Flandra.

 

Programul serii vă mai propune, alături de Bach, alţi trei mari compozitori : Ravel - Mormântul lui Couperin, Mozart - Simfonia nr. 31 în re major - Paris şi Grieg - Suita Holberg. Ultima lucrare a fost concepută de compozitorul norvegian cu prilejul aniversării bicentenarului nașterii lui Ludwig Holberg, dramaturg, istoric, filozof și iluminist danez de origine norvegiană şi ilustrează stiluri de dans specifice secolului XVIII.

 

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio. Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com. 

 

Cristina Barbulescu
Biroul de presa
Orchestrele si Corurile Radio


RSS Feed

# proiectinvest.ro 2
publicitate


Informatii evenimente
Alte evenimente din aceeasi categorie:
book Start EUROPAfest 25 din 10 mai, Opening Gala Concert - Bucuresti & Sibiu
book EUROPAfest 2016, povestea de succes continua - 12 - 21 mai, Bucuresti & Sibiu
book EUROPAfest 2016, primul eveniment Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti
book EUROPAfest Summer Edition lanseaza Summer Music Academy Sinaia 2015
book SEARA MOZART deschide anul 2015 pentru Orchestra Nationala Radio!
book Tinerimea Romana celebreaza Ziua Culturii Nationale
book Concert A.G. Weinberger la Muzeul National al Taranului Roman
book Cantari din vatra satului - Concert al rapsodului popular Ion Creteanu la Muzeul National al Taranului Roman
book Violoncelistul Razvan Suma – protagonistul unui concert Haydn la Sala Radio
book Tiberiu Soare dirijeaza la Sala Radio „Asa grait-a Zarathustra”, concert aniversar Richard Strauss
 
Informatii evenimente

EVENIMENTE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Ferestre si usi din lemn stratificat
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online