Informatii evenimente

EVENIMENTE

 

Festivalul International de Film CINEPOLITICA, 2 - 7 aprilie 2013


Festivalul International de Film CINEPOLITICA, 2 - 7 aprilie 2013Categorie : Evenimente > Festivaluri
publicat pe : 02.04.2013

Festivalul Internaţional de Film CINEPOLITICA (2 - 7 aprilie, Cinema Studio și Elvira Popescu) începe marți, 2 aprilie, la ora 20:00, la Cinema Studio din Capitală, cu un subiect provocator și un film proiectat în premieră în România: „Frumoasa adormită" / „Bella addormentata", în regia lui Marco Bellocchio. Actorul Victor Rebengiuc va deschide seara cu o introducere despre ediția de anul acesta.

 

Unul dintre favoriții presei internaționale la Festivalul de la Veneția, „Bella addormentata" a generat dezbateri intense pe tema eutanasiei. Marco Bellocchio pornește de la cazul real al Eluanei Englaro, o tânără care a stat 17 ani în stare vegetativă înainte de a fi decuplată de la aparate, în 2009, pentru a vorbi despre dreptul la moarte. A fost prima eutanasie oficială din Italia. În distribuție, nume ca Isabelle Huppert, Toni Servillo, Alba Rohrwacher, Michele Riondino, Roberto Herlitzka.

 

Timp de 6 zile, în competiția CINEPOLITICA, spectatorii vor avea parte de câteva dintre cele mai apreciate filme recente care ating teme politice, toate în premieră în România. Trei dintre ele au fost propuse la Oscarul pentru Cel mai bun film străin - „Lore" (Australia), „80 de milioane" (Polonia), „Copilărie clandestină" (Argentina) - , iar un al patrulea, „The Gatekeepers", a fost nominalizat la categoria Cel mai bun documentar. Detalii despre filmele din competiție, aici.

 

Invitați speciali la CINEPOLITICA vor fi Giacomo Durzi, co-regizor, alături de Giovanni Fasanella, al documentarului „S.B: Io lo conoscevo bene". Cineastul va povesti întâmplări din culisele unui film care adună mărturii și povești ale unor foști și actuali prieteni ai lui Silvio Berlusconi, unul dintre cei mai controversați oameni politici ai ultimelor decenii.

 

Se va întâlni cu publicul din București și actorul Maciej Makowski,  unul dintre protagoniștii filmului „80 de milioane" / „80 milionów", în regia lui Waldemar Krzystek, filmul înscris de Polonia în cursa pentru Oscar și bazat pe evenimente reale.

 

Artan Minarolli, directorul Centrului Național al Cinematografiei din Albania, se va afla la București în dublă calitate: de membru al juriului și de regizor al filmului „Noaptea fără lună" (2002), proiectat în programul special Drumul libertății. Alături de el, vor juriza Dieter Wieczorek, director artistic al Festivalului Signes de Nuit, Massimiliano Nardulli, director artistic al Festivalului de Scurtmetraj de la Brest, Vintilă Mihăilescu, Bogdan Teodorescu și Răzvan Theodorescu.

 

Joi, 4 aprilie, de la ora 19:00, la Cinema Elvira Popescu, spectatorii sunt așteptați la proiecția unui documentar despre cel mai iubit suveran pontif, „Martor al speranţei: Viaţa lui Karol Wojtyla, Papa Ioan Paul al II-lea", în regia lui Judith Dwan Hallet. Va urma o dezbatere pe tema papalității, la care vor lua parte Michel Kubler, fostul redactor șef pe probleme religioase la publicaţia „La Croix", și Adrian Niculescu, profesor la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

 

Tot la Cinema Elvira Popescu, vineri, 5 aprilie, de la ora 19:00, scriitorul și filmologul Cristian Tudor Popescuva susține o conferință pe tema Propagandă și manipulare la începuturile cinematografului românesc.

 

Biletele s-au pus în vânzare la Cinema Studio și Cinema Elvira Popescu - fiecare cinematograf va vinde tichete doar pentru proiecțiile sale -  la prețul de 10 lei. La Cinema Studio, pentru elevi și studenți, tariful este 7 lei.

Programul complet poate fi consultat aici: Program festival Cinepolitica.

 

Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internațional de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale" (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este sprijinit de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

 

Parteneri media: Realitatea TV, Radio Guerilla, Șapte Seri, Realitatea.net, Ziare.com, Cinemagia.ro, CinemaRx.ro, Port.ro, Hotnews.ro, Studentie.ro, Ziarul Ring, Observator Cultural, Liternet.ro, Urban.ro, Filmreporter.ro, KoolHunt.ro, Orasulm.eu, Cinefan.ro, Chestii urbane, Cooperativa Urbana, BlogdeCinema.ro, Cărturești, Spectacular Media.

 

www.cinepolitica.ro


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii evenimente
Alte evenimente din aceeasi categorie:
book 10 zile pana la debutul celei de a doua editii a Festivalului RadiRo!
book Baletul „Baiadera” al Operei Nationale Bucuresti participa pentru intaia oara in Festivalul "Viata e frumoasa!"
book Vino la AuGust de Vacanta 2013 – Festivalul Verii editia a III-a, in Parcul “Alexandru Ioan Cuza”!
book Orchestra Nationala Radio va asteapta la Bucharest Music Film Festival!
book Vino sa ne racorim la “Festivalul de inghetata si ciocolata - ICE CHOCO 2013 ” in Bucuresti Mall!
book Opera Nationala Bucuresti deschide Festivalul Saptamana Internationala a Muzicii Noi
book Festivalul Naiului “Gheorghe Zamfir”
book Body Mind Spirit Festival, 19-21 aprilie 2013 la Hotel Aro Palace din Brasov
book Viori de colectie la Sala Radio - Stradivarius, Guarneri, Gagliano, Testore
book Deschiderea inscrierilor la Body Mind Spirit Festival Brasov, 19-21 aprilie 2013
 
Informatii evenimente

EVENIMENTE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online