Informatii evenimente

EVENIMENTE

 

Violoncelistul Razvan Suma – protagonistul unui concert Haydn la Sala Radio


Violoncelistul Razvan Suma – protagonistul unui concert Haydn la Sala RadioCategorie : Evenimente > Concerte
publicat pe : 27.04.2014

Violoncelistul RĂZVAN SUMA, unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, a cucerit publicul din cele mai multe oraşe ale ţării cu turneele sale naţionale „Vă place BACH?" şi „Vă place BRAHMS?", este apreciat ca solist în concertele Sălii Radio şi participă în proiecte aflate la graniţa dintre mai multe genuri muzicale, adresate unui public deschis la inovaţie, cum ar fi colaborarea cu trupa Viţa de Vie sau concertele împreună cu Analia Selis. A susţinut de asemenea sute de recitaluri şi concerte în străinătate; alături de pianistul spaniol Josu Okiñena a concertat în săli ca Auditorio Nacional de Madrid, Teatro Colon din Buenos Aires, Centrul Cultural Belém din Lisabona, Kursall din San Sebastian sau Casa da Musica din Porto.

 

Miercuri, 30 aprilie (19.00), îl veţi asculta pe Răzvan Suma la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului britanic WILLIAM KUNHARDT. Dirijor principal al Orchestrei de Cameră Arensky (Arensky Chamber Orchestra) - Londra şi dirijor asociat al Festivalului Piraeus din Atena, William Kunhardt se bucură de o carieră activă în capitala britanică, dar a fost aplaudat şi în Atena, Berlin, Cairo etc.

 

Răzvan Suma va interpreta Concertul în do major pentru violoncel şi orchestra semnat de HAYDN, un geniu al formelor perfecte în muzică. Violoncelul pe care cântă Răzvan Suma a fost conceput de lutierul Charles Adolphe Maucotel - unul dintre cei mai apreciaţi creatori de instrumente ai epocii sale - şi a fost realizat la Paris în anul 1849.

 

Concertul de la Sala Radio va fi completat de o inedită expoziţie de fotografie care îl are în prim-plan pe Răzvan Suma. Sub titlul „Patru anotimpuri cu Răzvan Suma în Cişmigiu", fotografii Adi Stoicoviciu şi Cristian Preda l-au surprins pe artistul român şi violoncelul său de colecţie în diverse spaţii din parcul bucureştean, un adevărat maraton fotografic prin toate cele patru anotimpuri. Cele aproape 100 de imagini, imprimate pe suport de pânză - asemenea rugăciunilor care sunt atârnate pe fire suspendate şi lăsate în bătaia vântului în lumea asiatică - vor fi expuse la Sala Radio, în faţa clădirii, în ziua concertului.

 

Programul concertului de la Sala Radio va cuprinde şi o frumoasă partitură mozartiană - Simfonia nr. 35 în re  major „Haffner", a cărei denumire este determinată de numele unei familii nobiliare din Salzburg, care a comandat lucrarea. Veţi asculta şi o creaţie a compozitorul american Aaron Copland - Quiet City (Oraş tăcut) şi una a muzicianului francez Francis Poulenc - Sinfonietta.

 

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

 

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com. Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 şi 44 până la staţia „Radio România" - Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere - Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bul. Eroilor, Calea Plevnei, Bul. Dinicu Golescu - autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii evenimente
Alte evenimente din aceeasi categorie:
book Start EUROPAfest 25 din 10 mai, Opening Gala Concert - Bucuresti & Sibiu
book EUROPAfest 2016, povestea de succes continua - 12 - 21 mai, Bucuresti & Sibiu
book EUROPAfest 2016, primul eveniment Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti
book EUROPAfest Summer Edition lanseaza Summer Music Academy Sinaia 2015
book SEARA MOZART deschide anul 2015 pentru Orchestra Nationala Radio!
book Tinerimea Romana celebreaza Ziua Culturii Nationale
book Concert A.G. Weinberger la Muzeul National al Taranului Roman
book Cantari din vatra satului - Concert al rapsodului popular Ion Creteanu la Muzeul National al Taranului Roman
book Tiberiu Soare dirijeaza la Sala Radio „Asa grait-a Zarathustra”, concert aniversar Richard Strauss
book Hit-uri de jazz, bossa-nova si salsa in concertul Big Band-ului Radio
 
Informatii evenimente

EVENIMENTE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online