Informatii evenimente

EVENIMENTE

 

Gala Aniversara Mihnea Lamatic la Opera Nationala Bucuresti, 4 aprilie 2015


Gala Aniversara Mihnea Lamatic la Opera Nationala Bucuresti, 4 aprilie 2015Categorie : Evenimente > Spectacole
publicat pe : 01.04.2015

Dedicată celebrării carierei artistice a basului Mihnea Lamatic, solist al Operei Naţionale Bucureşti, Gala Aniversară Mihnea Lamatic aduce în prim-plan cele mai importante roluri de operă şi operetă pe care artistul le-a interpretat pe parcursul carierei sale.

Evenimentul se bucură de participarea extraordinară a sopranei Angela Gheorghiu, superstar al operei internaţionale. Angela Gheorghiu a acceptat în mod excepţional invitaţia de a cânta pe scena Operei Naţionale Bucureşti, dată fiind prietenia de peste 30 de ani care o leagă de colegul său de promoţie de la Conservator, basul Mihnea Lamatic. De asemenea, în cadrul Galei Aniversare Mihnea Lamatic vor fi invitaţi solişti de prestigiu ai scenei muzicale naţionale şi internaţionale: soprana Gladiola Niţulescu Lamatic, tenorii Teodor Ilincăi şi Alexandru Badea, baritonul Dorin Mara şi tânărul bas Ştefan Lamatic.

 

„Cu mare plăcere şi bucurie am răspuns invitaţiei prietenului şi colegului meu la Academia de Muzică din Bucureşti, basul Mihnea Lamatic, de a-i fi alături la celebrarea unei vieţi dedicate muzicii clasice pe scena Operei Naţionale din Bucureşti.

4 aprilie va fi o dată istorică pentru mine. Din vremea studenţiei nu am mai cântat pe această scenă. Sunt fericită să mă aflu la Opera din Bucureşti cu această ocazie, înconjurată de iubiţii mei colegi de facultate, importanţi artişti ai scenei lirice."

Angela Gheorghiu

 

„M-a bucurat foarte mult invitaţia la sărbătorirea activităţii prietenului şi colegului meu Mihnea Lamatic de care mă leagă, în primul rând, amintirile din anii de facultate. De la examenul de absolvenţă (1990) cu Boema la Opera din Cluj nu am mai avut ocazia să fiu în aceeaşi seară, pe aceeaşi scenă, cu trei dintre foştii mei colegi de promoţie, Angela, Mihnea şi Dorin. Va fi cu siguranţă o reîntâlnire plină de emoţie."

Alexandru Badea

 

„Nu puteam să nu mă bucur atunci când am primit invitaţia de a face parte dintre artiştii care-i vor celebra cariera basului Mihnea Lamatic, de la care am avut în permanenţă ce învăţa din momentul în care am păşit pentru prima oară pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, şi nu mă refer numai la deosebita ţinută ca artist complex şi complet, ci şi ca mod de conduită şi respect faţă de ceea ce reprezintă opera în totalitatea accepţiunilor ei. Invitaţia mă onorează cu atât mai mult cu cât la eveniment va participa una din cele mai valoroase soprane ale lumii, Angela Gheorghiu, cu care am avut bucuria de a susţine în ultimii ani câteva concerte importante şi apropiate sufletului meu. Aştept, ca de fiecare dată, cu drag şi emoţie, momentul în care voi cânta în faţa publicului bucureştean, cu care împreună îl vom sărbători pe artistul minunat şi omul deosebit, coleg şi prieten drag, Mihnea Lamatic."

Teodor Ilincăi

 

,,Sunt foarte onorat de invitaţia colegului şi prietenului meu Mihnea Lamatic, cu care am foarte multe amintiri frumoase. Încă din anii studenţiei, am fost adesea parteneri pe scenă, iar după terminarea facultăţii ne-am regăsit pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, în spectacole ca Bărbierul din Sevilla, Boema, şi mai ales Don Pasquale, în care făcea un rol extraordinar atât vocal cât şi scenic, plin de viaţă şi umor, calitate cu care este înzestrat din plin. Mă bucur că, după mulţi ani în care eu am cântat în Germania, ne putem întâlni din nou pe scenă, cu ocazia acestui concert aniversar. La mulţi ani, maestre Mihnea Lamatic, pe scenă şi în viaţă!"

