Informatii stiri

STIRI

 

Parlamentul European cere penalizari pentru incalcarea drepturilor omului in UE

Parlamentul European cere penalizari pentru incalcarea drepturilor omului in UECategorie: Stiri > Administratie, institutii publice
publicat: 27.02.2014

Comisia Europeană trebuie să creeze "imediat" un sistem de monitorizare a modului în care statele membre respectă valorile UE și criteriile de aderare, se arată într-o rezoluție adoptată de Parlament joi. Acest sistem de monitorizare ar trebui să includă recomandări obligatorii și penalizări pentru încălcări, cum ar fi înghețarea fondurilor UE, au spus deputații.

Această rezoluție, adoptată cu 312 de voturi la 244 și 27 de abțineri, analizează respectarea drepturilor fundamentale în UE în 2012.

 

În toate statele UE există încălcări ale valorilor, principiilor și legislației UE. Prea multe locuri în Europa și prea multe cazuri arată că există încă deficiențe. Dacă UE vrea să reprezinte o forță morală care să influențeze restul lumii în sens pozitiv, trebuie să fie strictă în interiorul său", a spus raportorul Louis Michel (ALDE, BE).

 

Monitorizarea respectării valorilor UE

Comisia Europeană ar trebui să stabilească "imediat" un nou sistem de monitorizare a respectării criteriilor de aderare la UE, cunoscute drept "criteriile de la Copenhaga", în mod constant și obiectiv, se arată în text. Acest nou "mecanism Copenhaga" ar fi utilizat pentru a stabili indicatori, recomandări obligatorii și pentru a impune penalizări, cum ar fi înghețarea fondurilor UE pentru țările care încalcă aceste criterii. Acest lucru ar trebui să aibă loc în mod obiectiv, evitând standardele duble, se mai spune în text.

 

Deputații au propus de asemenea revizuirea articolului 7 din Tratat (regulile care stabilesc dacă există un risc clar de încălcare gravă a valorilor UE într-un stat membru). Obiectivul ar fi diferențierea clară între etapele de "risc" și "încălcare". Pentru a preveni încălcările valorilor UE pe termen lung, deputații mai cer și crearea unei "Comisii Copenhaga" formată din experți independenți, de înalt nivel în domeniul drepturilor fundamentale.

 

Asistență acordată imigranților în pericol pe mare

Parlamentul cere UE și statelor membre să revizuiască legislația care ar putea fi utilizată pentru a pedepsi persoanele care ajută imigranții aflați în pericol pe mare. Eforturile de salvare "ar trebui salutate și...nu ar trebui niciodată să ducă la sancțiuni", se arată în text. Deputații și-au exprimat regretul că, în conformitate cu noul sistem de azil al UE, copiii care cer protecție internațională pot fi duși la închisoare.

 

Dreptul la moarte demnă

Parlamentul cere respectarea demnității la sfârșitul vieții, prin asigurarea că "deciziile exprimate în testamente sunt recunoscute și respectate". Deputații cer statelor membre să protejeze libertatea de religie sau credință, inclusiv libertatea de a nu fi discriminați a celor care nu au religie.

 

Drepturile minorităților și a persoanelor cu dizabilități

Rezoluția subliniază nevoia de a proteja minoritățile naționale, grupurile lingvistice regionale și regiunile constituționale la nivel UE și de a crea un sistem de monitorizare bazat pe exemplul strategiilor naționale pentru romi. Minoritățile naționale reprezintă 10% din populația UE, se arată în rezoluție.

 

Deputații mai cer guvernelor naționale să investească mai mult în politicile de integrare în societate a persoanelor cu dizabilități prin îndepărtarea tuturor formelor de discriminare și restricționare a dreptului lor la vot și la depunerea candidaturii pentru alegeri. Statele membre ar trebui să îi ajute să trăiască independent, se arată în text.

 

Parlamentul European, Biroul de Informare in Romania

http://www.europarl.europa.eu/ 



Publicitatea ta!
publicitate


Informatii stiri
stiri din aceeasi categorie:
book Impactul pesticidelor asupra sănătății umane: o analiză detaliată a raportului Agenției Europene de Mediu
book Piața monetară în euro, tendințe, evoluții și perspective
book Creștere record a cheltuielilor militare în Europa și Asia: Ucraina în frunte cu 640%
book BCE și EIOPA promovează asigurările împotriva catastrofelor climatice în UE pentru stabilitate
book Transformarea sistemului alimentar european: o cale spre diete sănătoase și durabile într-un mediu prietenos
book Parlamentul European (PE) adoptă legi esențiale pentru obiectivul climatic din 2030
book Experții GRETA avertizează: Legea UK privind migrația ilegală ar putea submina lupta împotriva traficului uman
book Parlamentul European adoptă noi norme pentru transparența salarială și reducerea diferențelor salariale de gen
book Marea Neagră, un focar de tensiuni între Rusia și Occident
book Protecția intereselor colective ale consumatorilor - proiect de lege
 
Informatii stiri

STIRI

 

Cele mai citite știri și articole

Publicitatea ta!
publicitate

Parteneri PROMOAFACERI

Publicitate online - promovare produse

Servicii intocmire situatii de lucrari si devize oferta in constructii. Estimare lucrari si realizare deviz general.

Publicitate online - promovare servicii

Estimare resurse proiect, realizare antemasuratori pentru lucrari de arhitectura, structura si instalatii in constructii.

TextLink - publicitate

Ghid comunicare si promovare online