Dorin Mara

 

Programul Galei Aniversare Mihnea Lamatic include arii şi duete din creaţii celebre de operă precum „Faust" de Charles Gounod, „Macbeth", „Falstaff", „Don Carlos" sau „Simon Boccanegra" de Giuseppe Verdi, „Turandot", „Tosca" sau „Gianni Schicchi" de Giacomo Puccini, dar şi „Don Pasquale" şi „L'elisir d'amore" de Gaetano Donizetti, „Il barbiere di Siviglia" de Gioachino Rossini, „Don Giovanni" de W.A. Mozart, „Evgheni Oneghin" de P.I. Ceaikovski, dar şi din operete precum „Contesa Maritza" şi „Silvia" de Emmerich Kálmán

 

Participă Corul şi Orchestra Operei Naţionale Bucureşti precum şi Ansamblul Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian" sub bagheta dirijorului Ciprian Teodoraşcu.

 

Absolvent al Liceului de Muzică „George Enescu" din Bucureşti, la clasa Violoncel, şi mai apoi al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, secţia Canto clasic, basul Mihnea Lamatic are o bogată carieră solistică. Repertoriul său cuprinde roluri din creaţia verdiană, precum Zaccaria din „Nabucco", Ferrando din „Il trovatore", Fiesco din „Simon Boccanegra", Banco din „Macbeth", roluri din creaţiile lui W.A. Mozart, precum Figaro din „Le Nozze di Figaro", Leporello şi Mazetto din „Don Giovanni", Zarastro din „Die Zauberflöte", dar şi numeroase alte partituri cunoscute: Bartolo din „Il Barbiere di Seviglia" de Gioachino Rossini, Mefisto din „Faust" de Charles Gounod, rolul titular din „Don Pasquale" de Gaetano Donizetti, Daland din „Der fliegende Holländer" de Richard Wagner, rolul titular din „Mefistofele" de Arrigo Boito, Colline din „La Bohème" de Giacomo Puccini şi multe altele.

Mihnea Lamatic este solist al Operei Naţionale Bucureşti din anul 1989, solist al Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian" din anul 2002, dar şi un invitat constant al Festivalului Internaţional „George Enescu", începând cu anul 1990. 

 

Pentru informaţii suplimentare:

Luana Ungureanu

Opera Naţională Bucureşti

Telefon: 0743.263.219

E-mail: luana.ungureanu@operanb.ro

www.operanb.ro


RSS Feed

Publicitatea ta !
publicitate


Informatii evenimente
Alte evenimente din aceeasi categorie:
book ILEANA, PRINCIPESA DE ROMANIA - Spectacol de teatru caritabil, 10 mai 2018 - Studioul Horia Bernea la Muzeul National al Taranului Roman
book Martie, luna ritmurilor cu personalitate, la Opera Comica pentru Copii
book Spectacolul „La traviata", in regia artistului britanic Paul Curran, revine pe scena Operei Nationale Bucuresti dupa succesul din Statele Unite ale Americii
book Balerinul Xander Parish, pe scena Operei Nationale Bucuresti in spectacolul de balet „DSCH. The Dream"
book Spectacol de neuitat la "Promenada Operei" - Editia a IX-a - Open Air Opera Classica
book "Giselle", capodopera baletului romantic, intr-o noua montare la Opera Nationala Bucuresti
book Premiera la Opera Nationala Bucuresti: "Falstaff", in regia lui Graham Vick
book Spectacol dedicat Unirii Principatelor la Opera Comica pentru Copii
book Cel mai de succes musical din toate timpurile, "Fantoma de la Opera", vine la Bucuresti
book „Piano Colours" - recital romantic „marca" Sergiu Tuhuţiu
 
Informatii evenimente

EVENIMENTE

 

Cele mai citite stiri si articole

Vezi oferta de promovare si publica acum!
Publicitatea ta !
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Comunicatul de presa - de la mesaj la stire, curs de comunicare premium cu abordare practica.

Proiect Comunicare, prima platforma online in care vorbim despre comunicare. Cursuri bazate pe experienta.

Publicitate online - promovare servicii

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink, vezi oferta de publicitate online

Ghid comunicare si promovare online